نشست قضایی شماره 1399-7000

نشست قضایی شماره 1399-7000

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7000


کد نشست:
1399-7000

تاریخ برگزاری:
1397/04/28

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر قرچک

موضوع:
اعتراض به قرار تامینی

پرسش:
مطابق ماده 220 قانون آیین دادرسی کیفری "در صورتی که متهم بخواهد به جای معرفی کفیل وثیقه بسپارد بازپرس مکلف به قبول آن و تبدیل قرار است"؛ چنانچه متهم پس از تفهیم اتهام نتواند تامین وثیقه در همان جلسه نماید و قرار وثیقه منتهی به بازداشت وی شود آیا متهم می تواند نسبت به اصل قرار یا تبدیل (تشدید) قرار وثیقه صادره اعتراض نماید؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه اعتراض متهم را حمل اعتراض به اصل قرار نماییم مستندا به ماده 226 قانون آیین دادرسی کیفری این اعتراض قابل استماع و رسیدگی است. نظر اقلیت با استناد بر استدلال فوق تایید می¬شود.

نظر اکثریت:
قابل اعتراض نیست زیرا متهم نسبت به اصل قرار که قرار کفالت بوده است اعتراض نداشته است و تبدیل قرار به وثیقه بنا به درخواست و تقاضای متهم صورت گرفته است که موید پذیرش و عدم اعتراض وی نسبت به اصل قرار می باشد و چنانچه قرار وثیقه نیز منتهی به بازداشت متهم شود قابل اعتراض نیست لیکن در صورتی که متهم اعتراض نماید دادسرا مکلف است جهت رسیدگی به اعتراض پرونده را به دادگاه ارسال نماید زیرا مرجع قانونی جهت رسیدگی به اعتراض دادسرا نمی باشد و دادگاه می تواند بنا به این استدلال که تبدیل قرار به درخواست متهم بوده است و نسبت به اصل قرار که کفالت بوده است اعتراض نداشته است اعتراض وی را رد نماید و این مورد منصرف از بند ب ماده 270 قانون مزبور می باشد زیرا موضوع اعتراض زمانی محقق می گردد که تشدید قرار به استناد ماده 243 این قانون به تشخیص بازپرس راسا صورت پذیرد و تبدیل قرار موضوع ماده 220 صرفا به تقاضای متهم می باشد و قابلیت اعتراض ندارد.

نظر اقلیت:
تبدیل قرار قابل اعتراض است و اعتراض متهم به منزله اعتراض نسبت به اصل قرار محسوب می شود و مطابق ماده 226 قانون آیین دادرسی کیفری متهمی که در مورد او قرار کفالت یا وثیقه صادر می شود تا معرفی کفیل یا سپردن وثیقه به بازداشتگاه معرفی می شود اما در صورت بازداشت می تواند نسبت به اصل قرار منتهی به بازداشت اعتراض کند لذا با توجه به اینکه قرار تامین منجر به بازداشت متهم گردیده قابل اعتراض است و احتمال دارد که متهم نسبت به مبلغ قرار وثیقه اعتراض داشته باشد بنابراین بایستی به اعتراض وی رسیدگی شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 220 ـ در صورتیکه متهم بخواهد به جای معرفی کفیل وثیقه بسپارد بازپرس مکلف به قبول آن و تبدیل قرار است. در این صورت متهم می تواند در هر زمان با معرفی کفیل آزادی وثیقه را تقاضا کند.

مشاهده ماده 220 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 270 ـ علاوه بر موارد مقرر در این قانون قرارهای بازپرس در موارد زیر قابل اعتراض است: الف ـ قرار منع و موقوفی تعقیب و اناطه به تقاضای شاکی ب ـ قرار بازداشت موقت ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم پ ـ قرار تامین خواسته به تقاضای متهم تبصره ـ مهلت اعتراض به قرارهای قابل اعتراض برای اشخاص مقیم ایران ده روز و برای افراد مقیم خارج از کشور یکماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 226 ـ متهمی که در مورد او قرار کفالت یا وثیقه صادر می شود تا معرفی کفیل یا سپردن وثیقه به بازداشتگاه معرفی می گردد؛ اما در صورت بازداشت متهم می تواند تا مدت ده روز از تاریخ ابلاغ قرار بازپرس نسبت به اصل قرار منتهی به بازداشت یا عدم پذیرش کفیل یا وثیقه اعتراض کند. تبصره ـ مرجع صادرکننده قرار و رئیس یا معاون زندان مکلفند تمهیدات لازم را به منظور دسترسی متهم به افرادی که وی برای یافتن کفیل یا وثیقه گذار معرفی می کند فراهم کنند و هر زمان متهم کفیل یا وثیقه معرفی نماید هرچند خارج از وقت اداری باشد درصورت وجود شرایط قانونی مرجع صادرکننده قرار یا قاضی کشیک مکلف به پذیرش آن هستند.

مشاهده ماده 226 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM