نشست قضایی شماره 1397-2095

نشست قضایی شماره 1397-2095

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-2095


کد نشست:
1397-2095

تاریخ برگزاری:
1397/04/05

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر قروه

موضوع:
فروش مال مشاعی به قیمت کمتر از کارشناسی در مرحله دوم مزایده

پرسش:
در دعاوی تقسیم ترکه که به جهت عدم قابلیت تقسیم حکم بر فروش مال مشاعی صادر گردیده آیا در مرحله اجرای حکم و برگزاری مزایده نوبت دوم میتوان مال مشاعی را مطابق ماده 131 قانون اجرای احکام مدنی به زیر قیمت کارشناسی به شخص ثالث فروخت یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
هیات عالی محترم تحت دوگروه اکثریت واقلیت به شرح ذیل اظهار نظر نمودند:

نظر اکثریت:
در مزایده مرحله دوم منعی جهت فروش به زیر قیمت کارشناسی وجود ندارد زیرا:

نظر اقلیت:
در مزایده مرحله دوم نیز فروش به زیر قیمت پایه کارشناسی وجاهت ندارد زیرا :

مبحث:
قانون مدنی , قانون ثبت

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 131 ـ هر گاه مالی که مزایده از آن شروع می شود خریدار نداشته باشد محکوم له می تواند مال دیگری از محکوم علیه معرفی و تقاضای توقیف و مزایده آن را بنماید یا معادل طلب خود از اموال مورد مزایده به قیمتی که ارزیابی شده قبول کند یا تقاضای تجدید مزایده مال توقیف شده را بنماید و در صورت اخیر مال مورد مزایده به هر میزانی که خریدار پیدا کند به فروش خواهد رفت و هزینه آگهی مجدد به عهده محکوم له می باشد. و هر گاه طلبکاران متعدد باشند رای اکثریت آنها از حیث مبلغ طلب برای تجدید آگهی مزایده مناط اعتبار است.

مشاهده ماده 131 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 591 - هر گاه تمام شرکاء به تقسیم مال مشترک راضی باشند تقسیم به نحوی که شرکاء تراضی نمایند به عمل می آید و در صورت عدم توافق بین شرکاء حاکم اجبار به تقسیم می کند مشروط بر این که تقسیم مشتمل بر ضرر نباشد که در این صورت اجبار جایز نیست و تقسیم باید به تراضی باشد.

مشاهده ماده 591 قانون مدنی

ماده 592 - هر گاه تقسیم برای بعضی از شرکاء مضر و برای بعض دیگر بی ضرر باشد در صورتی که تقاضا از طرف متضرر باشد طرف دیگر اجبار می شود و اگر بر عکس تقاضا از طرف غیرمتضرر بشود شریک متضرر اجبار بر تقسیم نمی شود.

مشاهده ماده 592 قانون مدنی

ماده 593 - ضرری که مانع از تقسیم می شود عبارت است از نقصان فاحش قیمت به مقداری که عادتا قابل مسامحه نباشد.

مشاهده ماده 593 قانون مدنی

ماده 594 - هر گاه قنات مشترک یا امثال آن خرابی پیدا کرده و محتاج به تنقیه و تعمیر شود و یک یا چند نفر از شرکاء بر ضرر شریک یا شرکای دیگر از شرکت در تنقیه یا تعمیر امتناع نمایند شریک یا شرکای متضرر می توانند به حاکم رجوع نمایند در این صورت اگر ملک قابل تقسیم نباشد حاکم می تواند برای قلع ماده ی نزاع و دفع ضرر شریک ممتنع را به اقتضای موقع به شرکت در تنقیه یا تعمیر یا اجاره یا بیع سهم خود اجبار کند.

مشاهده ماده 594 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM