نشست قضایی شماره 1399-6779

نشست قضایی شماره 1399-6779

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6779


کد نشست:
1399-6779

تاریخ برگزاری:
1397/07/12

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر اردکان

موضوع:
تفکیک و اظهار نظر مجزا برای ورود و اقامت غیر مجاز به خاک ایران

پرسش:
در صورتی که تبعه افغانی متهم به ورود و اقامت غیر مجاز به خاک ایران باشد با توجه به اینکه که ورود غیر مجاز در خاک ایران در صلاحیت دادسرا می باشد ولی اقامت غیرمجاز در خاک ایران در صلاحیت دادسرا می باشد آیا نیازی به تفکیک و اظهار نظر مجزا می باشد با این که صرف اظهارنظردر خصوص ورود غیرمجاز به خاک ایران و صدور کیفرخواست کفایت می کند یا هر دو باهم تفهیم شود و کیفرخواست صادر شود؟ در فرض مذکور دادسرا مواجه با چه تکلیفی می باشد

نظر هیئت عالی:
در موضوع سوال دادسرا در خصوص ورود و اقامت غیر مجاز صالح به رسیدگی است.

نظر اکثریت:
با توجه به مفاد مواد 1 1115 قانون ورود و اقامت غیر مجاز به تبصره 2 ماده 236 قانون آیین دادرسی کیفری و ماده 134 قانون مجازات اسلامی و با مدنظر قرار دادن نظریه مشورتی 1098/94/7 مورخ 5/5/1394 اداره کل حقوقی قوه قضاییه دادسرا صالح به رسیدگی در هر دو مورد عنوان اتهامی بوده و هر دو جرم باید رسیدگی و تفهیم شود.

نظر اقلیت:
دادسرا صرفا در خصوص آن چه براساس قانون صلاحیت رسیدگی دارد یعنی ورود غیرمجاز حق رسیدگی دارد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 236 ـ در صورتی که متهم پس از صدور دستور دادستان مبنی بر اخذ وجه التزام یا وجه الکفاله و یا ضبط وثیقه و پیش از اتمام عملیات اجرائی در مرجع قضایی حاضر شود یا کفیل یا وثیقه گذار او را حاضر کند دادستان با رفع اثر از دستور صادره دستور اخذ یا ضبط حداکثر تا یک چهارم از وجه قرار را صادر می کند. در اینصورت اعتبار قرار تامین صادره به قوت خود باقی است. هرگاه متهم خود ایداع وثیقه کرده باشد مکلف است نسبت به تکمیل وجه قرار اقدام کند و چنانچه شخص ثالث از متهم کفالت نموده و یا ایداع وثیقه کرده باشد و رفع مسوولیت خود را درخواست نکند مکلف است نسبت به تکمیل وجه قرار اقدام کند. در صورتی که شخص ثالث رفع مسوولیت خود را درخواست کند متهم حسب مورد نسبت به معرفی کفیل یا وثیقه گذار جدید اقدام می کند. تبصره 1 ـ هرگاه متهم یا وثیقه گذار یا کفیل ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور ضبط بخشی از وجه قرار معادل وجه مقرر را به صندوق دولت واریز کند ضبط انجام نمی شود و اعتبار قرار تامین صادره به صورت کامل به قوت خود باقی است. تبصره 2 ـ در صورت تحت تعقیب قرار گرفتن اتباع بیگانه و تقاضای آنان بازپرس مکلف است مشخصات و نوع اتهام آنها را بلافاصله جهت اقدام لازم به دادستانی کل کشور اعلام نماید تا از آن طریق وفق مقررات به مراجع ذیربط اعلام شود. چنانچه تعقیب این افراد منجر به محکومیت قطعی شود قاضی اجرای احکام خلاصه ای از دادنامه را جهت اجرای این تبصره به دادستانی کل اعلام می کند. در صورت تقاضای ملاقات از سوی کنسولگری مربوط مراتب به دادستانی کل اعلام می شود تا بر اساس تصمیم آن مرجع مطابق مقررات اقدام شود. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 236 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM