ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

متن کامل ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران . ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

متن کامل ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران . ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده 3ـ وظایف و اختیارات سازمان با توجه به اهداف فوق به شرح زیر می باشد:

ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1383/08/16

ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ممشاهده ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1383/08/16

قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران / ماده 3

ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۳/۰۸/۱۶

متن ماده 3
قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

مصوب ۱۳۸۳/۰۸/۱۶
  • ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

    متن کامل 3 ماده

    مصوب ۱۳۸۳/۰۸/۱۶
متن ماده ۳

ماده 3ـ وظایف و اختیارات سازمان با توجه به اهداف فوق به شرح زیر می باشد:

الف ـ اظهارنظر مشورتی در تهیه و تدوین لوایح طرحها تصویب نامه ها و آیین نامه های مرتبط با امور پزشکی .
ب ـ تنظیم دستورالعمل های تبلیغاتی و آگهی های داروئی و مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و امور پزشکی و اعلام به مراجع ذی ربط.
تبصره ـ سازمان نظام پزشکی موظف است حداکثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ وصول استعلامیه نظر خود را به مراجع ذی ربط اعلام نماید.
ج ـ تدوین و تصویب مقررات و ضوابط خاص صنفی مربوط به استاندارد کردن تابلوها و سرنسخه های موسسات پزشکی و پزشکان شاغل حرف پزشکی و وابسته پزشکی.
د ـ اجرای برنامه های آموزش مداوم اعضاء موضوع این قانون در راستای قانون آموزش مداوم جامعه پزشکی با مجوز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی.
هـ ـ صادر نمودن کارت عضویت برای اعضاء سازمان موضوع این قانون.
و ـ رسیدگی انتظامی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی که عنوان جرائم عمومی را نداشته باشند.
زـ اظهارنظر کـارشناسی در مـورد جـرائم پزشکی به عنوان مرجع رسمی
به دادگاهها و دادسراها.
ح ـ همکاری با مراجع ذی صلاح در جهت رسیدگی به تخلفات غیرصنفی و جرائم شاغلین به حرف پزشکی و وابسته به پزشکی و اظهارنظرهای کارشناسی مشورتی در این رابطه با مراجع ذی ربط.
ط ـ همکاری با مراجع ذی صلاح در جهت حفظ احترام و شوون پزشکی در جامعه.
ی ـ همکاری با مراجع ذی ربط در جهت گسترش فعالیت های علمی و تحقیقاتی و انتشارات پزشکی.
ک ـ اظهارنظر و مشارکت فعال به هنگام تعیین یا تجدیدنظر در تعرفه های خدمات بهداشتی و درمانی بخش دولتی و تعیین تعرفه ها در بخش غیردولتی براساس ضوابط بند(8) ماده (1) قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور مصوب 3/8/1373 و همکاری با مراجع ذی صلاح در اجرای آن.
تبصره ـ درصد تعهد سازمانهای بیمه گر در قبال تعرفه های فوق توسط شورایعالی بیمه خدمات درمانی همه ساله تعیین خواهد شد.
ل ـ اظهارنظر و مشارکت فعال در تعیین و یا تجدیدنظر در میزان مالیات و عوارض مشاغل موسسات و شاغلان حرف پزشکی و همکاری با مراجع ذی صلاح در وصول آن.
م ـ مشارکت در تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل های نظارتی درمورد مطب ها موسسات درمانی و بهداشتی و دیگر مراکز پاراکلینیک در بخش خصوصی.
ن ـ صدور پروانه اشتغال مطب های پزشکی و حرف وابسته و تمدید آنها و مشارکت در صدور پروانه موسسات پزشکی براساس مقررات و ضوابط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی.
ق ـ عضویت در شوراهای گسترش و برنامه ریزی دانشگاهها و مشارکت در تعیین ظرفیت دانشگاههای دولتی و غیردولتی.
رـ همکاری در تدوین آیین نامه های ارزشیابی و مشارکت در اجرای آن برای مراکز درمانی و بیمارستانی.
ش ـ کمک به رفع مشکلات رفاهی و مالی شاغلان حرف پزشکی کم درآمد و خسارت دیده ازطریق صندوق تعاون و رفاه.
ت ـ همکاری با مراجع ذی ربط در ارائه خدمات امدادی بهداشتی و درمانی
به هنگام بروز حوادث و سوانح غیر مترقبه از طریق تشویق و بسیج اعضاء سازمان.
س ـ مشارکت فعال در تدوین برنامه های آموزشی گروه پزشکی.
ع ـ همکاری و مشارکت در جهت اشتغال فارغ التحصیلان گروه پزشکی.
ف ـ انجام کلیه مسوولیت ها وظایف و اختیاراتی که تاکنون در قوانین مختلف از سوی مجلس شورای اسلامی به سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران محول گردیده است.

ماده 2ـ اهداف سازمان عبارتند از : الف ـ تلاش در جهت تحقق بخشیدن به ارزشهای عالیه اسلامی در کلیه امور پزشکی. ب ـ تلاش در جهت پیشبرد و اصلاح امور پزشکی. ج ـ مشارکت در جهت ارتقاء سطح دانش پزشکی. د ـ حفظ و حمایت از حقوق بیماران. هـ ـ حفظ و حمایت از حقوق صنفی شاغلان حرف پزشکی. وـ تنظیم روابط شاغلین حرف پزشکی با دستگاههای ذی ربط در جهت حسن اجرای موازین و مقررات و قوانین...

نمایش ماده

ماده 4ـ کلیه اتباع ایرانی پزشک دندانپزشک دکتر داروساز و متخصصین و دکترای علوم آزمایشگاهی (حرفه ای یا متخصص ) تشخیص طبی و لیسانسیه های پروانه دار گروه پزشکی به استثناء گروه پرستاران می توانند عضو سازمان باشند. تبصره 1ـ اعضاء سازمان همه ساله مبلغی را به عنوان حق عضویت به سازمان پرداخت خواهند نمود. میزان و نحوه وصول حق عضویت اعضاء مطابق دستورالعملی خواهد بود که توسط شورای عالی...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1400-30-231 ک - مورخ 1400/03/19
در پرونده های قصور پزشکی با توجه به این که جهت تشخیص تقصیر یا عدم تقصیر پزشک برخی محاکم بدوا پرونده را به هیات نظام پزشکی بدوی و پس از آن به تجدیدنظر ارجاع می دهند چنانچه آن هیات نظر بر عدم تقصیر پزشک داشته باشد آیا می توان پرونده را به پزشکی قانونی ارجاع داد؟ در این صورت آیا وجهی جهت ارجاع پرونده به پزشکی قانونی وجود دارد؟ در صورتی که نظریه هیات نظام پزشکی مبنی بر تقصیر پزشک واصل شود آیا جهت تعیین میزان تقصیر موضوع به پزشکی قانونی ارجاع می شود یا به مرجعی دیگر؟ چنانچه نظریه هیات نظام پزشکی مبنی بر عدم تقصیر پزشک واصل شود آیا می توان موضوع را به پزشکی قانونی ارجاع داد و در صورتی که پزشکی قانونی نظر بر تقصیر داشته باشد نظر کدام یک مقدم است؟
2
نظریه مشورتی شماره 92-186/1-1886 - مورخ 1392/12/27
3
نظریه مشورتی شماره 98-168-1138ک - مورخ 1398/08/04
خواهشمند است ارشاد فرمایند: به موجب بند «ز» ذیل تبصره ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران اظهار نظر کارشناسی در مورد جرایم پزشکی به عنوان مرجع رسمی به دادگاه ها و دادسراها سازمان نظام پزشکی می باشد اعم از هیات های بدوی انتظامی شهرستان و هیات تجدیدنظر مستقر در این سازمان (مرکز استان) آیا با این توضیح که مرجع رسمی به عنوان اظهار نظر در مورد جرایم پزشکی هیات های مذکور اعلام شده آیا بازپرس یادادگاه قانونا می تواند قبل از جلب نظر هیات بدوی انتظامی و هیات تجدیدنظر انتظامی استان ابتدا راجع به قصور پزشکی و جرایم مرتبط پزشکی از سازمان پزشکی قانونی نظر بخواهد.
4
نظریه مشورتی شماره 1185-1/168-96 - مورخ 1397/06/12
با توجه به بند ز ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران که یکی از وظایف و اختیارات سازمان مذکور را اظهار نظر کارشناسی در مورد جرائم پزشکی به عنوان مرجع رسمی به دادگاهها و دادسرا ها را بیان می نماید و از طرفی مطابق ماده 35 همان قانون دو نفر از اعضای هیات های بدوی و تجدید نظر که در مورد جرائم پزشکی اظهار نظر می نمایند قاضی دادگستری و رئیس پزشکی قانونی می باشند پاسخ فرمائید ایا آراء هیاتهای انتظامی سازمان موصوف در مورد تقصیر یا عدم تقصیر و یا میزان تقصیر در جرائم پزشکی برای دادگاهها و دادسرا ها لازم الاتباع است و باید بر اساس همین نظر رسیدگی شود؟
5
نظریه مشورتی شماره 95-66-988 - مورخ 1395/08/11
6
نظریه مشورتی شماره 988-66-95 - مورخ 1395/08/11
احتراما با عنایت به اینکه حسب مفاد تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداریها دایر نمودن مطب استفاده تجاری محسوب نمی شود و بر همین اساس پزشکان از اماکن مسکونی می توانند به عنوان مطب بدون تغییر کاربری استفاده نمایند حال با توجه به اینکه شهرداری و کمیسیون ماده 100 قانون شهرداریها موضوع دارندگان پروانه تاسیس آزمایشگاه تشخیص طبی را مشمول این معافیت ندانسته و موضوع تخلف استفاده غیر مجاز از ملک مسکونی به عنوان آزمایشگاه را در کمیسیون ماده 100 قانون شهرداریها مطرح لیکن دارندگان آزمایشگاه خود را مشمول معافیت در این قانون دانسته اند و نظر به اینکه پزشکانی که مشمول این قانون و معافیت می گردند نیز صراحتا در قانون مشخص نشده اند لذا تصمیم کمیسیون ماده 100 قانون شهرداریها درخصوص این اختلاف بر آن است که مراتب جهت اخذ نظر از آن مرجع توسط شهرداری استعلام گردد علی هذا با توجه به مراتب معنونه صدرالذکر خواهشمند است ضمن بررسی موضوع این شهرداری را از نحوه اقدام آتی ارائه طریق فرمایند.
ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

متن کامل ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران . ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

متن کامل ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران . ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی جمھوری اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM