ماده 178 – در هر مرحله از دادرسی مدنی طرفین می توانند دعوای خود را به طریق سازش خاتمه دهند.
مشاهده ماده 178 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنیماده 184 - دادگاه پس از حصول سازش بین طرفین به شرح فوق رسیدگی را ختم و مبادرت به صدور گزارش اصلاحی می نماید مفاد سازش نامه که طبق مواد فوق تنظیم می شود نسبت به طرفین و وراث و قائم مقام قانونی آنها نافذ و معتبر است و مانند احکام دادگاهها به موقع اجرا گذاشته می شود چه این که مورد سازش مخصوص به دعوای مطروحه بوده یا شامل دعاوی یا امور دیگری باشد.
مشاهده ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنیماده 98 - خواهان می تواند خواسته خود را که در دادخواست تصریح کرده در تمام مراحل دادرسی کم کند ولی افزودن آن یا تغییر نحوه دعوا یا خواسته یا درخواست درصورتی ممکن است که با دعوای طرح شده مربوط بوده و منشا واحدی داشته باشد و تا پایان اولین جلسه آن را به دادگاه اعلام کرده باشد.
مشاهده ماده 98 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنیماده 193 - درصورت حصول سازش بین طرفین برابر مقررات مربوط به سازش در دادگاه عمل خواهد شد. تبصره - درخواست سازش با پرداخت هزینه دادرسی دعاوی غیرمالی و بدون تشریفات مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مشاهده ماده 193 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنیماده 3 ـ حکمی که موضوع آن معین نیست قابل اجراء نمی باشد.
مشاهده ماده 3 قانون اجرای احکام مدنی