نشست قضایی شماره 1399-7416

نشست قضایی شماره 1399-7416

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7416


کد نشست:
1399-7416

تاریخ برگزاری:
1397/07/19

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر جهرم

موضوع:
تقاضای وصول محکوم به پس از انصراف از پیگیری اجراییه

پرسش:
در محکومیت به پرداخت مهریه پس از صدور اجراییه و ارسال اجراییه به اجرای احکام حقوقی جهت اجرای حکم 2سال پس از آن (محکوم له) تقاضای مختومه شدن پرونده اجرایی در اجرای احکام حقوقی می نماید ضمن آنکه محکوم له. محکوم به (مهریه ) را وصول ننموده است. حال بعد از مدتی به جهت وصول مهریه به شعبه صادر کننده رای مراجعه می نماید و تقاضای اجراییه جدید می نماید تکلیف شعبه چیست ؟ آیا باید اجراییه صادر کند ؟

نظر هیئت عالی:
صرف تقاضای مختومه شدن پرونده اجرایی دلالت بر اسقاط حق محکوم له برای ادامه عملیات اجرایی یا صدور اجراییه مجدد (در صورت انقضای مدت 5 سال از تاریخ صدور اجراییه) ندارد و در قسمت اخیر ماده 24 قانون اجرای احکام مدنی قطع یا تاخیر اجراء به تقاضای محکوم له پیش بینی شده است.

نظر اکثریت:
با عنایت به اینکه تقاضای مختومه شدن پرونده اجرایی به منزله وصول محکوم به نمی باشد و مطابق ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی عدم تعقیب عملیات اجرایی بیش از 5 سال موجب بلااثر شدن اجراییه می باشد که در مانحن فیه مدت مذکور منتفی نشده است لذا بایستی همان اجراییه سابق پی گیری گردد.

نظر اقلیت:
ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی ناظر به زمانی می باشد که محکوم له عملیات اجرایی را تعقیب ننموده باشد که با توجه به اینکه در پرسش محکوم له تقاضای مختومه شدن پرونده اجرایی را نموده است لذا می توان گفت که بایستی رفتاری مشابه با تقاضای مختومه شدن پرونده که موضوع ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی بنماییم و با مختومه شدن پرونده اجرایی اینکه موجبی جهت تعقیب مجددا آن نمی باشد و همانطور که استرداد دادخواست یا دعوی مانع اقامه دعوی مجدد نمی باشد بنابراین تقاضای مختومه شدن پرونده اجرایی نیز مانع صدور اجراییه مجدد نمی باشد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 107 - استرداد دعوا و دادخواست به ترتیب زیر صورت می گیرد: الف - خواهان می تواند تا اولین جلسه دادرسی دادخواست خود را مسترد کند. در این صورت دادگاه قرار ابطال دادخواست صادر می نماید. ب - خواهان می تواند مادامی که دادرسی تمام نشده دعوای خود را استرداد کند. در این صورت دادگاه قرار رد دعوا صادر می نماید. ج - استرداد دعوا پس از ختم مذاکرات اصحاب دعوا در موردی ممکن است که یا خوانده راضی باشد و یا خواهان از دعوای خود به کلی صرف نظر کند. در این صورت دادگاه قرار سقوط دعوا صادر خواهد کرد.

مشاهده ماده 107 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 168 ـ هر گاه از تاریخ صدور اجراییه بیش از پنج سال گذشته و محکوم له عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد اجراییه بلااثر تلقی می شود و در این مورد اگر حق اجراء وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود. محکوم له می تواند مجددا از دادگاه تقاضای صدور اجراییه نماید ولی در مورد اجرای هر حکم فقط یک بار حق اجراء دریافت می شود.

مشاهده ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 24 ـ دادورز ( مامور اجرا) بعد از شروع به اجرا نمی تواند اجرای حکم را تعطیل یا توقیف یا قطع نماید یا به تاخیر اندازد مگر به موجب قرار دادگاهی که دستور اجرای حکم را داده یا دادگاهی که صلاحیت صدور دستور تاخیر اجرای حکم را دارد یا با ابراز رسید محکوم له دائر به وصول محکوم به یا رضایت کتبی او در تعطیل یا توقیف یا قطع یا تاخیر اجراء.

مشاهده ماده 24 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM