نشست قضایی شماره 1398-5776

نشست قضایی شماره 1398-5776

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5776


کد نشست:
1398-5776

تاریخ برگزاری:
1397/09/19

برگزار شده توسط:
استان خراسان جنوبی/ شهر طبس

موضوع:
مسئول تحت الحفظ قرار دادن متهم بستری در بیمارستان

پرسش:
در صورت تفهیم اتهام به متهم مصدوم در بیمارستان و سپس صدور قرار تامین کیفری (بازداشت موقت) در خصوص وی چنان چه حضور متهم در بیمارستان جهت تکمیل درمان ضرورت داشته باشد حفظ و نگهداری وی تا زمان بهبود بر عهده نیروی دستگیرکننده و یا ماموران زندان می باشد؟

نظر هیئت عالی:
به نظر می رسد مراقبت و محافظت از زندانی که ضرورت تحت درمان قرار گرفتن در خارج از زندان از جمله بیمارستان دارد بر عهده ضابطین عام است.

نظر اکثریت:
یکی از وظایف ضابطان عام دادگستری که تحت نظارت دادستان انجام وظیفه می نمایند جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهم است؛ بنابراین حفظ و نگهداری متهم نیز تا زمان بهبودی در بیمارستان و انتقال وی به بازداشتگاه بر عهده نیروی انتظامی است. ضمن آن که از وحدت ملاک و اطلاق تبصره ماده 7 قانون به کار گیری سلاح توسط نیروی های مسلح که بیان داشته: " مواظبت و مراقبت از حال مجروحین بر عهده مامورین انتظامی است و باید در اولین فرصت آنان را به مراکز درمانی برسانند" همین دیدگاه استنباط می گردد.

نظر اقلیت:
با عنایت به ماده 239 قانون آیین دادرسی کیفری که مقرر داشته:« با صدور قرار بازداشت موقت متهم به بازداشتگاه معرفی می شود» و پس از صدور قرار بازداشت متهم باید جزو آمار زندان قرار گیرد؛ بنابراین حفظ و نگهداری متهم تا زمان بهبود و ترخیص وی از بیمارستان بر عهده ماموران زندان خواهد بود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 237 ـ صدور قرار بازداشت موقت جایز نیست مگر در مورد جرایم زیر که دلایل قرائن و امارات کافی بر توجه اتهام به متهم دلالت کند: الف ـ جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات حبس ابد یا قطع عضو و در جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی جنایاتی که میزان دیه آنها ثلث دیه کامل مجنی علیه یا بیش از آن است. (اصلاحی 24/03/1394) ب ـ جرایم تعزیری که درجه چهار و بالاتر است. پ ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور که مجازات قانونی آنها درجه پنج و بالاتر است. ت ـ ایجاد مزاحمت و آزار و اذیت بانوان و اطفال و تظاهر قدرتنمایی و ایجاد مزاحمت برای اشخاص که به وسیله چاقو یا هر نوع اسلحه انجام شود. ث ـ سرقت کلاهبرداری ارتشاء اختلاس خیانت در امانت جعل یا استفاده از سند مجعول در صورتیکه مشمول بند (ب) این ماده نباشد و متهم دارای یک فقره سابقه محکومیت قطعی به علت ارتکاب هر یک از جرایم مذکور باشد. تبصره ـ موارد بازداشت موقت الزامی موضوع قوانین خاص به جز قوانین ناظر بر جرایم نیروهای مسلح از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون ملغی است.

مشاهده ماده 237 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 239 ـ قرار بازداشت موقت باید مستدل و موجه باشد و مستند قانونی و ادله آن و حق اعتراض متهم در متن قرار ذکر شود. با صدور قرار بازداشت موقت متهم به بازداشتگاه معرفی می شود. چنانچه متهم به منظور جلوگیری از تبانی بازداشت شود دلیل آن در برگه اعزام قید می شود.

مشاهده ماده 239 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM