ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 184 ق.آ.د.م

ماده 184 قانون آدم

ماده 184 آدم

ماده 184 ق آ د م

ماده 184 آیین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آ.د.م

ماده 184 آ.د.م

متن کامل ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی ماده 184 ق.آ.د.م ماده 184 قانون آدم ماده 184 آدم ماده 184 ق آ د م ماده 184 آیین دادرسی مدنی ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده 184 قانون آئین دادرسی مدنی ماده 184 قانون آ.د.م ماده 184 آ.د.م

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی

ماده ۱۸۴ ق.آ.د.م

ماده ۱۸۴ قانون آدم

ماده ۱۸۴ آدم

ماده ۱۸۴ ق آ د م

ماده ۱۸۴ آیین دادرسی مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آئین دادرسی مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آ.د.م

ماده ۱۸۴ آ.د.م

متن کامل ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی ماده ۱۸۴ ق.آ.د.م ماده ۱۸۴ قانون آدم ماده ۱۸۴ آدم ماده ۱۸۴ ق آ د م ماده ۱۸۴ آیین دادرسی مدنی ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده ۱۸۴ قانون آئین دادرسی مدنی ماده ۱۸۴ قانون آ.د.م ماده ۱۸۴ آ.د.م

ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 - دادگاه پس از حصول سازش بین طرفین به شرح فوق رسیدگی را ختم و مبادرت به صدور گزارش اصلاحی می نماید مفاد سازش نامه که طبق مواد فوق تنظیم می شود نسبت به طرفین و وراث و قائم مقام قانونی آنها نافذ و معتبر است و مانند احکام دادگاهها به موقع اجرا گذاشته می شود چه این که مورد سازش مخصوص به دعوای مطروحه بوده یا شامل دعاوی یا امور دیگری باشد.

ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379/01/21

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ممشاهده ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379/01/21

قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی / ماده 184

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۹/۰۱/۲۱

متن ماده 184
قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مصوب ۱۳۷۹/۰۱/۲۱
  • ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

    متن کامل 184 ماده

    مصوب ۱۳۷۹/۰۱/۲۱
متن ماده ۱۸۴

ماده 184 - دادگاه پس از حصول سازش بین طرفین به شرح فوق رسیدگی را ختم و مبادرت به صدور گزارش اصلاحی می نماید مفاد سازش نامه که طبق مواد فوق تنظیم می شود نسبت به طرفین و وراث و قائم مقام قانونی آنها نافذ و معتبر است و مانند احکام دادگاهها به موقع اجرا گذاشته می شود چه این که مورد سازش مخصوص به دعوای مطروحه بوده یا شامل دعاوی یا امور دیگری باشد.

ماده 183 - هرگاه سازش خارج از دادگاه واقع شده و سازش نامه غیر رسمی باشد طرفین باید در دادگاه حاضر شده و به صحت آن اقرار نمایند. اقرار طرفین در صورت مجلس نوشته شده و به امضای دادرس دادگاه و طرفین می رسد در صورت عدم حضور طرفین در دادگاه بدون عذر موجه دادگاه بدون توجه به مندرجات سازش نامه دادرسی را ادامه خواهد داد.

نمایش ماده

ماده 185 - هرگاه سازش محقق نشود تعهدات و گذشت هایی که طرفین هنگام تراضی به سازش به عمل آورده اند لازم الرعایه نیست.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره ح 5841-721-89 - مورخ 1398/10/08
متمنی است پاسخ فرمائید: آیا خواسته ابطال گزارش اصلاحی تنظیمی در دادگاه قابل استماع است یا خیر با توجه به ماده 24 قانون اجرای احکام و مواد 8 و 184 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 دستور موقت توقف عملیات اجرایی گزارش اصلاحی که منتهی به صدور اجراییه دادگاه شده است وجاهت قانونی دارد یاخیر./ع
2
نظریه مشورتی شماره 98-127-326ح - مورخ 1131/10/12
چنانچه گزارش اصلاحی نتیجه نداد تکلیف چیست؟ آیا همان دادخواست و دعوا مفتوح می گردد یا نیاز به طرح دعوای مجدد است؟ مثال: مقرر می دارد بابت طلب خواهان پلاک 1 از طرف خوانده به خواهان منتقل شود لیکن معلوم می شود چنین پلاکی متعلق به خوانده نیست.
3
نظریه مشورتی شماره 96-218-2007 - مورخ 1397/06/13
1- آیا در مقام رسیدگی به دادخواست معترض ثالث دادگاه می تواند به شرایط شکلی دادخواست نخستین تعرض کند و به جای رسیدگی به اعتراض ثالث قرار عدم استماع نسبت به دعوی نخستین صادر کند؟ 2- بر اساس توافق طرفین یک پرونده به خواسته سازش گزارش اصلاحی و متعاقبا اجراییه توسط شورای حل اختلاف صادر و اسناد مالکیت تعدادی پلاک ثبتی از طریق اجرای احکام به نام خواهان سازش منتقل می شود. به دنبال ادعای خوانده سازش مبنی بر عدم حضور و اطلاع از این پرونده سازش و طرح شکایت کیفری خواهان سازش به جعل و استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری محکوم می شود. در نتیجه شورای حل اختلاف به دنبال دادخواست (خوانده سازش-شاکی کیفری) به استناد رای کیفری به صدور حکم به ابطال گزارش اصلاحی اقدام کرده و رای صادره پس از تجدیدنظرخواهی توسط دادگاه حقوقی (مقام تجدیدنظر خواهی) قطعیت پیدا می کند. و لذا با عنایت به صدور حکم به ابطال گزارش اصلاحی له خوانده سازش در راستای اعمال ماده 39 اجرای احکام مدنی پلاک های ثبتی به مالکیت خوانده سازش برگشت داده شده است. مدتی بعد دادگاه حقوقی در مقام رسیدگی به دادخواست اعتراض ثالث ضمن نقض حکم به ابطال گزارش اصلاحی شورای حل اختلاف و دادنامه صادره توسط خود که قبل تر در تایید حکم به ابطال گزارش اصلاحی صادر شده بود به صدور قرار عدم استماع دعوا نسبت به دادخواست نخستین اقدام کرده است و رای قطعی اعلام شده است. الف: آیا به موجب درخواست معترض ثالث می توان اسناد مالکیت پلاک های ثبتی را در مقام اعمال ماده 39 اجرای احکام مدنی مجددا به مالکیت شخصی که طبق رای دادگاه کیفری و تجدیدنظر محکوم به جعل و استفاده از سند مجعول شده است انتقال داد؟ (جرا که حکم به ابطال گزارش اصلاحی مورد نقض قرار گرفته است.) ب: آیا می توان در مقام اعمال ماده 39 اجرای احکام مدنی به طور مستقیم به انتقال پلاک های ثبتی به شخص ثالث اقدام کرد. ج: در صورت اتخاذ تصمیم بر اعاده به وضع سابق (یعنی استقرار وضعیت بعد از صدور گزارش اصلاحی) اگر با انتقال اسناد مالکیت های ثبتی به افراد دیگر مواجه شویم آیا تاثیری در اعمال ماده 39 قانون اجرای احکام مدنی دارد؟
4
نظریه مشورتی شماره 59-62-424 - مورخ 1395/05/27
از آنجا که زوجه فقط مستحق نفقه گذشته خود می باشد چنانچه زوجین توافق نمایند که زوج نفقه آتیه زوج را به صورت ماهیانه کارسازی و پرداخت نماید آیا این توافق ضمانت اجرای قانونی دارد به عبارتی چنانچه چنین توافقی به عمل آمده و بر همین اساس گزارش اصلاحی صادر شود در صورت استنکاف زوج از پرداخت نفقه آتیه زوجه اعمال مقررات ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی وجود دارد یا نه؟
5
نظریه مشورتی شماره 1400-218-265 ح - مورخ 1400/03/25
چنانچه طرفین پرونده به موجب صورت مجلس شورای حل اختلاف که توسط قاضی شورای حل اختلاف امضاء نشده است تعهداتی به یکدیگر داده باشند آیا در صورت عدم انجام تعهد از سوی یکی از آن ها الزام اه ایفای تعهد مستلزم تقدیم دادخواست است یا آن که دادگاه می تواند طبق آن توافق اجرائیه صادر کند؟
6
نظریه مشورتی شماره 99-140-92ح - مورخ 1399/05/05
با عنایت به ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 و ماده 231 قانون امور حسبی مصوب 1319 در صورتی که محکوم علیه مطابق گزارش اصلاحی متعهد به پرداخت محکوم به از قرار ماهیانه مبلغ ده میلیون ریال شودآیا با فوت وی تمامی اقساط موجل حال می شود؟
7
نظریه مشورتی شماره ح 1931-812-89 - مورخ 1398/12/10
پیرو بخشنامه اخیر ریاست محترم قوه قضاییه مبنی بر ارجاع کلیه پرونده ها به جز موارد مصرحه به شوراهای حل اختلاف در راستای اصلاح ذات البین و حل و فصل موضوع دعاوی و شکواییه ها از طریق مصالحه و سازش و مصوبه مورخ98/5/19 رئیس کل محترم دادگستری استان گلستان در جهت کاهش ورودی پرونده به محاکم دادگستری مصوبه ای در تاریخ 98/5/19 ابلاغ نمودند به موجب بند 3 مصوبه پرونده هایی با موضوع اثبات عقد بیع و اثبات مالکیت اموال غیرمنقول به شوراهای مذکور ارجاع می شود بدین توضیح که گاهی خواهان راسا با استناد به یک برگ قرارداد عادی درخواست سازش نموده و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پرونده به شورا ارسال می شود و در پاره ای از موارد به صورت سنتی پرونده به شورای حل اختلاف ارسال می شود و در زمان بررسی در شورا خوانده نیز ادعایی یا اختلافی با خواهان در خصوص موضوع قرارداد ندارد گاهی نیز یا در زمان رسیدگی در محاکم طرفین خواستار سازش هستند و پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع که تلقی محاکم تبدیل ماده 11 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 به ماده 8 از همان قانون می باشد بدین توضیح که در صورت سازش با عنایت به ماده 24 آیین نامه قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 گزارش اصلاحی صادر می شود حال سوال این است که با توجه به ماده 8 قانون شوراهای حل اختلاف و ماده 24 آیین نامه از این قانون با عنایت به این که کلیه استعلامات لازمه از ادارات ثبت اوقاف منابع طبیعی مسکن و شهرسازی و غیره و کارشناسی و تصویربرداری های هوایی و تخصصی در پرونده های مذکور انجام می شود نوع درخواست های سازش به گونه ای است که در زمره امور ترافعی محسوب نمی شود و اساسا اختلافی در اصل موضوع قرارداد ندارند و انگهی سازش طرفین با صدور حکم بر اثبات وقوع عقد بیع و اثبات مالکیت در موضوع متفاوت می باشد که به نظر موجب می شود از شمول ماده 8 قانون مرقوم خارج گردد و مطابق با مواد 178 الی 193 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 صدور گزارش اصلاحی در صورتی امکان پذیر است که تعهد یا عملی از سوی طرفین متصور باشد؛ لیکن بنا به موارد فوق و قواعد حقوقی اصل بر صحت قراردادها می باشد مگر این که خلاف آن ثابت شود و چون طرفین نیز اختلافی در موضوع صدور گزارش اصلاحی ندارند؛ خواهشمند است ارشاد نمایید که 1- آیا صدور گزارش اصلاحی در هر دو صورت چه راسا درخواست سازش از ناحیه خواهان به شورا تقدیم شود و یا از طریق محاکم با درخواست سازش طرفین به شورای حل اختلاف ارسال گردد و خواستار صدور گزارش اصلاحی در شورا باشند منطبق بر قانون و مواد 8 و 11 قانون شوراهای حل اختلاف و ماده 24 آیین نامه اجرایی از این قانون است؟ 2- آیا می توان گفت زمانی که طرفین در محاکم در این خصوص درخواست سازش دادند و پرونده به شورا ارسال می شود موضوع از ماده 11 قانون شوراهای حل اختلاف مشمول ماده 8 این قانون می شود؟ 3- در صورتی که نظر بر عدم صدور گزارش اصلاحی است شوراها چه تصمیمی را در مواجهه با این نوع درخواست ها اتخاذ می کنند با این توضیح که هرچند از موارد ترافعی نمی باشد اما شهرداری منطقه تا زمانی که دلیلی بر تنفیذ قراردادهای مذکور نباشد به خریدار مجوز ساخت و دیوارکشی نداده و آن را منوط به ارائه گواهی مبنی بر تنفیذ قرارداد از ناحیه ی مراجع قضایی می دانند. 4-چنان چه نظر بر صدور گزارش اصلاحی باشد و ثالثی به آن معترض باشد و از آن جا که در اصل موضوع گزارش اصلاحی راجع به دعاوی غیر منقول شورا صالح به رسیدگی نبوده است مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای معترض ثالث کدام است؟
8
نظریه مشورتی شماره 98-127-1028 ح - مورخ 1398/07/16
اینجانب محمد فخاری رئیس حوزه قضایی بخش نیملبوک نیاز به همفکری و ارشاد آن اداره محترم در خصوص پاسخگویی به سوال مشروح ذیل را دارم و خواهشمندم در این خصوص همکاری لازم را مبذول فرموده و حتی الامکان دستور فرمائید ارشادات مقتضی در کوتاهترین زمان ممکن جهت بهره برداری اینجانب و سایر همکاران در سایر حوزه های قضایی استان به این حوزه قضایی اعلام شود. در پرونده ای گزارش اصلاحی بین زوجین در مورد مطالبه مهریه صادر شده است و سپس زوجه دیگر پس از صدور گزارش ادعای مالکیت نسبت به قسمتی از اموالی که زوج در پرونده گزارش اصلاحی به زوجه تعهد به تحویل داده است به عنوان ابطال گزارش اصلاحی مذکور تقدیم دادخواست نموده است آیا اقدام ثالث در طرح دعوی ابطال گزارش اصلاحی صحیح است یا اینکه بایستی به عنوان اعتراض ثالث به گزارش اصلاحی و دادنامه مذکور طرح دعوی شود خواهشمند است این دادگاه را ارشاد فرمائید.
9
نظریه مشورتی شماره 98-127-982 ح - مورخ 1398/07/09
در صورتی که دعوایی مالی مطالبه یکصد میلیون تومان گزارش اصلاحی یا توافق طرفین با مفاد اینکه در قبال طلب خواهان خوانده اتومبیل خاص با پلاک معینی را به خواهان تملیک کند صادر می شود و پس از قطعی شدن گزارش اصلاحی خواهان آن دعوا به جهت عدم مالکیت خواهان برای تومبیل مذکور دادخواست ابطال گزارش اصلاحی طرح کند و دادگاه با استدلال مناسب بر بطلان عقد صلح عدم مالکیت مبیع حکم بربطلان گزارش اصلاحی صادر کند آیا وضعیت دعوای اصلی چگونه است؟ تفاسیر حقوقی بر 2 گروه هستند عده ای معتقدند که خواهان برای احقاق حق اصلی خود مطالبه وجه باید که دعوای جدید مطالبه وجه مطرح کند دیگران هم معتقدند که دعوا اول به جریان می افتد چرا که رای نهایی آن دعوا گزارش اصلاحی باطل شده است و خواهان در قبال پرداخت هزینه دادرسی خدمت قضایی نگرفته است و جریان دعوا ادامه دارد قصور قاضی در تحقیق جامع در مورد مالیت اتومبیل موجب بطلان گزارش شده و پرونده اول به جریان می افتد نظر آن اداره چیست؟
10
نظریه مشورتی شماره 98-127-326 - مورخ 1398/07/07
11
نظریه مشورتی شماره 96-127/1-1265 - مورخ 1397/07/14
2- در صورتی که خواهان در اولین جلسه دادرسی به تجویز قانون خواسته خود را افزایش دهد آیا همین جلسه اولین جلسه دادرسی محسوب می شود یا با توجه به تغییر خواسته جلسه بعد اولین جلسه دادرسی است یا نسبت به خواسته مندرج در دادخواست اولین جلسه دادرسی و نسبت به افزایش خواسته جلسه بعد اولین جلسه دادرسی است. 3- در تاریخ 1/2/96 گزارش اصلاحی صادر گردیده است در این گزارش خریداری ملک متعهد شده است تا دو ماه بعد از تنظیم گزارش اصلاحی یعنی تا تاریخ 1/4/96 باقیمانده ثمن معامله را به فروشنده پرداخت نماید همچنین فروشنده متعهد شده تا سه ماه بعد از صدور گزارش اصلاحی یعنی تا تاریخ 1/5/96 سند رسمی به نام خریدار تنظیم نماید تخلف هر یک از آنان موجب پرداخت ده میلیون تومان به طرف دیگر است حال با توجه به ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی الزاما باید اجرائیه صادر شود تا تعهدات هر یک در موعد مقرر از طریق اجرای احکام دادگاه انجام گیرد یا نیازی به صدور اجرائیه ندارد آنان باید خارج از دادگاه تعهد خویش را انجام دهند در صورتی که تعهدات در موعد مقرر انجام نشد ذی نفع تقاضای صدور اجرائیه نماید؟
12
نظریه مشورتی شماره 1599-1/9-96 - مورخ 1397/04/10
در محضر دادگاه زوجین تقاضای گزارش اصلاحی می نمایند و توافق مثلا از قرار ذیل است الف:زوجه حق داشتن تلفن همراه ندارد ب: زوج مکلف است هر هفته زوجه را به منزل پدرش ببرد ج: اطرافیان حق دخالت در زندگی زوجین ندارند آیا دادرس می تواند موارد مذکور را در گزارش اصلاحی ذکر کند و یا اینکه به لحاظ عواقب اجتماعی اینگونه آرا فقط وارد مسائل کلی مانند نفقه و حسن معاشرت و سایر حقوق مالی شود پاسخ مستندا و مستدلا مورد استدعاست؟
13
نظریه مشورتی شماره 96-218-2176 ح - مورخ 1397/01/20
1- با توجه به عمومیت و اطلاق ماده 27 قانون شورای حل اختلاف در قابل اعتراض بودن تمامی آراء صادره از شورا آیا تصمیمات و آرائی که به صراحت قطعی می باشند (همچون دستور تخلیه قرار عدم صلاحیت قرار رد درخواست تامین خواسته قرار رد درخواست تامین دلیل و امثالهم) نیز مشمول این عمومیت بوده و قابل اعتراض می باشند؟ 2- آیا ماده 27 قانون شوراهای حل اختلاف مقرره مندرج در تبصره ذیل ماده 331 قانون آئین دادرسی مدنی (راجع به قطعیت آراء صادره مستند به اقرار در دادگاه یا نظر کارشناس رسمی که از سوی اصحاب دعوا قاطع دعوا اعلام شده است) را تخصیص زده است؟ 3- با توجه به اطلاق ماده 27 قانون شورای حل اختلاف (توضیحا اینکه مرجع تجدیدنظر در صورت نقض آراء قاضی شورا راسا مبادرت به صدور رای می نماید) آیا مرجع تجدیدنظر در صورت نقض قرارهای صادره از سوی قاضی شورا (از جمله رد دعوی ابطال دادخواست و عدم استماع دعوی) مکلف به رسیدگی ماهوی است یا در راستای اصل دو مرحله ای بودن دادرسی تابع مقرره ماده 353 قانون آئین دادرسی مدنی است؟
14
نظریه مشورتی شماره 96-218-2176 ح - مورخ 1397/01/20
1- با توجه به عمومیت و اطلاق ماده 27 قانون شورای حل اختلاف در قابل اعتراض بودن تمامی آراء صادره از شورا آیا تصمیمات و آرائی که به صراحت قطعی می باشند (همچون دستور تخلیه قرار عدم صلاحیت قرار رد درخواست تامین خواسته قرار رد درخواست تامین دلیل و امثالهم) نیز مشمول این عمومیت بوده و قابل اعتراض می باشند؟ 2- آیا ماده 27 قانون شوراهای حل اختلاف مقرره مندرج در تبصره ذیل ماده 331 قانون آئین دادرسی مدنی (راجع به قطعیت آراء صادره مستند به اقرار در دادگاه یا نظر کارشناس رسمی که از سوی اصحاب دعوا قاطع دعوا اعلام شده است) را تخصیص زده است؟ 3- با توجه به اطلاق ماده 27 قانون شورای حل اختلاف (توضیحا اینکه مرجع تجدیدنظر در صورت نقض آراء قاضی شورا راسا مبادرت به صدور رای می نماید) آیا مرجع تجدیدنظر در صورت نقض قرارهای صادره از سوی قاضی شورا (از جمله رد دعوی ابطال دادخواست و عدم استماع دعوی) مکلف به رسیدگی ماهوی است یا در راستای اصل دو مرحله ای بودن دادرسی تابع مقرره ماده 353 قانون آئین دادرسی مدنی است؟
15
نظریه مشورتی شماره 69-721/1-482 - مورخ 1396/11/09
خواهان به طرفیت خوانده دعوی الزام به تنظیم سند رسمی مال غیر منقول طرح می کند در جلسه سوم دادرسی طرفین سازش می نمایند و دادگاه ختم رسیدگی به سازش اعلام و اقدام به صدور گزارش اصلاحی می نماید یکسال بعد خوانده فوق دعوی بطلان گزارش اصلاحی فوق را طرح و حکم قطعی درخصوص بطلان گزارش اصلاحی صادر می گردد در فرض فوق 1-آیا خواهان باید مجددا دعوی الزام به تنظیم سند رسمی مال غیر منقول فوق را طرح نماید؟ 2- یا اینکه طرح دعوی مجدد از سوی خواهان درخصوص دعوی الزام به تنظیم سند رسمی مال غیر منقول فوق ضرورت ندارد محکمه بدوی مجاز می باشد رسیدگی به دعوی صدرالذکر را ادامه داده و رای مقتضی صادر کند؟
16
نظریه مشورتی شماره 1104-140-96 - مورخ 1396/07/01
اولا با توجه به ماده184 قانون آئین دادرسی مدنی و به خصوص قسمت اخیر آن که به نافذ و معتبر بودن گزارش اصلاحی چه اینکه مورد سازش مخصوص به دعوی مطروحه بوده یا شامل دعاوی یا امور دیگری باشد تصریح گردیده است حال آیا امکان صدور گزارش اصلاحی علیه خواهان نیز نسبت به تعهداتی که در مقابل خوانده عهده دار می¬شود مثل اینکه دعوی مطروحه پرداخت ثمن معامله باشد و در مقابل بعد از سازش بین طرفین به خواهان نیز متعهد گردد ظرف مهلت خاصی نسبت به تنظیم سند رسمی آن خودرو اقدام نماید یا آنکه نسبت به تحویل مال دیگری به خواهان که اساسا ارتباطی به موضوع یا منشا دعوی ندارد را اقدام نماید وجود دارد یا خیر؟ ثانیا با توجه به اینکه گزارش اصلاحی ماهیت حقوقی قرارداد گونه دارد آیا می توان علیه شخص ثالث با توافق وی گزارش اصلاحی صادر نمود مثل آنکه در پرونده حقوقی با موضوع مطالبه وجه پدر خوانده یا شخص ثالثی با حضور در جلسه دادرسی و با موافقت و رضایت خواهان به جای خوانده اجرای تعهدات نامبرده خوانده را در ذمه خود مورد پذیرش قرار دهد. ثالثا آیا با فرض عدم وجود ثالث و بدون رضایت وی امکان ایجاد تعهداتی به ذمه وی در گزارش اصلاحی وجود دارد یا خیر؟ مثل آنکه در پرونده حقوقی با موضوع تنظیم سند رسمی اتومبیل که سند رسمی آن به نام شخصی غیر از خوانده می¬باشد خوانده متعهد گردد ظرف مدت خاصی نسبت به تنظیم سند رسمی خودرو و فراهم آوردن موجبات حضور شخص ثالث مالک خودرو در دفترخانه اسناد رسمی اقدام نماید.
17
نظریه مشورتی شماره 96-3/1-7 - مورخ 1396/03/09
18
نظریه مشورتی شماره 69-3/1-7 - مورخ 1396/03/09
19
نظریه مشورتی شماره 1524-108-95 - مورخ 1395/10/06
1-با توجه به بند (ب) و اطلاق بند (پ) ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب94 اگر در قرارداد اجاره¬ای حق کسب و پیشه و تجارت وجود داشته باشد و در رابطه استیجاری اختلافی وجود نداشته باشد آیا تعدیل آن در صلاحیت شورا است؟ 2-با عنایت به ماده9 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب94 آیا اعضای شورا حق صدور قرارهای اعدادی مانند کارشناسی اتیان سوگند و استماع شهادت شهود و تامین خواسته را دارند؟ 3-با توجه به بند (ب) ماده 9 و ماده27 قانون شوراهای حل اختلاف و ماده3 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 76 اولا منظور از «آرا» در ماده27 قانون شورا چیست و شامل دستور تخلیه و گزارش اصلاحی و گواهی حصر وراثت نیز می¬شود؟ ثانیا آیا دستور تخلیه عین مستاجره موضوع ماده3 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب76 صادره از سوی قاضی شورای حل اختلاف قابل اعتراض یا تجدیدنظرخواهی می¬باشد؟ ثالثا بر اساس ماده 5 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب76 و مواد 7 و18 آئین¬نامه اجرایی آن چنانچه مستاجر در مورد مفاد قرارداد ارایه شده از سوی موجر مدعی هرگونه حقی باشد مرجع صالح برای رسیدگی به این موضوع کجاست (شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی حقوقی)./
20
نظریه مشورتی شماره 962-1/127-95 - مورخ 1395/07/03
7-آیا شهرداری ها در دعاوی له شهرداری یا له اشخاص به طرفیت شهرداری ها به نمایندگی فرد معرفی شده از سوی شهرداری به محکمه محترم قضایی می تواند دعوی را به صلح و سازش ختم و به تجویز مواد 178و 184 ق.آ.د.م تقاضای صدور گزارش اصلاحی نمایند.
21
نظریه مشورتی شماره 95-26-424 - مورخ 1395/05/27
1
نشست های قضایی شماره - مورخ 1383/05/02
مرجع رسیدگی به دعوای ابطال مجوز صادره از اداره آب
2
نشست های قضایی شماره 1399-7182 - مورخ 1396/10/03
تکلیف صلح و سازش انجام شده خارج از صلاحیت شورای حل اختلاف
3
نشست های قضایی شماره 1399-7670 - مورخ 1398/11/01
تاثیر حکم الزام به انتقال سند رسمی ملک نسبت به ثالث
4
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/10/18
امکان ابطال گزارش اصلاحی
5
نشست های قضایی شماره - مورخ 1395/06/18
قابل اعتراض بودن گزارش اصلاحی
6
نشست های قضایی شماره - مورخ 1383/08/18
خودداری از انجام تعهد مندرج در گزارش اصلاحی
7
نشست های قضایی شماره 1400-7835 - مورخ 1397/02/20
وضعیت هزینه اجرای احکام در گزارش اصلاحی
8
نشست های قضایی شماره 1400-7846 - مورخ 1397/04/04
امکان صدور گزارش اصلاحی در مرحله رسیدگی به دعوی اعسار از هزینه دادرسی (ماده 187 ق.آ.د.م)
9
نشست های قضایی شماره 1397-4720 - مورخ 1397/04/14
امکان اعمال ماده 39 قانون اجرای احکام مدنی در صورت اجرای حکم توسط طرفین
10
نشست های قضایی شماره 1399-7399 - مورخ 1398/07/09
قابلیت یا عدم قابلیت پذیرش اعسار در محکوم به موضوع گزارش اصلاحی
11
نشست های قضایی شماره - مورخ 1390/10/10
چگونگی توافق طرفین در خصوص نحوه پرداخت نفقه در گزارش اصلاحی
12
نشست های قضایی شماره 1397-5335 - مورخ 1383/09/12
وضعیت رسیدگی به دعوای وارد ثالث در صورت ابطال دادخواست رد سقوط یا سازش در دعوای اصلی
ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 184 ق.آ.د.م

ماده 184 ق.آ.د.م

ماده 184 قانون آدم

ماده 184 قانون آدم

ماده 184 آدم

ماده 184 آدم

ماده 184 ق آ د م

ماده 184 ق آ د م

ماده 184 آیین دادرسی مدنی

ماده 184 آیین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آ.د.م

ماده 184 قانون آ.د.م

ماده 184 آ.د.م

ماده 184 آ.د.م

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی

ماده ۱۸۴ ق.آ.د.م

ماده ۱۸۴ قانون آدم

ماده ۱۸۴ آدم

ماده ۱۸۴ ق آ د م

ماده ۱۸۴ آیین دادرسی مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آئین دادرسی مدنی

ماده ۱۸۴ قانون آ.د.م

ماده ۱۸۴ آ.د.م

متن کامل ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی ماده ۱۸۴ ق.آ.د.م ماده ۱۸۴ قانون آدم ماده ۱۸۴ آدم ماده ۱۸۴ ق آ د م ماده ۱۸۴ آیین دادرسی مدنی ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده ۱۸۴ قانون آئین دادرسی مدنی ماده ۱۸۴ قانون آ.د.م ماده ۱۸۴ آ.د.م

ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی

ماده 184 ق.آ.د.م

ماده 184 قانون آدم

ماده 184 آدم

ماده 184 ق آ د م

ماده 184 آیین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 184 قانون آئین دادرسی مدنی

ماده 184 قانون آ.د.م

ماده 184 آ.د.م

متن کامل ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی. ماده 184 قانون آیین دادرسی مدنی ماده 184 ق.آ.د.م ماده 184 قانون آدم ماده 184 آدم ماده 184 ق آ د م ماده 184 آیین دادرسی مدنی ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه ھای عمومی و انقلاب در امور مدنی ماده 184 قانون آئین دادرسی مدنی ماده 184 قانون آ.د.م ماده 184 آ.د.م

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM