نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1397/02/24

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر آوج

موضوع:
اعمال ماده 442 قانون آئین دادرسی کیفری در فرض تعدد محکومین

پرسش:
در صورت تعدد متهمان چه به صورت شرکای جرم و چه به صورت مباشر و معاون اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری به چه نحو می باشد چنانچه یکی از متهمین به رای صادره در مرحله رسیدگی بدوی اعتراض کند و تبریه شود تکلیف سایر محکومین چه می باشد؟

نظر هیئت عالی:
به صراحت بند ب ماده 455 قانون آیین دادرسی کیفری چنانچه دادگاه برایت متهم را احراز کند تکلیف به نقض حکم دارد هرچند محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد؛ بنابراین نظریه اتفاقی همکاران موافق با این استنتاج است.

نظر اتفاقی:
در صورت اسقاط حق تجدید نظرخواهی توسط برخی از محکومین تخفیف موضوع ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص اسقاط کنندگان حق تجدید نظرخواهی اعمال می شود. در صورت تبریه شخص اعتراض کننده توسط دادگاه تجدید نظر با توجه به بند (ب) ماده 455 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدید نظر رای تجدید نظرخواسته را نقض و رای مقتضی صادر می کند هرچند محکوم علیه درخواست تجدید نظر نکرده باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 442 ـ در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدید نظر نکرده باشد محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظرخواهی با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم حق تجدید نظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در اینصورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم دادگاه قطعی است.

مشاهده ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 445 ـ آراء دادگاه اطفال و نوجوانان در تمامی موارد قابل تجدید نظرخواهی است.

مشاهده ماده 445 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 455 ـ دادگاه تجدید نظر استان پس از تشکیل جلسه رسیدگی و اعلام ختم دادرسی به شرح زیر اتخاذ تصمیم می کند: الف ـ هرگاه رای مورد تجدید نظرخواهی مطابق ادله موجود در پرونده و طبق قانون صادر شده باشد رای را تایید و پرونده را به دادگاه صادرکننده رای اعاده می کند. ب ـ هرگاه متهم به جهات قانونی قابل تعقیب نباشد یا دادگاه تجدید نظر استان به هر دلیل برائت متهم را احراز کند رای تجدید نظرخواسته را نقض و رای مقتضی صادر می کند هرچند محکوم علیه درخواست تجدید نظر نکرده باشد و چنانچه محکوم علیه زندانی باشد به دستور دادگاه فوری آزاد می شود. پ ـ چنانچه رای تجدید نظرخواسته را مخالف قانون تشخیص دهد با استدلال و ذکر مبانی و مستند قانونی آن را نقض و در ماهیت انشای رای می کند. تبصره ـ عدم رعایت تشریفات دادرسی موجب نقض رای نیست مگر آنکه تشریفات مذکور به درجه ای از اهمیت باشد که موجب بی ـاعتباری رای شود.

مشاهده ماده 455 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM