نشست قضایی شماره 1398-6093

نشست قضایی شماره 1398-6093

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6093


کد نشست:
1398-6093

تاریخ برگزاری:
1397/01/30

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر شهرکرد

موضوع:
بررسی صلاحیت دادسرا در خصوص جرایم ارتکابی فرد ایرانی در خارج از کشور

پرسش:
چنانچه کارگری ایرانی در حین کار برای کارفرمای ایرانی در خارج از کشور به جهت تقصیر کارفرما مصدوم گردد و هر دو ساکن شهرستان کوهرنگ باشند و پس از مراجعت طرفین به ایران کارگر شکایتی تحت عنوان تقصیر در ایراد صدمه بدنی غیر عمدی علیه کارفرما در دادسرای شهرکرد تقدیم نماید کدام دادسرا (شهرکرد یا کوهرنگ) صلاحیت رسیدگی به دعوا را دارد؟

نظر هیئت عالی:
در ماده ی 7 قانون مجازات اسلامی صلاحیت مراجع قضایی ایران را به رسمیت شناخته در مانحن فیه همان گونه که در نظریه اکثریت آمده مرجعی که ابتدا شروع به رسیدگی کرده صالح می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه قانون آیین دادرسی کیفری در این خصوص تعیین تکلیف ننموده و عنایت به قسمت اخیر ماده 310 قانون آیین دادرسی کیفری که مقرر می دارد « دادگاهی که ابتدا تعقیب در حوزه آن شروع شده است صلاحیت رسیدگی دارد» لذا در هر حوزه قضایی که شاکی اقامه دعوا نماید دادسرای آن حوزه صلاحیت رسیدگی دارد.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه قانون آیین دادرسی کیفری در این خصوص ساکت می باشد؛ لذا باید به عمومات قانون آیین دادرسی مدنی مراجعه نماییم و در فرض مساله دادگاه محل اقامت خوانده صلاحیت رسیدگی دارد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 310 ـ متهم در دادگاهی محاکمه می شود که جرم در حوزه آن واقع شود. اگر شخصی مرتکب چند جرم در حوزه‏های قضایی مختلف گردد رسیدگی در دادگاهی صورت میگیرد که مهمترین جرم در حوزه آن واقع شده باشد. چنانچه جرایم ارتکابی از حیث مجازات مساوی باشد دادگاهی که مرتکب در حوزه آن دستگیر شود به همه آنها رسیدگی می کند. در صورتی که متهم دستگیر نشده باشد دادگاهی که ابتداء تعقیب در حوزه آن شروع شده است صلاحیت رسیدگی به تمام جرایم را دارد.

مشاهده ماده 310 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 11 - دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد درصورتی که در ایران محل سکونت موقت داشته باشد در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه در ایران اقامتگاه و یا محل سکونت موقت نداشته ولی مال غیرمنقول داشته باشد دعوا در دادگاهی اقامه می شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غیرمنقول هم نداشته باشد خواهان در دادگاه محل اقامتگاه خود اقامه دعوا خواهد کرد. تبصره - حوزه قضایی عبارت است از قلمرو یک بخش یا شهرستان که دادگاه در آن واقع است. تقسیم بندی حوزه قضایی به واحدهایی از قبیل مجتمع یا ناحیه تغییری در صلاحیت عام دادگاه مستقر در آن نمی دهد.

مشاهده ماده 11 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM