نشست قضایی شماره 1398-6193

نشست قضایی شماره 1398-6193

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6193


کد نشست:
1398-6193

تاریخ برگزاری:
1397/05/11

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر آزاد شهر

موضوع:
تعیین مرجع صالح رسیدگی در فرض تعدد جرم در حوزه های قضایی مختلف

پرسش:
در صورتی که شخص الف از ب بابت دخالت در امور زندگی که در شهرستان آزادشهر وقوع یافته و بابت تهدید که در گنبد اتفاق افتاده است شکایت نماید تصمیم دادسرا چه می باشد؟

نظر هیئت عالی:
چون ملاک صلاحیت در ماده 310 ارتکاب "جرم" در حوزه های مختلف است که در فرض سوال دخالت در زندگی خانوادگی جرم نمی باشد؛ لهذا تعدد جرم در حوزه های مختلف وجود ندارد تا ماده مذکور موضوعیتی داشته باشد؛ نتیجتا نظر اقلیت صایب اعلام می شود.

نظر اکثریت:
طبق ماده 310 قانون آیین دادرسی کیفری در مواردی که یک شخص واحد دارای دو یا چندین عنوان اتهام در چند حوزه قضایی باشد به همه اتهام ها در دادگاه و دادسرایی رسیدگی می شود که مهم ترین جرم واقع شده باشد که تهدید می باشد و می بایست کلا قرار عدم صلاحیت برای دادسرای گنبد صادر گردد و نمی توان تفکیک نمود و بابت دخالت در امور زندگی قرار منع تعقیب و بابت تهدید قرار عدم صلاحیت صادر نمود؛ چرا که وارد شدن به تحقیق طبق قانون که صلاحیت اضافی در نظر گرفته است خلاف مدنظر قانون گذار می باشد.

نظر اقلیت:
در خصوص دخالت در امور زندگی می بایست قرار منع تعقیب صادر گردد و در خصوص تهدید قرار عدم صلاحیت به دادسرای گنبد؛ چرا که صلاحیت اضافی بین جرایم مختلف متهم واحد در چند حوزه مختلف می باشد که جهت صدور حکم واحد با اعمال مقررات تعدد جرم این ماده 310 قانون فوق الذکر که صلاحیت اضافی را ایجاد نموده است وضع شده است و در این فرض مسیله دخالت در امور زندگی جرم نمی باشد که بتوان گفت متهم واحد مرتکب دو نوع جرم شده است؛ لذا می بایست قرار منع تعقیب بابت جرم نبودن صادر و بابت تهدید هم چون محل وقوع جرم گنبد می باشد قرار عدم صلاحیت صادر نمود و جای اجرای صلاحیت اضافی نمی باشد؛ چون صلاحیت اضافی برای ارتکاب دو جرم از یک متهم واحد می باشد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 265 ـ بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می شود.

مشاهده ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 310 ـ متهم در دادگاهی محاکمه می شود که جرم در حوزه آن واقع شود. اگر شخصی مرتکب چند جرم در حوزه‏های قضایی مختلف گردد رسیدگی در دادگاهی صورت میگیرد که مهمترین جرم در حوزه آن واقع شده باشد. چنانچه جرایم ارتکابی از حیث مجازات مساوی باشد دادگاهی که مرتکب در حوزه آن دستگیر شود به همه آنها رسیدگی می کند. در صورتی که متهم دستگیر نشده باشد دادگاهی که ابتداء تعقیب در حوزه آن شروع شده است صلاحیت رسیدگی به تمام جرایم را دارد.

مشاهده ماده 310 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM