نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/06/06

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر فسا

موضوع:
درخواست تخفیف مجازات از سوی محکوم علیه

پرسش:
در صورتی که محکوم علیه در یک پرونده دارای محکومیت های متعدد از باب تعدد جرم باشد مانند (سرقت تحصیل مال مسروقه خرید مال مسروقه) و در خصوص برخی از محکومیت ها پس از صدور حکم قطعی رضایت شاکی یا مدعی خصوصی را تحصیل نموده باشد آیا درخواست اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 از سوی محکوم علیه پذیرفته است؟

نظر هیئت عالی:
اخذ رضایت همه شکات شرط اعمال مقررات ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری نیست و در صورتی که رضایت بعضی از شکات نیز اخذ شود اعمال مقررات ماده 483 قانون مذکور بلامانع است و لذا نظریه اکثریت مورد تایید می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به نص ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 که بیان داشته است :«هر گاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرف نظر نماید.. ..»؛ چون قانونگذار از واژه مفرد «شاکی یا مدعی خصوصی» نام برده است بنابراین اگر تعدادی از شکات رضایت خود را اعلام نموده باشند دادگاه می تواند در مجازات محکوم علیه تخفیف متناسب لحاظ و میزان محکومیت وی را تقلیل دهد و نیاز به اعلام رضایت تمام شکات نیست.

نظر اقلیت:
در چنین مواردی محکوم علیه می بایست رضایت تمام شکات را اخذ نماید و متن ماده 483 قانون مذکور که واژه شاکی را به نحو مفرد ذکر نموده از باب تسامح بوده است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 483 ـ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (300) این قانون رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد تبدیل می کند. این رای قطعی است.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM