رای قضایی شماره 9109970224101445

رای قضایی شماره 9109970224101445

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970224101445


شماره دادنامه قطعی:
9109970224101445

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/09

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
جرم واحد محسوب شدن سرقت ملازم تخریب (هتک حرز)

پیام رای:
سرقت ملازم تخریب (هتک حرز) جرم واحد است.

رای دادگاه بدوی
صرف نظر از اعلان رضایت خانم الف.ش. و آقای م.م. اتهام آقایان1ـ پ.ع. فرزند م. 2ـ الف.ف. فرزند ع. 3ـ الف.ع. فرزند الف. دایر بر شرکت درسرقت و تخریب عمدی خودروی شکات به نام های خانم الف.ش. آقای م.م. پ.ج.ر الف.ع. خانم ل.س. با توجه به شکایت شکات کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 تهران اعتراف متهمان در مراحل بازجویی و کشف اموال مسروقه از متهمان محرز بوده لذا دادگاه بنا بر مطالب فوق الاشاره و به استناد مواد 677 42 و 666 قانون مجازات اسلامی هر یک از متهمان را به جهت بزه سرقت به شش ماه حبس تعزیری و تحمل 20 ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید و در مورد بزه تخریب نیز هر یک از متهمان را به تحمل 6 ماه حبس تعزیری محکوم می نماید رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه استان تهران می باشد.
رییس شعبه1161 دادگاه عمومی جزایی تهران -ابراهیمی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
رای مزبور پیرو تجدیدنظرخواهی محکومان آن در شعبه ی 31 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به شرح ذیل تایید شده است:
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان 1ـ الف.ع. با وکالت آقای س.س. 2ـ پ.ع. 3ـ الف.ف. نسبت به دادنامه شماره 620-7/8/90 صادره از شعبه 1161 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواهان به اتهام شرکت در سرقت و تخریب عمدی خودرو شکات هر یکی به تحمل دو فقره حبس تعزیری شش ماه جمعا 12 ماه و بیست ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده اند با توجه به محتویات پرونده در این مرحله از رسیدگی از ناحیه تجدیدنظرخواهان ایراد و اعتراض موثر که بتواند موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید ارایه و عنوان نگردیده است و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری منطبق نمی باشد علی هذا دادگاه با الحاق ماده های 47 و 656 قانون مجازات اسلامی به متن رای بدوی ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری رای معترض عنه را تایید و استوار می نماید رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 31 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
بلاغی ـ شریعتی
النهایه با تجویز اعاده ی دادرسی در دیوان پرونده در شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر تهران طرح و به شرح ذیل نقض و اصلاح شده است. در این پرونده آقای س.س. وکیل محترم آقای الف.ع. تقاضای اعاده دادرسی از دادنامه 100036-16/1/90 شعبه 31 دادگاه تجدیدنظر استان تهران توسط دیوان عالی کشور صورت می گردد و مورد پذیرش قرار می گیرد شعبه 15 دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار داد است و النهایه اعلام رای شده که جرم آقای الف.ع. در حد معاونت در جرم سرقت توسط سارقین بوده است با این ترتیب با در نظر گرفتن مجازات معاونت جرم سرقت لازم بود مجازات مناسب تعیین می شد و مجازات تعیین شده مناسب جرم ارتکابی نمی باشد حال با توجه به گزارش دیوان عالی کشور و با توجه به کیفرخواست صادره که سرقت موضوع ماده 677 و 666 با مشارکت هر یک از سارقین مطرح گردیده و جرم مشارکت در سرقت و تخریب موضوع ماده 677 و 666 مورد رای دادگاه بدوی قرار گرفته است و در مرحله تجدیدنظرخواهی سرقت موضوع ماده 656 و 47 قانون مجازات اسلامی احراز گردیده و مجازات تعیین شده در مرحله بدوی مورد تایید قرار گرفته است حال با توجه به گزارش اولیه مامورین و اظهارات آقای ع. و صورت جلسه وسایل کشف از سارقین و اظهارات شکات خانم ش. با بازکردن داشبورت ضبطش را بردند و آقای م.و. وسایل خودرویش به سرقت رفته است و ج.ر. شیشه اتومبیل را سارقین شکسته اند و باطری ماشین را سرقت کردند و هم چنین الف.ع. با شکستن قفل های ماشین وسایل را سرقت کردند و اظهارات پ.ع. و الف.ع. که حکایت از این دارد که نقش آقای الف.ع. در سرقت ها از ماشین ها نگهبانی و مراقب بوده است با ایت ترتیب جرم ارتکابی ایشان معاونت در جرم سرقت های متعدد با شکستن حرز توسط سارقین موضوع ماده 656 قانون مجازات اسلامی از بند 2 ماده 4 قانون مذکور محرز می باشد و با رعایت ماده 43 و 726 قانون مجازات اسلامی و با رعایت ماده 47 قانون مجازات اسلامی و با توجه به اینکه معاونت در سرقت است توام با تخریب بوده و تخریب توسط سارقین با هدف سرقت از مقدمات سرقت بوده جرم مستقل تلقی نمی گردد فقط موجب ضمان خسارت وارده می گردد با این ترتیب ضمن نقض رای صادر راجع به تخریب و سرقت موضوع ماده 666 و 677 مجازات اسلامی با استناد به ماده 274 آیین دادرسی دادگاه عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 به شش ماه حبس و بیست ضربه شلاق فقط با احتساب ایام بازداشت و از اتهام تخریب طبق ماده 177 قانون مذکور تبریه می گردند و رای قطعی است در صورتی که رضایت شکات را کسب نماید قابل اعمال ماده 277 آیین دادرسی دادگاه عمــومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 می باشد.
رییس شعبه41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
بهزاد ابراهیمی , ولی بلاغی , شریعتی , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 42 ـ تعویق مراقبتی همراه با تدابیر زیر است: الف ـ حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر ب ـ ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی پ ـ اعلام هرگونه تغییر شغل اقامتگاه یا جابه جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی ت ـ کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور تبصره ـ تدابیر یاد شده می تواند از سوی دادگاه همراه با برخی تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی باشد.

مشاهده ماده 42 قانون مجازات اسلامی

ماده 666 ـ دیه ورم کردن یک بیضه دودهم دیه کامل است و اگر تورم مانع راه رفتن مفید شود دیه آن هشتدهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 666 قانون مجازات اسلامی

ماده 656 ـ شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود موجب نصف دیه کامل است.

مشاهده ماده 656 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 43 ـ در تعویق مراقبتی دادگاه صادرکننده قرار می تواند با توجه به جرم ارتکابی و خصوصیات مرتکب و شرایط زندگی او به نحوی که در زندگی وی یا خانواده اش اختلال اساسی و عمده ایجاد نکند مرتکب را به اجرای یک یا چند مورد از دستورهای زیر در مدت تعویق ملزم نماید: الف ـ حرفه آموزی یا اشتغال به حرفه ای خاص ب ـ اقامت یا عدم اقامت در مکان معین پ ـ درمان بیماری یا ترک اعتیاد ت ـ پرداخت نفقه افراد واجب النفقه ث ـ خودداری از تصدی کلیه یا برخی از وسایل نقلیه موتوری ج ـ خودداری از فعالیت حرفه ای مرتبط با جرم ارتکابی یا استفاده از وسایل موثر در آن چ ـ خودداری از ارتباط و معاشرت با شرکاء یا معاونان جرم یا دیگر اشخاص از قبیل بزه دیده به تشخیص دادگاه ح ـ گذراندن دوره یا دوره های خاص آموزش و یادگیری مهارت های اساسی زندگی یا شرکت در دوره های تربیتی اخلاقی مذهبی تحصیلی یا ورزشی

مشاهده ماده 43 قانون مجازات اسلامی

ماده 726 ـ دیه جنایت بر میت خواه عمدی باشد یا خطایی توسط خود مرتکب پرداخت می شود.

مشاهده ماده 726 قانون مجازات اسلامی

ماده 240 ـ قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمی کند بازداشت می شود.

مشاهده ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM