نشست قضایی شماره 1399-6980

نشست قضایی شماره 1399-6980

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6980


کد نشست:
1399-6980

تاریخ برگزاری:
1397/10/01

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر مشهد

موضوع:
الزام اخذ تامین در مرحله تجدید نظر

پرسش:
در مواردی که دادگاه بدوی قرار تامین کیفری اعم از وثیقه یا کفالت صادر نموده و نهایتا رای دادگاه بدوی مبنی بر برایت متهم صادر شده است و شاکی پرونده نسبت به رای برایت تجدید نظر خواهی نموده است حال آیا دادگاه تجدید نظر در فرض احراز وجود ادله بر محکومیت و اینکه متهم با وجود وکیل یا عدم وجود وکیل در دادگاه تجدید نظر حاضر نمی شود وضعیت تامین کیفری وی چگونه خواهد بود و آیا احضار و جلب وی و اخذ تامین کیفری الزامی است ؟

نظر هیئت عالی:
صرف اعتراض شاکی مانع الغای قرار تامین صادره در صورت صدور قرار منع پیگرد یا حکم برایت از دادگاه بدوی نخواهد بود ؛ نتیجتا نظریه اکثریت صایب اعلام می شود.

نظر اکثریت:
اولا بنا به صراحت قانون پس از صدور قرار منع تعقیب و یا حکم برایت تامین کیفری ملغی الاثر می گردد متهم در صورت بازداشت به جهت فقدان تامین می بایست آزاد گردد؛ ثانیا با توجه به ملغی الاثر شدن تامین معتبر دانستن تامین فاقد اعتبار وجه قانونی ندارد ثالثا با توجه به صراحت ماده 456 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدید نظر مکلف به اخذ صدور قرار تامین گردیده که موید این نظریه است.

نظر اقلیت:
اما نظریه اقلیت مبتنی بر اعتبار تامین کیفری بوده و معتقد است که هرچند دادگاه تجدید نظر می تواند تامین جدید اخذ نماید اما الزامی به قرار تامین جدید ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 168 ـ بازپرس نباید بدون دلیل کافی برای توجه اتهام کسی را به عنوان متهم احضار و یا جلب کند. تبصره ـ تخلف از مقررات این ماده موجب محکومیت انتظامی تا درجه چهار است.

مشاهده ماده 168 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 454 ـ احضار جلب رسیدگی به ادله صدور رای و سایر ترتیبات در دادگاه تجدید نظر استان مطابق قواعد و مقررات مرحله نخستین است.

مشاهده ماده 454 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 456 ـ هرگاه از رای صادره درخواست تجدید نظر شود و از متهم تامین اخذ نشده باشد یا قرار تامین با جرم و ضرر و زیان مدعی خصوصی متناسب نباشد دادگاه تجدید نظر استان در صورت اقتضاء راسا یا به درخواست دادستان شاکی یا مدعی خصوصی و یا متهم تامین متناسب اخذ می کند و این تصمیم قطعی است.

مشاهده ماده 456 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM