نشست قضایی شماره 1399-7431

نشست قضایی شماره 1399-7431

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7431


کد نشست:
1399-7431

تاریخ برگزاری:
1398/10/04

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر مشهد

موضوع:
ملاک اعتراض به قرار اناطه از جهت تاریخ قطعیت

پرسش:
با عنایت به این که قانون گذار در ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری بیان داشته هرگاه ذینفع ظرف یک ماه از تاریخ قرار اناطه بدون عذر موجه به دادگاه صالح رجوع نکند... تاریخ شروع یک ماه در هریک از فروض ذیل از چه زمانی آغاز می شود در فرض اعتراض به قرار از تاریخ صدور رای تجدید نظر و تایید قرار و ابلاغ آن در فرض عدم اعتراض از تاریخ قطعیت آن یا از تاریخ ابلاغ قرار اناطه بدون توجه به اعتراض یا عدم اعراض به آن از ناحیه ذینفع با استدلال بیان کنید.

نظر هیئت عالی:
مهلت یک ماهه مقرر در ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری از زمان ابلاغ رای در صورت اعتراض زمان قطعیت مبدا شروع یک ماه است.

نظر اکثریت:
با توجه به صراحت ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری مهلت اعطا شده به ذی نفع یک ماه از تاریخ قرار اناطه می باشد. اگر به قرار اناطه اعتراض شود مهلت یک ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی تجدید نظر محسوب می گردد.

نظر اقلیت:
با توجه به مواد 21 و 270 و 427 قانون آیین دادرسی کیفری ملاک یک ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی است و پس ار صدور قرار اناطه و ابلاغ طرفین و انقضای مهلت اعتراض ذینفع یکماه مهلت دارد و در صورت اعتراض نیز بعد از ابلاغ رای دادگاه تجدید نظر یکماه مهلت باقی میباشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 21 ـ هرگاه احراز مجرمیت متهم منوط به اثبات مسائلی باشد که رسیدگی به آنها در صلاحیت مرجع کیفری نیست و در صلاحیت دادگاه حقوقی است با تعیین ذینفع و با صدور قرار اناطه تا هنگام صدور رای قطعی از مرجع صالح تعقیب متهم معلق و پرونده بهصورت موقت بایگانی می شود. در اینصورت هرگاه ذینفع ظرف یکماه از تاریخ ابلاغ قرار اناطه بدون عذر موجه به دادگاه صالح رجوع نکند و گواهی آن را ارائه ندهد مرجع کیفری به رسیدگی ادامه می دهد و تصمیم مقتضی اتخاذ می کند. تبصره 1 ـ در مواردی که قرار اناطه ‏توسط بازپرس صادر می ـشود باید ظرف سه روز به نظر دادستان برسد. در صورتیکه دادستان با این قرار موافق نباشد حل اختلاف طبق ماده (271) این قانون به عمل می آید. تبصره 2 ـ اموال منقول از شمول این ماده مستثنی هستند. تبصره 3 ـ مدتی که پرونده به صورت موقت بایگانی می شود جزء مواعد مرور زمان محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 270 ـ علاوه بر موارد مقرر در این قانون قرارهای بازپرس در موارد زیر قابل اعتراض است: الف ـ قرار منع و موقوفی تعقیب و اناطه به تقاضای شاکی ب ـ قرار بازداشت موقت ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم پ ـ قرار تامین خواسته به تقاضای متهم تبصره ـ مهلت اعتراض به قرارهای قابل اعتراض برای اشخاص مقیم ایران ده روز و برای افراد مقیم خارج از کشور یکماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 427 ـ آراء دادگاههای کیفری جز در موارد زیر که قطعی محسوب می شود حسب مورد در دادگاه تجدید نظر استان همان حوزه قضایی قابل تجدید نظر و یا در دیوان عالی کشور قابل فرجام است: الف ـ جرایم تعزیری درجه هشت باشد. ب ـ جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد. تبصره 1 ـ در مورد مجازات های جایگزین حبس معیار قابلیت تجدید نظر همان مجازات قانونی اولیه است. تبصره 2 ـ آراء قابل تجدید نظر اعم از محکومیت برائت یا قرارهای منع و موقوفی تعقیب اناطه و تعویق صدور حکم است. قرار رد درخواست واخواهی یا تجدید نظرخواهی درصورتی مشمول این حکم است که رای راجع به اصل دعوی قابل تجدید نظر خواهی باشد.

مشاهده ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM