نشست قضایی شماره 1400-8149

نشست قضایی شماره 1400-8149

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8149


کد نشست:
1400-8149

تاریخ برگزاری:
1399/05/11

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر نی ریز

موضوع:
تمرد نسبت به مامورین بسیج

پرسش:
آیا تمرد نسبت به مامورین بسیج مشمول ماده 607 قانون مجازت اسلامی و تمرد نسبت به مامورین دولت محسوب می گردد؟

نظر هیئت عالی:
مستفاد از بند ب ماده 29 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اعضای بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال ماموریت جزء مامورین دولت به شمار می آیند؛ هرچند از لحاظ استخدامی مستخدم دولت محسوب نمی شوند؛ بنا به مراتب عبارت "مامورین دولت" در ماده 607 قانون تعزیرات مصوب 1375 شامل اعضای مامورین بسیج که در حال ماموریت هستند می گردد.

نظر اکثریت:
چنانچه مامورین بسیج مجوز داشته باشند (مثلا از دادستان و یا شورای تامین مجوز کنترل ورود و خروج را دارند) هر چند رابطه استخدامی با دولت ندارند ولی چون از مرجع دولتی مجوز داشته اند می توان تمرد نسبت به آنان را مشمول ماده 607 قانون مجازات اسلامی در نظر گرفت.

نظر ابرازی:
به موجب تبصره 3 ماده 1 قانون حمایت قضایی از بسیج نیروی مقاومت بسیج وظیفه فوق را از طریق افرادی که آموزش های لازم را در این زمینه فرا گرفته و مجوز مخصوص را از نیروی مزبور دریافت نموده باشند اجرا خواهد کرد. نیروهای مذکور موظفند به هنگام برخورد با متهم مجوز مخصوص خود را

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 607 ـ از بین بردن دو لب دیه کامل و هر یک نصف دیه کامل دارد و دیه از بین بردن مقداری از لب به نسبت تمام لب محاسبه می شود. تبصره ـ حدود لب بالا از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و به دو روزنه و دیواره بینی متصل و طول آن همان طول دهان است و حدود لب پایین از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن همان طول دهان است. حاشیه گونه ها جزء لب ها محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 607 قانون مجازات اسلامی

ماده 29 ـ ضابطان دادگستری عبارتند از: الف ـ ضابطان عام شامل فرماندهان افسران و درجه داران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که آموزش مربوط را دیده باشند. ب ـ ضابطان خاص شامل مقامات و مامورانی که به موجب قوانین خاص در حدود وظایف محول شده ضابط دادگستری محسوب می شوند؛ از قبیل روسا معاونان و ماموران زندان نسبت به امور مربوط به زندانیان ماموران وزارت اطلاعات سازمان اطلاعات سپاه و ماموران‏ نیروی‏ مقاومت‏ بسیج‏ سپاه‏ پاسداران‏ انقلاب ‏اسلامی. همچنین سایر نیروهای مسلح در مواردی که به موجب قانون تمام یا برخی از وظایف ضابطان به آنان محول شود ضابط محسوب می شوند. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ کارکنان وظیفه ضابط دادگستری محسوب نمی شوند اما تحت نظارت ضابطان مربوط در این مورد انجام وظیفه می کنند و مسئولیت اقدامات انجام شده در این رابطه با ضابطان است. این مسوولیت نافی مسوولیت قانونی کارکنان وظیفه نیست.

مشاهده ماده 29 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 607 ـ هر گونه حمله یا مقاومتی که با علم و آگاهی نسبت به مامورین دولت در حین انجام وظیفه آنان به عمل آید تمرد محسوب می شود و مجازات آن به شرح ذیل است: 1 ـ هر گاه متمرد به قصد تهدید اسلحه خود را نشان دهد حبس از شش ماه تا دو سال. 2 ـ هر گاه متمرد در حین اقدام دست به اسلحه برد حبس از یک تا سه سال. 3 ـ در سایر موارد حبس از سه ماه تا یک سال. تبصره ـ اگر متمرد در هنگام تمرد مرتکب جرم دیگری هم بشود به مجازات هر دو جرم محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 607 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 1 ـ به نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اجازه داده می شود همانند ضابطین قوه قضاییه هنگام برخورد با جرائم مشهود در صورت عدم حضور ضابطین دیگر و یا عدم اقدام به موقع آنها و یا اعلام نیاز آنان به منظور جلوگیری از امحاء آثار جرم و فرار متهم و تهیه و ارسال گزارش به مراجع قضایی اقدامات قانونی لازم را به عمل آورند. تبصره 1 ـ کلیه ضابطین دادگستری و مراجع نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند در صورت ارجاع گزارش و یا تحویل متهمین در جرائم مشهود از سوی مسئولین مجاز رده های مقاومت نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متهم را تحویل گرفته و گزارش بسیج را ضمیمه مدارک ارسالی به مراجع قضایی نمایند. تبصره 2 ـ تعیین رده های مقاومت مذکور در تبصره 1 به عهده فرماندهی نیروی مقاومت بسیج می باشد. تبصره 3 ـ نیروی مقاومت بسیج سپاه وظیفه فوق را از طریق افرادی که آموزشهای لازم را در این زمینه فرا گرفته و مجوز مخصوص را از نیروی مزبور دریافت نموده باشند اجرا خواهد کرد. نیروهای مذکور موظفند به هنگام برخورد با متهم مجوز مخصوص خود را در صورت مطالبه ارائه دهند.

مشاهده ماده 1 قانون حمایت قضایی از بسیج

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM