نشست قضایی شماره 1400-8402

نشست قضایی شماره 1400-8402

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8402


کد نشست:
1400-8402

تاریخ برگزاری:
1399/01/19

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر گنبدکاووس

موضوع:
صدور و تهیه فاکتور صوری

پرسش:
آیا صدور و تهیه فاکتور صوری و ارایه آن به مرجع قضایی جرم است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ صادر کننده فاکتور و تهیه کننده آن تحت چه عناوین مجرمانه ای قابلیت تعقیب را دارند؟

نظر هیئت عالی:
صدور و تهیه فاکتور صوری تخلف صنفی محسوب می شود و صرف تهیه و صدور فاکتور صوری و ارایه آن به مرجع قضایی در قوانین موضوعه جرم محسوب نشده است لازم به توضیح است که صدور و تهیه فاکتور مزبور جعل محسوب نمی گردد زیرا صرف ارایه فاکتور عادی فاقد قدرت اثباتی بوده و قابلیت بررسی و رسیدگی را دارد و صرفا یک نوشته حاوی اطلاعات غیر واقعی است. بدیهی است چنانچه اقدامات فوق الذکر به منظور خلاصی مجرم از محاکمه و محکومیت ابراز شده باشد و از مصادیق مساعدت در خلاصی متهم از محاکمه و محکومیت محسوب گردد مطابق ماده 554 قانون مجازات اسلامی مصوب 1377 (تعزیرات) رفتار می شود.

نظر اکثریت:
در کنار قانون باید رواج داشتن این کار در جامعه را مدنظر بگیرید و با دید مسامحه نظر داد که به نظر این گروه جرم جعل صورت نگرفته است برای شخص صادر کننده فاکتور صوری به علت این که خود فاکتور صحیح و صادر کننده هم صلاحیت صادر کردن فاکتور را داشته است و فقط اصطلاحا فاکتور صادر شده خالی از وجه می باشد و صرف صدور فاکتور دروغ برای خرید کالا یا خدماتی که تخصص صادر کننده است جعل نمی تواند باشد و از آن طرف در جرم جعل که یک جرم عمدی است به استناد ماده 144 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 باید شخص مرتکب قصد مجرمانه نیز داشته باشد که با توجه به رواج این چنین مسیله ای در جامعه از جمله صدور و تهیه و ارایه فاکتور صوری برای اخذ وام از بانک ها فاقد سوء نیت لازم در جرایم عمدی می باشد.

نظر اقلیت:
1)صدور فاکتور صوری:

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 523 ـ هرگاه شخصی با اذن کسی که حق اذن دارد وارد منزل یا محلی که در تصرف اوست گردد و از ناحیه حیوان یا شیئی که در آن مکان است صدمه و خسارت ببیند اذن دهنده ضامن است خواه آن شیء یا حیوان قبل از اذن در آن محل بوده یا بعدا در آن قرار گرفته باشد و خواه اذن دهنده نسبت به آسیب رسانی آن علم داشته باشد خواه نداشته باشد. تبصره ـ در مواردی که آسیب مستند به مصدوم باشد مانند آنکه وارد شونده بداند حیوان مزبور خطرناک است و اذن دهنده از آن آگاه نیست و یا قادر به رفع خطر نمی باشد ضمان منتفی است.

مشاهده ماده 523 قانون مجازات اسلامی

ماده 536 ـ هرگاه در مورد ماده (535) این قانون عمل یکی از دو نفر غیرمجاز و عمل دیگری مجاز باشد مانند آنکه شخصی وسیله یا چیزی را در کنار معبر عمومی که مجاز است قرار دهد و دیگری کنار آن چاهی حفر کند که مجاز نیست شخصی که عملش غیرمجاز بوده ضامن است. اگر عمل شخصی پس از عمل نفر اول و با توجه به اینکه ایجاد آن سبب در کنار سبب اول موجب صدمه زدن به دیگران می شود انجام گرفته باشد نفر دوم ضامن است.

مشاهده ماده 536 قانون مجازات اسلامی

ماده 144 ـ در تحقق جرایم عمدی علاوه بر علم مرتکب به موضوع جرم باید قصد او در ارتکاب رفتار مجرمانه احراز گردد. در جرایمی که وقوع آنها براساس قانون منوط به تحقق نتیجه است قصد نتیجه یا علم به وقوع آن نیز باید محرز شود.

مشاهده ماده 144 قانون مجازات اسلامی

ماده 126 ـ اشخاص زیر معاون جرم محسوب می شوند: الف ـ هرکس دیگری را ترغیب تهدید تطمیع یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوء استفاده از قدرت موجب وقوع جرم گردد. ب ـ هرکس وسایل ارتکاب جرم را بسازد یا تهیه کند یا طریق ارتکاب جرم را به مرتکب ارائه دهد. پ ـ هرکس وقوع جرم را تسهیل کند. تبصره ـ برای تحقق معاونت در جرم وحدت قصد و تقدم یا اقتران زمانی بین رفتار معاون و مرتکب جرم شرط است. چنانچه فاعل اصلی جرم جرمی شدیدتر از آنچه مقصود معاون بوده است مرتکب شود معاون به مجازات معاونت در جرم خفیف تر محکوم می شود.

مشاهده ماده 126 قانون مجازات اسلامی

ماده 554 ـ براساس نظر حکومتی مقام رهبری دیه جنایت بر اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به اندازه دیه مسلمان تعیین می گردد.

مشاهده ماده 554 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM