نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/11/26

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر لنگرود

موضوع:
تکلیف دادسرا در موارد لوث و اجرای قسامه در پرونده های با موضوع ایراد ضرب و جرح ساده

پرسش:
در رابطه با پرونده های با موضوع ایرادضرب وجرح ساده چنانچه دلایل موجود در پرونده به ترتیبی نباشدکه موجب صدور قرارجلب به دادرسی از طرف دادسرا باشد و از موارد لوث و اجرای قسامه باشد تکلیف دادسرا چیست ؟

نظر هیئت عالی:
بر اساس ماده 335 قانون آیین دادرســی کیفری 1392 طرح پرونده در دادگاه از یکی از طرق الف ـ کیفر خواست دادستان ب ـ قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه پ ـ ادعای شفاهی دادستان در دادگاه می باشد و یا موارد دیگری که خود قانون گذار تصریح کرده همانند ماده 85 که خود قانون گذار تصریح کرده است ولی در موارد لوث بیش از 50 درصد دلیل علیه متهم وجود دارد و در قرار نهایی دادسرا این قراین و امارات باید ذکر شود و سپس دادسرا برای تکمیل تحقیقاتی که جمع آوری آن در دادسرا امکان پذیر نیست پرونده را به دادگاه با کیفر خواست ارسال می کند.

نظر اکثریت:
به لحاظ این که ارسال پرونده به دادگاه می بایست با اتخاذ تصمیم نهایی در دادسرا صورت گیرد و تشخیص حدوث یا عدم حدوث لوث با دادسرا نمی باشد در مواردی که مصداق سوال مذکور باشد دادسرامی بایست اظهارنظر ماهوی اعم از منع تعقیب یا جلب به دادرسی را اتخاذ نماید و در صورت اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب دادگاه اقدام به اتخاذ تصمیم می نماید و چنانچه موضوع را از مواردلوث تشخیص دهد پس از نقض قرار منع تعقیب و اعاده پرونده به دادسرا اقدامات لازم در خصوص پرونده صورت خواهد گرفت. چرا که ارسال پرونده به دادگاه می بایست پس از اتخاذ تصمیم نهایی در دادسراباشد بعلاوه این که موارد ورود به دادگاه کیفری دو در رسیدگی حسب ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 مشخص است و این مورد از موارد طرح مستقیم در دادگاه نیست و اساسا بدون اتخاذ تصمیم نهایی در دادگاه حق ورود ندارد.

نظر اقلیت:
با عنایت به اینکه قسامه و اجرای آن و تشخیص حدوث لوث از شیون دادگاه میباشد. لذا چنانچه در موردی هیچ دلیلی به استثنای شکایت شاکی و گواهی پزشکی قانونی بر ارتکاب بزه ایراد ضرب و جرح عمدی وجود نداشته باشد لذا دادسرا حق مداخله و اظهار نظر ندارد و با وحدت ملاک تبصره یک ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و نظریات مشورتی شماره شماره 7/94578 و شماره 7/94580 پرونده باید جهت اتخاذ تصمیم به دادگاه ارسال شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 85 ـ در مواردی که دیه باید از بیت ‏المال پرداخت شود پس از اتخاذ تصمیم قانونی راجع به سایر جهات پرونده به دستور دادستان برای صدور حکم مقتضی به دادگاه ارسال می شود. تبصره 1 ـ حکم این ماده در مواردی که پرونده با قرار موقوفی تعقیب یا با هر تصمیم دیگری در دادسرا مختومه می شود اما باید نسبت به پرداخت دیه تعیین تکلیف شود نیز جاری است. (الحاقی 24/03/1394) تبصره 2 ـ در مواردی که مسئولیت پرداخت دیه متوجه عاقله است در صورت وجود دلیل کافی و با رعایت مقررات مربوط به احضار به وی اخطار می شود برای دفاع از خود حضور یابد پس از حضور موضوع برای وی تبیین و اظهارات او اخذ می شود. هیچ یک از الزامات و محدودیتهای مربوط به متهم در مورد عاقله قابل اعمال نیست. عدم حضور عاقله مانع از رسیدگی نیست. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 335 ـ دادگاههای کیفری در موارد زیر شروع به رسیدگی می کنند: الف ـ کیفرخواست دادستان ب ـ قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه پ ـ ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

مشاهده ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM