نشست قضایی شماره 1399-7296

نشست قضایی شماره 1399-7296

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7296


کد نشست:
1399-7296

تاریخ برگزاری:
1397/11/25

برگزار شده توسط:
استان کرمانشاه/ شهر کرمانشاه

موضوع:
پرداخت دیه از سوی متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی

پرسش:
در صورتی که متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی دیه موضوع گواهی پزشکی قانونی را پرداخت نماید تکلیف بازپرس چیست؟

نظر هیئت عالی:
نظریه مشورتی 7/93/667 مورخ 93/3/25 اداره کل حقوقی به شرح زیر مورد تاییداست.

نظر اکثریت:
نظر به اینکه دیه در زمره مجازات ها قرار دارد لذا می بایست محکومیت به موجب رای دادگاه صالح باشد و دادسرا در صورت پرداخت دیه نیز می بایست با صدور کیفر خواست پرونده را به دادگاه صالح ارسال نماید.

نظر اقلیت:
در صورت پرداخت دیه از سوی متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی دادسرا با توجه به اینکه موجبی جهت ادامه تعقیب متهم وجود ندارد باز پرس مستند به ماده 389 قانون آیین دادرسی کیفری می بایست قرار موقوفی تعقیب صادر نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 389 ـ پس از اتمام مهلت اعم از آنکه ایراد و اعتراضی واصل شده یا نشده باشد مدیر دفتر پرونده را به دادگاه ارسال می کند. رئیس دادگاه پرونده را شخصا بررسی و گزارش جامع آن را تنظیم و یا به نوبت به یکی از اعضای دادگاه ارجاع می کند. عضو مذکور حداکثر ظرف 10 روز گزارش مبسوط راجع به اتهام و ادله و جریان پرونده را تهیه و تقدیم رئیس می کند. دادگاه به محض وصول گزارش جلسه مقدماتی اداری را تشکیل می دهد و با توجه به مفاد گزارش و اوراق پرونده و ایرادها و اعتراض های اصحاب دعوی به شرح زیر اقدام می کند: الف ـ در صورتی که تحقیقات ناقص باشد قرار رفع نقص صادر می کند و پرونده را نزد دادسرای صادرکننده کیفرخواست میفرستد تا پس از انجام دستور دادگاه آن را بدون اظهار نظر اعاده کند. ب ـ هرگاه موضوع خارج از صلاحیت دادگاه باشد قرار عدم صلاحیت صادر می کند. پ ـ در صورتیکه به دلیل شمول مرور زمان گذشت شاکی یا مدعی خصوصی و یا جهات قانونی دیگر متهم قابل تعقیب نباشد قرار موقوفی تعقیب صادر می کند. در اینصورت چنانچه متهم زندانی باشد به دستور دادگاه فوری آزاد می شود. تبصره ـ دادگاه می تواند در صورت ضرورت دادستان یا نماینده او شاکی یا مدعی خصوصی یا متهم و یا وکلای آنان را برای حضور در جلسه مقدماتی دعوت کند.

مشاهده ماده 389 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 383 ـ در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود پس از پایان تحقیقات مقدماتی چنانچه عمل انتسابی جرم محسوب نشود یا ادله کافی برای انتساب جرم به متهم وجود نداشته باشد و یا به جهات قانونی دیگر متهم قابل تعقیب نباشد دادگاه حسب مورد قرار منع یا موقوفی تعقیب و در غیر اینصورت قرار رسیدگی صادر می کند.

مشاهده ماده 383 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 14 ـ مجازات های مقرر در این قانون چهار قسم است: الف ـ حد ب ـ قصاص پ ـ دیه ت ـ تعزیر تبصره ـ چنانچه رابطه علیت بین رفتار شخص حقوقی و خسارت وارد شده احراز شود دیه و خسارت قابل مطالبه خواهد بود. اعمال مجازات تعزیری بر اشخاص حقوقی مطابق ماده (20) خواهد بود.

مشاهده ماده 14 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM