نشست قضایی شماره 1399-7717

نشست قضایی شماره 1399-7717

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7717


کد نشست:
1399-7717

تاریخ برگزاری:
1398/04/13

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
ایداع وثیقه وکالتی

پرسش:
آیا ایداع وثیقه توسط وکیل به وکالت از مالک رسمی ملک امکان پذیر است یا خیر و در صورت امکان چنانچه متهم حاضر نشد جهت حاضر کردن وی به وکیل باید اخطار نمود یا به مالک رسمی؟

نظر هیئت عالی:
ایداع وثیقه قابل توکیل می باشد و منع قانونی در این رابطه وجود ندارد بنابراین نظریه اکثریت صایب و صحیح اعلام می شود.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه ایداع وثیقه قانونا قابل تفویض به دیگری است و این موضوع را می توان به دیگری واگذار کرد لذا می توان وثیقه را به وکالت از دیگری ایداع نمود و با توجه به ماده 674 قانون مدنی وکیل می تواند به وکالت از دیگری تعهد به حاضر کردن متهم نماید و در مقام اجرا نیز شخص وثیقه گذار( موکل) باید نسبت به معرفی متهم اقدام نماید. از طرفی با توجه به اینکه اذن در شی ء اذن در لوازم آن نیز می باشد اعلام آدرس موکل نیز بر عهده وکیل است و با توجه به ماده 671 قانون معنونه وکیل آدرس موکل خود را باید اعلام نماید و مفاد مواد 194و 224 قانون آیین دادرسی کیفری نیز بایستی به وکیل تفهیم گردد. در خصوص آدرس نیز چنانچه مالک ملک دارای حساب کاربری در سامانه ابلاغ ( ثنا) باشد ابلاغ اخطاریه به همان آدرس و در صورت اعلام مجزای آدرس وی توسط وکیل ابلاغ به آدرس اعلامی و در صورت عدم اعلام آدرس مالک ابلاغ اخطاریه و دستور ضبط وثیقه به آدرس اعلامی وکیل در قرار قبولی وثیقه صورت خواهد پذیرفت چرا که در اجرای وکالت وکیل در لوازم و مقدمات امر و من جمله اعلام آدرس موکل نیز می باشد.

نظر ابرازی:
امکان ایداع وثیقه توسط وکیل و امضای فرم قرار قبولی وثیقه از سوی وی وجود دارد لیکن در مقام اجرا جهت ابلاغ اخطاریه برای حاضر کردن متهم باید توجه داشت که چنانچه وکیل در وکالتنامه اختیار اجرای تعهد حاضر کردن متهم را نیز داشته باشد ابلاغ به وی صورت می پذیرد و در صورت نداشتن چنین اختیاری ابلاغ اخطاریه باید به شخص مالک صورت پذیرد.

مبحث:
قانون مدنی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 230 ـ متهمی که برای او قرار تامین صادر و خود ملتزم شده یا وثیقه گذاشته است در صورتی که حضورش لازم باشد احضار می شود و هرگاه ثابت شود بدون عذر موجه حاضر نشده است در صورت ابلاغ واقعی اخطاریه وجه التزام تعیین شده به دستور دادستان اخذ و یا از وثیقه سپرده شده معادل وجه قرار ضبط می شود. چنانچه متهم کفیل معرفی کرده یا شخص دیگری برای او وثیقه سپرده باشد به کفیل یا وثیقه گذار اخطار می شود که ظرف یک ماه متهم را تحویل دهد. در صورت ابلاغ واقعی اخطاریه و عدم تحویل متهم به دستور دادستان حسب مورد وجه الکفاله اخذ و یا از وثیقه معادل وجه قرار ضبط می شود. دستور دادستان پس از قطعیت بدون صدور اجرائیه در اجرای احکام کیفری و مطابق مقررات اجرای احکام مدنی اجراء می شود. تبصره ـ مبلغ مازاد بر وجه قرار وثیقه پس از کسر هزینه های ضروری مربوط به اجرای دستور به وثیقه‏ گذار مسترد می شود.

مشاهده ماده 230 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 224 ـ بازپرس مکلف است ضمن صدور قرار قبولی کفالت یا وثیقه به کفیل یا وثیقه گذار تفهیم کند که در صورت احضار متهم و عدم حضور او بدون عذر موجه و عدم معرفی وی از ناحیه کفیل یا وثیقه گذار وجه‏ الکفاله وصول یا وثیقه طبق مقررات این قانون ضبط می شود. تبصره ـ تفهیم مفاد ماده (194) این قانون نسبت به کفیل و وثیقه گذار نیز الزامی است.

مشاهده ماده 224 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 194 ـ بازپرس در ابتدای تحقیق به متهم تفهیم می کند محلی را که برای اقامت خود اعلام می نماید محل اقامت قانونی او است و چنانچه محل اقامت خود را تغییر دهد باید محل جدید را به گونه‏ای که ابلاغ ممکن باشد اعلام کند و در غیر این صورت احضاریه ها و سایر اوراق قضایی به محل اقامت اعلام شده قبلی فرستاده می شود. تغییر محل اقامت به منظور تاخیر و تعلل به گونه‏ای که ابلاغ اوراق دشوار باشد پذیرفته نیست و تمام اوراق در همان محل اعلام شده قبلی ابلاغ می شود. تشخیص تغییر محل به منظور تاخیر و تعلل با مقامی است که به اتهام رسیدگی می کند. رعایت مقررات این ماده از نظر تعیین محل اقامت شاکی یا مدعی خصوصی نیز لازم است.

مشاهده ماده 194 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 674 - موکل باید تمام تعهداتی را که وکیل در حدود وکالت خود کرده است انجام دهد. در مورد آن چه که در خارج از حدود وکالت انجام داده است موکل هیچ گونه تعهد نخواهد داشت مگر این که اعمال فضولی وکیل را صراحتا یا ضمنا اجازه کند.

مشاهده ماده 674 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM