نشست قضایی شماره 1398-6386

نشست قضایی شماره 1398-6386

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6386


کد نشست:
1398-6386

تاریخ برگزاری:
1397/01/30

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر قروه

موضوع:
بررسی اثر حقوقی امتناع هریک از زوجین از اجرای صیغه طلاق پس از صدور حکم قطعی دادگاه

پرسش:
زوجین درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی ) می نمایند دادگاه پس از طی تشریفات النهایه گواهی عدم امکان سازش در قالب طلاق توافقی صادر می نماید و رای نیز قطعی می شود در مهلت سه ماهه قانونی جهت اجرای صیغه طلاق در دفترخانه زوج یا زوجه { حسب مورد} از اجرای صیغه طلاق منصرف می شود و علی رغم ابلاغ دفترخانه به وی جهت اجرای طلاق حاضر نمی شود و کتبا نیز به دادگاه اعلام می نماید که دیگر حاضر به طلاق توافقی نمی باشد طرف دیگر اصرار بر طلاق دارد دفترخانه جهت تعیین تکلیف موضوع را از دادگاه استعلام نموده است. به تفکیک با دو فرض1- انصراف زوج 2 - انصراف زوجه؛ آیا اجرای صیغه طلاق وجاهت قانونی دارد یا خیر و دادگاه می تواند دستور اجرای صیغه طلاق را علی رغم عدم رضایت طرف مقابل با وصف قطعی بودن رای صادر نماید یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به مفاد مواد 26 و 35 قانون حمایت خانواده و ماده 1133 قانون مدنی به نظر می رسد صدور گواهی عدم امکان سازش به دنبال درخواست طلاق توافقی و یا درخواست زوج بعمل می آید. در واقع ماده ی 35 قانون یاد شده در مقام بیان ضمانت اجرا و نحوه اعمال و اجرای گواهی عدم امکان سازش موضوع ماده 26 قانون حمایت خانواده می باشد در صورتی که زوجه از اجرای طلاق توافقی یا گواهی عدم امکان سازش امتناع کند مطابق ماده 35 قانون مرقوم عمل می شود و اگر زوج امتناع نماید گواهی مذکور منتفی خواهد شد.

نظر اکثریت:
اجرای صیغه طلاق مطلاقا منتفی است :

نظر اقلیت:
نظر اقلیت 1 :

نظر ابرازی:
اجرای صیغه طلاق مطلقا اقدام خواهد شد:

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 26ـ در صورتی که طلاق توافقی یا به درخواست زوج باشد دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست زوجه باشد حسب مورد مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند.

مشاهده ماده 26 قانون حمایت از خانواده

ماده 35ـ هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می رسد. تبصره ـ فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه در این ماده و ماده (34) این قانون نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول المکان باشند دعوت از شخص مجهول المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیر الانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می آید.

مشاهده ماده 35 قانون حمایت از خانواده

ماده 1133 - مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. تبصره - زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد 1119 1129 و 1130 این قانون از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

مشاهده ماده 1133 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM