نشست قضایی شماره 1397-2950

نشست قضایی شماره 1397-2950

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-2950


کد نشست:
1397-2950

تاریخ برگزاری:
1396/02/06

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر محمدیه

موضوع:
صلاحیت رسیدگی به بزه تطمیع در امر انتخابات

پرسش:
بزه تطمیع در امر انتخابات در صلاحیت کدام یک از مراجع رسیدگی می باشد؟ شورا دادسرا یا از موارد طرح مستقیم می باشد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به بند ج ماده 71 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 01/03/1375 و اصلاحات بعدی و لحاظ ماده 69 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و نیز بند ب ماده 86 و ماده 19 این قانون بزه تطمیع در امر انتخابات مربوط به شوراهای اسلامی کشور درجه 7 محسوب و مطابق ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 رسیدگی به آن در صلاحیت مستقیم دادگاه های کیفری می باشد.

نظر اکثریت:
با عنایت به اینکه:

نظر اقلیت:
نظر مخالف آنست که در تطمیع نباید پولی رد و بدل شود و الا عنوان بزه دیگری پیدا می کند.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1ـ اصل بر صحت و اصالت معاملات تجاری موضوع ماده (2) قانون تجارت است مگر آن که براساس مفاد این قانون خلاف آن به اثبات برسد. استیلای اشخاص بر اموال و دارایی اگر توام با ادعای مالکیت شود دال بر ملکیت است.

مشاهده ماده 1 قانون مبارزه با پولشویی

ماده 9ـ مرتکبین جرم پولشویی علاوه بر استرداد درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم مشتمل بر اصل و منافع حاصل (و اگر موجود نباشد مثل یا قیمت آن) به جزای نقدی به میزان یک چهارم عواید حاصل از جرم محکوم می شوند که باید به حساب درآمد عمومی نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز گردد. تبصره 1ـ چنانچه عواید حاصل به اموال دیگری تبدیل یا تغییر یافته باشد همان اموال ضبط خواهد شد. تبصره 2ـ صدور و اجراء حکم ضبط دارایی و منافع حاصل از آن در صورتی است که متهم به لحاظ جرم منشا مشمول این حکم قرار نگرفته باشد. تبصره 3ـ مرتکبین جرم منشا در صورت ارتکاب جرم پولشویی علاوه بر مجازاتهای مقرر مربوط به جرم ارتکابی به مجازاتهای پیش بینی شده در این قانون نیز محکوم خواهند شد.

مشاهده ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی

ماده 67 ـ دادخواست تجدیدنظر باید روی برگه های مخصوص نوشته شود و حاوی نکات زیر باشد: الف ـ مشخصات و اقامتگاه تجدیدنظر خواه ب ـ شماره و تاریخ رای تجدیدنظر خواسته پ ـ شعبه صادر کننده رای تجدیدنظر خواسته ت ـ تاریخ ابلاغ رای تجدیدنظر خواسته ث ـ دلایل و جهات تجدیدنظر خواهی تبصره ـ رعایت مقررات مواد (20) تا (23) این قانون در تقدیم دادخواست تجدیدنظر ضروری است.

مشاهده ماده 67 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 69 ـ مرتکبان جرایمی که نوع یا میزان تعزیر آنها در قوانین موضوعه تعیین نشده است به مجازات جایگزین حبس محکوم میگردند.

مشاهده ماده 69 قانون مجازات اسلامی

ماده 340 ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود. در این مورد و سایر مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود دادگاه پس از انجام تحقیقات به ترتیب زیر اقدام می کند: الف ـ چنانچه دادگاه خود را صالح به رسیدگی نداند قرار عدم صلاحیت صادر می کند و اگر مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب بداند حسب مورد اتخاذ تصمیم می کند. ب ـ در غیر موارد مذکور در بند (الف) چنانچه اصحاب دعوی حاضر باشند و درخواست مهلت نکنند دادگاه با تشکیل جلسه رسمی مبادرت به رسیدگی می کند. در صورتیکه اصحاب دعوی حاضر نباشند یا برای تدارک دفاع یا تقدیم دادخواست ضرر و زیان درخواست مهلت کنند دادگاه با اخذ تامین متناسب از متهم وقت رسیدگی را تعیین و مراتب را به اصحاب دعوی و سایر اشخاصی که باید در دادگاه حاضر شوند ابلاغ می کند.

مشاهده ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM