نشست قضایی شماره 1397-2970

نشست قضایی شماره 1397-2970

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-2970


کد نشست:
1397-2970

تاریخ برگزاری:
1396/05/19

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر دیواندره

موضوع:
مخالفت دادستان با قرار جلب به دادرسی صادره توسط بازپرس

پرسش:
چنانچه در پرونده ای بازپرس قرار جلب به دادرسی صادر و دادستان با نظر بازپرس مخالف باشد و عقیده به قرار منع تعقیب داشته باشد و بازپرس بر عقیده خود اصرار کند و پرونده برای حل اختلاف به دادگاه صالح ارسال و دادگاه صالح نظر بازپرس را بپذیرد تکلیف دادستان در این خصوص چه می باشد؟ آیا علی رغم اعتقاد به قرار منع تعقیب می بایست کیفرخواست صادر نماید یا با وحدت ملاک از ماده 276 قانون آیین دادرسی کیفری بدون کیفرخواست پرونده به دادگاه ارسال گردد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 که موارد شروع به رسیدگی دادگاه های کیفری را احصا نموده است در فرض استعلام طرح پرونده در دادگاه کیفری منوط به صدور کیفرخواست از سوی دادسرا است؛ بنابراین نظریه اتفاقی قضات محترم دادگستری شهرستان دیوان دره استان کردستان در نتیجه مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
کیفرخواست همان ادعانامه دادستان هست که پس از پایان تحقیقات مقدماتی در خصوص متهم الزاما باید صادر شود زیرا کیفرخواست تقاضای دادسرا از دادگاه برای تعین مجازات درباره متهم است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 276 ـ در صورت نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه بازپرس مکلف است متهم را احضار و موضوع اتهام را به او تفهیم کند و با اخذ آخرین دفاع و تامین مناسب از وی پرونده را به دادگاه ارسال نماید.

مشاهده ماده 276 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 85 ـ در مواردی که دیه باید از بیت ‏المال پرداخت شود پس از اتخاذ تصمیم قانونی راجع به سایر جهات پرونده به دستور دادستان برای صدور حکم مقتضی به دادگاه ارسال می شود. تبصره 1 ـ حکم این ماده در مواردی که پرونده با قرار موقوفی تعقیب یا با هر تصمیم دیگری در دادسرا مختومه می شود اما باید نسبت به پرداخت دیه تعیین تکلیف شود نیز جاری است. (الحاقی 24/03/1394) تبصره 2 ـ در مواردی که مسئولیت پرداخت دیه متوجه عاقله است در صورت وجود دلیل کافی و با رعایت مقررات مربوط به احضار به وی اخطار می شود برای دفاع از خود حضور یابد پس از حضور موضوع برای وی تبیین و اظهارات او اخذ می شود. هیچ یک از الزامات و محدودیتهای مربوط به متهم در مورد عاقله قابل اعمال نیست. عدم حضور عاقله مانع از رسیدگی نیست. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 335 ـ دادگاههای کیفری در موارد زیر شروع به رسیدگی می کنند: الف ـ کیفرخواست دادستان ب ـ قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه پ ـ ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

مشاهده ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM