نشست قضایی شماره 1397-3327

نشست قضایی شماره 1397-3327

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-3327


کد نشست:
1397-3327

تاریخ برگزاری:
1397/06/13

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر تبریز

موضوع:
اعتراض به قرارهای بازداشت موقت صادره از دادگاه های کیفری یک

پرسش:
قرارهای بازداشت موقت صادره از دادگاه های کیفری یک قابل اعتراض می باشند یا خیر و در صورت قابل اعتراض بودن مرجع رسیدگی به اعتراض دیوان عالی کشور است یا دادگاه های تجدیدنظر؟

نظر هیئت عالی:
اولا در مواردی که پرونده امر مستقیما در دادگاه کیفری یک مطرح می شود مستفاد از مواد 226 270 و قسمت اخیر ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 قرار بازداشت موقت صادره از سوی دادگاه (و نیز چنانچه قرار مبنی بر ابقای قرار تامین یا تشدید آن بوده و قرار کفالت یا وثیقه صادره منتهی به بازداشت متهم شده باشد) از سوی متهم قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان (به استناد تبصره ماده 80 این قانون) است.

نظر اتفاقی:
بر طبق ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری قرار بازداشت موقت یکی از قرارهای قابل اعتراض بازپرس شناخته شده و بر طبق ماده 246 قانون مذکور در مواردی که پرونده متهم در دادگاه مطرح می شود و از متهم قبلا تامین اخذ نشده و یا تامین قبلی منتفی شده باشد دادگاه قرار تامین صادر می کند و چنانچه تصمیم دادگاه منتهی به صدور قرار بازداشت موقت شود این قرار طبق مقررات این قانون قابل اعتراض در دادگاه های تجدیدنظر استان است و صلاحیت های دیوان عالی کشور استثنایی بوده و سوال از موارد استثناء نمی باشد. لذا قرار بازداشت موقت قابل اعتراض و مرجع رسیدگی به اعتراض دادگاه های تجدیدنظر می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 270 ـ علاوه بر موارد مقرر در این قانون قرارهای بازپرس در موارد زیر قابل اعتراض است: الف ـ قرار منع و موقوفی تعقیب و اناطه به تقاضای شاکی ب ـ قرار بازداشت موقت ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم پ ـ قرار تامین خواسته به تقاضای متهم تبصره ـ مهلت اعتراض به قرارهای قابل اعتراض برای اشخاص مقیم ایران ده روز و برای افراد مقیم خارج از کشور یکماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 246 ـ در مواردی که پرونده متهم در دادگاه مطرح شده و از متهم قبلا تامین اخذ نشده یا تامین قبلی منتفی شده باشد دادگاه خود یا به تقاضای دادستان و با رعایت مقررات این قانون قرار تامین یا نظارت قضایی صادر می کند. چنانچه تصمیم دادگاه منتهی به صدور قرار بازداشت موقت شود این قرار طبق مقررات این قانون قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 246 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 341 ـ هرگاه پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارجاع شود دادگاه مکلف است بدون تعیین وقت رسیدگی حداکثر ظرف یکماه پرونده را بررسی و چنانچه خود را صالح به رسیدگی نداند یا مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب تشخیص دهد حسب مورد اتخاذ تصمیم کند. همچنین در صورتی که دادگاه تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدی پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد دادگاه با ذکر دقیق موارد تکمیل تحقیقات را از دادسرای مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات می کند. در مورد اخیر و همچنین در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه باید طبق مقررات مربوط صورت گیرد.

مشاهده ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM