نشست قضایی شماره 1400-8056

نشست قضایی شماره 1400-8056

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8056


کد نشست:
1400-8056

تاریخ برگزاری:
1399/04/30

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر لواسان

موضوع:
ارزش اموال تخریب شده

پرسش:
در صورتی که متهم اموال سه شاکی را تخریب کرده باشد و ارزش اموال به صورت منفرد کمتر از 100/000/000 ریال باشد اما در صورت اجتماع ارزش آن بیشتر از 100/000/000 ریال باشد ملاک بر تعیین مجازات مرتکب با لحاظ بند ت ماده 1 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری جمع ارزش ها می باشد یا ارزش هر مال به تنهایی؟

نظر هیئت عالی:
در فرض پرسش جمع ارزش اموال مورد تخریب ملاک تعیین مجازات موضوع بزه تخریب عمدی ناظر به بند ت ماده یک قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 نمی باشد بلکه نصاب مذکور (در بند یاد شده) برای هر فقره تخریب عمدی جداگانه محسوب می شود بنابراین در فرض پرسش چنانچه بزه تخریب عمدی اموال عرفا واحد محسوب نشود در این صورت ملاک محاسبه ارزش هریک از اموال خواهد بود.

نظر اکثریت:
در فرض سوال باید ارزش هر یک از اموال جداگانه احتساب گردد و صرفا باید جزای نقدی تعیین گردد این تفسیر به نفع متهم نیز می باشد.

نظر اقلیت:
در فرض سوال با عنایت به بند الف ماده 134 از قانون مجازات اسلامی با لحاظ اینکه جرایم ارتکابی مختلف نمی باشد لذا باید جمع ارزش اموال موضوع خسارت احتساب و سپس نسبت به تعیین مجازات اقدام گردد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1 ـ کلیه کارفرمایان کارگران کارگاه ها موسسات تولیدی صنعتی خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از این قانون می باشند.

مشاهده ماده 1 قانون کار

ماده 1 - مجازاتهای مقرر در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزيرات و مجازات‌هاي بازدارنده مصوب ۲/۳/۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدي به شرح زیر کاهش يافته یا تبدیل می شود: الف- مجازات حبس موضوع ماده (۶۱۴) قانون(به استثناي تبصره آن) به حبس درجه شش؛ ب- مجازات حبس موضوع ماده (۶۲۱) قانون، در صورتی که ارتكاب جرم به عنف یا تهدید باشد به حبس درجه چهار و در غیر این صورت به حبس درجه پنج. پ- تبصره ماده (۶۲۱) قانون، نسخ و در مورد شروع به جرم آن مطابق ماده (۱۲۲) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ عمل می‌شود. ت- مجازات حبس موضوع ماده (۶۷۷) قانون، در صورتي كه ميزان خسارت‌وارده يكصد ميليون (۱۰۰,۰۰۰.۰۰۰) ريال يا كمتر باشد به جزاي نقدي تا دو برابر معادل خسارت‌وارده. ث- مجازات حبس موضوع ماده (۶۸۴) قانون به حبس درجه شش. ج- مجازات موضوع مواد (۶۰۸) و (۶۹۷) قانون به جزاي نقدي درجه شش.

مشاهده ماده 1 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM