نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1390/02/10

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر رشت

موضوع:
نقش بذل نفقه ایام عده در طلاق خلع

پرسش:
آیا زوجه می¬تواند به استناد ماده 1146 قانون مدنی با بذل نفقه ایام عده طلاق خلعی اخذ کند؟

نظر هیئت عالی:
چنان چه نفقه¬ای علی¬الفرض نسبت به ایام گذشته جزء مطالبات زوجه باشد نظر به این که هرگونه مالی اعم از این که معادل مهر کمتر یا بیشتر می¬تواند فدیه طلاق خلع قرار گیرد قابلیت بذل در مقابل طلاق خلع را دارد؛ لیکن چنان چه نفقه ایام عده طلاق خلع موضوع چنین بخششی باشد به موجب بند 3 ماده 1145 قانون مدنی طلاق خلع از انواع طلاق¬های باین بوده و در طلاق باین زن حق نفقه ایام عده را ندارد و اساسا نفقه¬ای موجود نیست تا موضوع بذل قرار گیرد. بر این اساس اتفاق نظر در نشست قضایی دادگستری رشت تایید می¬شود.

نظر اتفاقی:
نظر به این که طلاق خلعی باین بوده و نفقه مطرح نیست و مضافا این که قضیه نفقه ایام عده راجع به پس از طلاق است علی فرض هنوز وجود نفقه در طلاق خلع در مالکیت زوجه استقرار نیافته است؛ لذا طلاق به شرح سوال فاقد محمل قانونی است.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1146 - طلاق خلع آن است که زن به واسطه ی کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد اعم از این که مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.

مشاهده ماده 1146 قانون مدنی

ماده 1145 - در موارد ذیل طلاق بائن است: 1 - طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود؛ 2 - طلاق یائسه؛ 3 - طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد؛ 4 - سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه ی رجوع باشد یا در نتیجه ی نکاح جدید.

مشاهده ماده 1145 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM