نشست قضایی شماره 1398-6529

نشست قضایی شماره 1398-6529

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6529


کد نشست:
1398-6529

تاریخ برگزاری:
1397/09/10

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان غربی/ شهر پلدشت

موضوع:
بررسی قابلیت تجدیدنظرخواهی رای برائت در خصوص اتهام فحاشی

پرسش:
در خصوص شخصی به اتهامات ضرب و جرح عمدی و فحاشی کیفرخواست صادر گردیده است. دادگاه با عنایت به محتویات پرونده تصمیم بر اصدار رای برایت می نماید و از جانبی میزان دیه مقرر کمتر از یک دهم دیه کامل مرد مسلمان می باشد. آیا رای اصداری قطعی است؟

نظر هیئت عالی:
با اضافه کردن این مطلب که در فرض پرسش رای دادگاه صرفا در خصوص اتهام فحاشی اعم از اینکه مبنی بر محکومیت یا برایت متهم باشد با توجه به ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و تبصره 2 آن قابل تجدیدنظر است نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان پلدشت موجه و مورد تایید است.

نظر اکثریت:
خیر چرا که مقنن در ماده 429 از قانون آیین دادرسی کیفری از واژه محکومیت استفاده کرده است و در موارد برایت در سوال فوق رای دادگاه در خصوص ضرب و جرح قطعی است.

نظر ابرازی:
در فرض سوال نیز رای دادگاه قابل تجدیدنظر است. چرا که می توان چنین برداشت کرد که مقصود مقنن از لفظ محکومیت امکان دارد محکومیت شاکی به رد شکایت باشد و با توجه به اصل قابل تجدیدنظر بودن آرا بنده عقیده بر قابل تجدیدنظرخواهی بودن رای اصداری دارم.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 427 ـ آراء دادگاههای کیفری جز در موارد زیر که قطعی محسوب می شود حسب مورد در دادگاه تجدید نظر استان همان حوزه قضایی قابل تجدید نظر و یا در دیوان عالی کشور قابل فرجام است: الف ـ جرایم تعزیری درجه هشت باشد. ب ـ جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد. تبصره 1 ـ در مورد مجازات های جایگزین حبس معیار قابلیت تجدید نظر همان مجازات قانونی اولیه است. تبصره 2 ـ آراء قابل تجدید نظر اعم از محکومیت برائت یا قرارهای منع و موقوفی تعقیب اناطه و تعویق صدور حکم است. قرار رد درخواست واخواهی یا تجدید نظرخواهی درصورتی مشمول این حکم است که رای راجع به اصل دعوی قابل تجدید نظر خواهی باشد.

مشاهده ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 429 ـ در مواردی که رای دادگاه توام با محکومیت به پرداخت دیه ارش یا ضرر و زیان است هرگاه یکی از جنبه های مزبور قابل تجدید نظر یا فرجام باشد جنبه های دیگر رای نیز به تبع آن حسب مورد قابل تجدید نظر یا فرجام است.

مشاهده ماده 429 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM