نشست قضایی شماره 1399-7047

نشست قضایی شماره 1399-7047

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7047


کد نشست:
1399-7047

تاریخ برگزاری:
1398/01/26

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
نحوه رسیدگی به شکایت ایراد صدمه بدنی مازاد بر آنچه سابقا مورد حکم واقع گردیده

پرسش:
چنانچه شکایت کیفری مبنی بر ایراد صدمه بدنی (اعم از عمدی یا غیرعمدی) مطرح گردیده و منتهی به صدور حکم قطعی گردد لیکن پس از صدور حکم شاکی مدعی صدمات مازاد بر آنچه در پزشکی قانونی اولیه اعلام گردیده باشد آیا ادعای نامبرده مبنی بر صدمات مازاد قابل رسیدگی کیفری هست؟ در هر دو فرض ایراد صدمه بدنی عمدی و غیرعمدی نظر خویش را به تفکیک اعلام فرمایید؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان اصفهان موجه و مورد تایید است. ضمنا نظریه مشورتی شماره 7/97/2171- 97/8/14 اداره کل حقوقی قوه قضاییه بشرح زیر موید این استنتاج است:

نظر اکثریت:
با توجه به سوال مطروحه فروض گوناگونی مطرح می گردد. حالت اول آن است که ادعای جدید مطروحه از سوی شاکی در پرونده سابق طرح گردیده باشد لکن در گواهی پزشکی قانونی سابق به آن اشاره ای نشده باشد و حال شاکی با ارایه گواهی مجدد پزشکی قانونی در آن خصوص مدعی گردیده است؛ در این حالت چنانچه در خصوص موضوع از سوی مقام محترم تحقیق اتخاذ تصمیم نشده باشد قاضی اجرای احکام مکلف است پرونده را مسترد کرده تا نسبت به موضوع تصمیم مقتضی اتخاذ شود اما چنان چه مقام محترم تحقیق سابقا نسبت به صدور قرار منع تعقیب اقدام نموده باشد ارایه گواهی پزشکی قانونی جدید می تواند مجوز اعمال ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 باشد.

نظر ابرازی:
ضمن پذیرش نظر اکثریت در سایر فروض مطروحه به نظر می رسد در خصوص فرض اول مطروحه در حالت دوم در مواردی که ایراد صدمه بدنی با رفتار واحد یا رفتار متعدد حادث گردیده است باید قایل به تفکیک شد و در فرضی که رفتار واحد بوده است اعتبار امر مختوم قابل پذیرش است اما در فرضی که رفتارهای متعدد از سوی مرتکب منجر به حدوث نتایج متعدد گشته است و جرم دارای جنبه عمومی است رسیدگی به جنبه عمومی جرم در خصوص صدمه بدنی جدید مورد ادعای شاکی با لحاظ رسیدگی سابق خالی از اشکال است چرا که ارکان اعتبار امر مختوم از جمله وحدت رفتار ارتکابی فراهم نیست به طور مثال در ضرب و جرح با چاقو منطقا نتایج متعدد حاصله از جرم در تشدید مجازات موثر خواهد بود و فی الحال نیز قاضی با لحاظ حکم سابق الصدور مبادرت به انشای حکم می نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 278 ـ هرگاه به علت جرم نبودن عمل ارتکابی قرار منع تعقیب صادر و به هر دلیل قطعی شود نمی توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد. هرگاه به علت فقدان یا عدم کفایت دلیل قرار منع تعقیب صادر و در دادسرا قطعی شود نمی توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد مگر پس از کشف دلیل جدید که در این صورت با نظر دادستان برای یکبار قابل تعقیب است و اگر این قرار در دادگاه قطعی شود پس از کشف دلیل جدید به درخواست دادستان می‏توان او را برای یکبار با اجازه دادگاه صالح برای رسیدگی به اتهام تعقیب کرد. در صورتی که دادگاه تعقیب مجدد را تجویز کند بازپرس مطابق مقررات رسیدگی می کند.

مشاهده ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM