نشست قضایی شماره 1398-5979

نشست قضایی شماره 1398-5979

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5979


کد نشست:
1398-5979

تاریخ برگزاری:
1397/07/04

برگزار شده توسط:
استان مرکزی/ شهر کمیجان

موضوع:
نحوه صدور قرار ترک تعقیب در دادگاه عمومی بخش

پرسش:
با در نظر گرفتن مواد 24 و 79 قانون آیین دادرسی کیفری نحوه صدور قرار ترک تعقیب در دادگاه عمومی بخش به چه صورت است؟

نظر هیئت عالی:
با عنایت به مواد 79 24 و قسمت اخیر ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان کمیجان استان مرکزی موجه و مورد تایید است؛ ضمنا نظریه اقلیت قضات محترم نیز با قسمتی از نظریه اکثریت هماهنگ است و تعارضی با آن ندارد.

نظر اکثریت:
نظر به اینکه در دادگاه عمومی بخش وظایف دادستان بر عهده رییس حوزه قضایی می باشد لذا صدور قرار ترک تعقیب در این دادگاه نیز مجاز است لیکن باید مرحله تحقیق از رسیدگی تفکیک گردد به عبارتی در صورتی قرار ترک تعقیب در دادگاه عمومی بخش صادر می گردد. که پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی باشد و به عبارتی دارد و مرحله رسیدگی نشده باشد.

نظر اقلیت:
نظر به اینکه وظایف دادستان بر عهده رییس حوزه قضایی می باشد لذا صدور این قرار صرفا توسط وی (رییس حوزه قضایی) مجاز می باشد و صدور آن توسط دادرس مجاز نیست چرا که صدور قرار ترک تعقیب از وظایف دادستان است و بر حسب ماده 24 قانون آیین دادرسی کیفری وظایف دادستان در حوزه قضایی بخش بر عهده رییس حوزه قضایی می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 24 ـ در حوزه قضایی بخش وظایف دادستان بر عهده رئیس حوزه قضایی و در غیاب وی بر عهده دادرس علی البدل دادگاه است.

مشاهده ماده 24 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 79 ـ در جرایم قابل گذشت شاکی می تواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت دادستان قرار ترک تعقیب صادر می کند. شاکی می تواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یکبار تا یکسال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب درخواست کند.

مشاهده ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 341 ـ هرگاه پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارجاع شود دادگاه مکلف است بدون تعیین وقت رسیدگی حداکثر ظرف یکماه پرونده را بررسی و چنانچه خود را صالح به رسیدگی نداند یا مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب تشخیص دهد حسب مورد اتخاذ تصمیم کند. همچنین در صورتی که دادگاه تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدی پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد دادگاه با ذکر دقیق موارد تکمیل تحقیقات را از دادسرای مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات می کند. در مورد اخیر و همچنین در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه باید طبق مقررات مربوط صورت گیرد.

مشاهده ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM