نشست قضایی شماره 1398-6409

نشست قضایی شماره 1398-6409

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6409


کد نشست:
1398-6409

تاریخ برگزاری:
1396/08/22

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر رفسنجان

موضوع:
بررسی نوع قرار صادره در صورت گذشت شاکی در پرونده حوادث ناشی از کار

پرسش:
چنانچه شاکی در پرونده حوادث ناشی از کار پس از ارایه نظریه پزشکی قانونی ونظریه بازرس اداره کار رضایت بی قید و شرط خود را اعلام نماید دادسرا در خصوص صدور قرار چه تکلیفی دارد؟

نظر هیئت عالی:
بخشی از نظریه شماره 7/97/2956 مورخ 1397/10/30 اداره حقوقی قوه قضاییه پاسخ صایب و صحیح پرسش مطرح شده می باشد که مورد تایید اعضاء هیات عالی نشست های قضایی است و عینا نقل می شود : در جرایم غیر قابل گذشت مانند جرم اشاره شده در استعلام در صورت اعلام گذشت شاکی خصوصی نیز مرجع قضایی باید به تحقیقات خود ادامه دهد و در ماهیت موضوع اظهار نظر نماید. در صورت وجود دلایل کافی بر ارتکاب بزه قرار جلب به دادرسی والا قرار منع تعقیب صادر نماید. بدیهی است جنبه خصوصی جرم با توجه به گذشت شاکی سالبه به انتفاء موضوع خواهد بود و در هر حال اعلام گذشت شاکی خصوصی موجب صدور قرار موقوفی تعقیب نسبت به جرم یاد شده نمی گردد.

نظر اکثریت:
در جرایمی که دارای دو جنبه می باشد مانند حوادث ناشی از کار و حوادث رانندگی صرف رضایت باعث صدور قرار موقوفی نمی گردد زیرا موضوع مشمول ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری نیست در ماده 13 در مورد رضایت شاکی در جرایم قابل گذشت صحبت کرده است وجرم فوق با توجه به مواد قانون کار که علاوه بر جزای نقدی که مبنای آن دستمزد روزانه کارگر می باشد که طبق مصوبه شورایعالی کار تعیین میگردد و همچنین مواد 170 به بعد قانون کار حبس نیز در نظر گرفته شده است؛ دلالت بر این می نماید که جرایم ناشی از حوادث در حین کار هیچکدام قابل گذشت نبوده بلکه دارای دو جنبه می باشند لذا قرار مناسب جلب به دادرسی است و در صورت وجود شرایط تعلیق می توان به استناد ماده 81 قرار تعلیق تعقیب صادر نمود.

نظر اقلیت:
با عنایت به اینکه حادثه ناشی از کار دارای جنبه خصوصی و پرداخت دیه می باشد و در صورت رضایت به لحاظ فقدان جنبه عمومی و قابل گذشت بودن دیه قرار موقوفی تعقیب صادر می شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM