نشست قضایی شماره 1398-6300

نشست قضایی شماره 1398-6300

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6300


کد نشست:
1398-6300

تاریخ برگزاری:
1397/08/29

برگزار شده توسط:
استان بوشهر/ شهر اهرم

موضوع:
عدم اظهارنظر مقام قضایی در روند اعتراض به قرار اناطه در امور کیفری

پرسش:
چنانچه در دادسرا قرار اناطه کیفری صادر شود و این قرار مورد اعتراض قرار گیرد و به دادگاه کیفری ارسال گردد آیا دادگاه کیفری می تواند بدون اظهارنظر در خصوص قرار اناطه نسبت به سایر اتهامات موجود در پرونده نقص تحقیقات را اعلام نماید ولی در مورد قرار اناطه اظهارنظری ننماید؟

نظر هیئت عالی:
با عنایت به مواد 21 273 275 و 335 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در فرض پرسش دادگاه فقط در محدوده اعتراض مطروحه مجاز به رسیدگی و اتخاذ تصمیم است. بنابراین؛ نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان اهرم استان بوشهر تا عبارت "تصمیم گیری نماید" در سطر دوم (و حذف ادامه مطالب) مورد تایید است.

نظر اکثریت:
با توجه به عدم صدور قرار نهایی در مورد سایر عناوین مجرمانه دادگاه منحصرا باید راجع به اعتراض شاکی رسیدگی کرده و راجع به قرار اناطه کیفری تصمیم گیری نماید؛ زیرا می تواند بعد از اعلام نظر دادگاه مبنی بر رد قرار اناطه کیفری مجددا به پرونده ورود نموده و همه ادعای شاکی را رسیدگی و اقدام به صدور قرار نهایی نماید و در صورتیکه قرار اناطه کیفری مورد پذیرش قرار گیرد تا تهیه بدل از پرونده به سایر عناوین مورد ادعای شاکی رسیدگی نموده و روند اناطه کیفری را از سایر موارد تفکیک نماید.

نظر اقلیت:
چون دادسرا می بایست راجع به سایر عناوین مطرح شده جزایی نیز اتخاذ تصمیم نماید لذا از نظر وی در موقعیت کنونی هیچ نظری راجع به اعتراض اعلامی نسبت به قرار اناطه کیفری ندارد و اصرار دارد که دادسرا باید راجع به سایر ادعای شاکی نیز رسیدگی نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 21 ـ هرگاه احراز مجرمیت متهم منوط به اثبات مسائلی باشد که رسیدگی به آنها در صلاحیت مرجع کیفری نیست و در صلاحیت دادگاه حقوقی است با تعیین ذینفع و با صدور قرار اناطه تا هنگام صدور رای قطعی از مرجع صالح تعقیب متهم معلق و پرونده بهصورت موقت بایگانی می شود. در اینصورت هرگاه ذینفع ظرف یکماه از تاریخ ابلاغ قرار اناطه بدون عذر موجه به دادگاه صالح رجوع نکند و گواهی آن را ارائه ندهد مرجع کیفری به رسیدگی ادامه می دهد و تصمیم مقتضی اتخاذ می کند. تبصره 1 ـ در مواردی که قرار اناطه ‏توسط بازپرس صادر می ـشود باید ظرف سه روز به نظر دادستان برسد. در صورتیکه دادستان با این قرار موافق نباشد حل اختلاف طبق ماده (271) این قانون به عمل می آید. تبصره 2 ـ اموال منقول از شمول این ماده مستثنی هستند. تبصره 3 ـ مدتی که پرونده به صورت موقت بایگانی می شود جزء مواعد مرور زمان محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 273 ـ حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می‏گیرد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرارهای منع یا موقوفی تعقیب در جرایم موضوع بندهای(الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون که در صورت تایید این قرارها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است.

مشاهده ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 275 ـ هرگاه پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا اعاده شود دادسرای مربوط با انجام تحقیقات موردنظر دادگاه بدون صدور قرار مجددا پرونده را به دادگاه ارسال می کند و اگر در تحقیقات موردنظر دادگاه ابهامی بیابد مراتب را برای رفع ابهام از دادگاه استعلام می کند.

مشاهده ماده 275 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 335 ـ دادگاههای کیفری در موارد زیر شروع به رسیدگی می کنند: الف ـ کیفرخواست دادستان ب ـ قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه پ ـ ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

مشاهده ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM