رای قضایی شماره 9109970223901285

رای قضایی شماره 9109970223901285

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970223901285


شماره دادنامه قطعی:
9109970223901285

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/02

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعدد معنوی محسوب شدن جعل استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری

پیام رای:
جعل و استفاده از سند مجعول به عنوان مقدمه ی کلاهبرداری از مصادیق تعدد معنوی است

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م.ع. فرزند الف. دایر بر معاونت در بزه جعل و شرکت و استفاده از سند مجعول و شرکت درکلاهبرداری به مبلغ پنجاه و نه میلیون تومان 2- س.ش. فرزند م. دایر بر جعل و استفاده از سند مجعول (چک های موضوع شکایت به شماره های 020975/8921 عهده بانک اقتصاد نوین و 232820 عهده بانک تجارت و شرکت درکلاهبرداری به مبلغ پنجاه میلیون تومان موضوع شکایت آقای ع.م. نظر به محتویات پرونده و شکایت شاکی و پاسخ واصله از بانک تجارت و بانک اقتصاد نوین اقرارصریح متهم ردیف اول و عدم حضور متهم ردیف دوم در محکمه در جهت دفاع از اتهامات منتسبه بزهکاریشان محرز است عمل مجرمانه شان منطبق است با مواد 536 و 662 قانون مجازات اسلامی و مواد 42 و 47 قانون مرقوم و نیز ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری لذا محکمه به تجویز حاصله از ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری متهم ردیف اول را از بابت جعل به پرداخت یک و نیم میلیون تومان جزای نقدی از بابت استفاده از سند مجعول (شرکت) به پرداخت یک و نیم میلیون تومان و از بابت کلاهبرداری به تحمل یک سال حبس و رد مال به مبلغ پنجاه میلیون تومان و با توجه به اقرار متهم به استناد ماده 22 قانون مجازات اسلامی به پرداخت مبلغ دو میلیون تومان جزای نقدی محکوم می نماید از بابت تحصیل مال مسروقه با توجه به انکار متهم و عدم کفایت دلیل رای بر برایت متهم موصوف صادر و اعلام می نماید همچنین متهم ردیف دوم را از بابت جعل به تحمل یک سال حبس از بابت استفاده از سند مجعول نیز به تحمل یک سال حبس و از بابت کلاهبرداری به تحمل دو سال حبس از بابت استفاده از سند مجعول نیز به تحمل یک سال حبس و از بابت کلاهبرداری به تحمل دو سال حبس و رد مال و پرداخت حزای نقدی به مبلغ مورد کلاهبرداری محکوم می نماید. رای صادره در خصوص متهم ردیف اول حضوری است و ظرف بیست روز قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد در خصوص متهم ردیف دوم غیابی است و ظرف ده روز قابل واخواهی در همین دادگاه و سپس ظرف بیست روز قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه1167 دادگاه عمومی جزایی تهران - حسینی
در نتیجه ی واخواهی احد از محکومین همین شعبه مجددا رسیدگی و به شرح ذیل مبادرت به صدور رای نموده است:
در خصوص واخواهی آقای س.ش. فرزند م. نسبت به دادنامه غیابی شماره 9109972180700127 مورخ 18/2/91 به کلاسه 900917 موضوع شکایت آقای ع.م. نظر به محتویات پرونده اینکه اصل دادنامه به نحو صحیح صادرشده و اعتراض موجهی که موجبات فسخ دادنامه غیابی صادره را ایجاب نماید ارایه ننموده است؛ لذا محکمه اصل دادنامه غیابی را تایید لکن نظر به عدم احراز سابقه کیفری به استناد بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی مجازات حبس ناشی از جعل را به پرداخت یک میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس و مجازات استفاده از سند مجعول را به پرداخت یک میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس و حبس ناشی از کلاهبرداری را به تحمل یک سال تبدیل می نماید. رای صادره حضوری است و ظرف بیست روز قابل رسیدگی و تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد. ضمنا با توجه به اشتباه چاپی در دادنامه از سطر آخر دادنامه از کلمه از بابت...... تا آخر دو سال حبس ناشی از کلاهبرداری سطر اول صفحه دوم دادنامه در پیش نویس دادنامه درج نشده که مدنظر دادگاه نبوده با حذف آن اصلاح می گردد.
رییس شعبه 1167دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای س.ش. با وکالت آقایان ص. و ب. نسبت به دادنامه شماره 784/91 شعبه 1167 دادگاه عمومی تهران در مقام واخواهی دادنامه 127/91 و محکومیت وی به یک سال حبس و جزای نقدی و رد مال به اتهام کلاهبرداری و دو فقره جزای نقدی به اتهام جعل و استفاده از سند مجعول با عنایت به مجموع محتویات پرونده و توضیحات و مدافعات طرفین در طول جریان دادرسی و لایحه تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه و رعایت ماده 46 قانون مجازات اسلامی و تعدد معنوی اتهامات مذکور و با حذف دو جزای نقدی جعل و استفاده از سند مجعول که مقدمه و لازمه ارتکاب بزه کلاهبرداری بوده لذا این بخش از دادنامه حذف و با شرایط مذکور و توجها به مستندات دادنامه بدوی و اینکه از سوی تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موثری که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم آورد به عمل نیامده و دادنامه معترض عنه صحیحا و مطابق مقررات اصدار یافته و مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری ضمن تایید حکم به رد اعتراض تجدیدنظرخواه صادر می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 39دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رضایی ـ شفیعی خورشیدی

قاضی:
حسینی , مهدی رضایی , شفیعی خورشیدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 536 ـ هرگاه در مورد ماده (535) این قانون عمل یکی از دو نفر غیرمجاز و عمل دیگری مجاز باشد مانند آنکه شخصی وسیله یا چیزی را در کنار معبر عمومی که مجاز است قرار دهد و دیگری کنار آن چاهی حفر کند که مجاز نیست شخصی که عملش غیرمجاز بوده ضامن است. اگر عمل شخصی پس از عمل نفر اول و با توجه به اینکه ایجاد آن سبب در کنار سبب اول موجب صدمه زدن به دیگران می شود انجام گرفته باشد نفر دوم ضامن است.

مشاهده ماده 536 قانون مجازات اسلامی

ماده 662 ـ قطع و از بین بردن اندام تناسلی مرد تا ختنه گاه و یا بیشتر از آن موجب دیه کامل است و در کمتر از ختنه گاه به نسبت ختنه گاه محاسبه و به همان نسبت دیه پرداخت می شود. تبصره 1 ـ در این حکم تفاوتی بین اندام کودک جوان پیر عقیم و شخصی که دارای بیضه سالم یا معیوب یا فاقد بیضه است وجود ندارد. تبصره 2 ـ هرگاه با یک ضربه تا ختنه گاه از بین برود و سپس مرتکب یا شخص دیگری باقیمانده یا قسمتی دیگر از اندام تناسلی را از بین ببرد نسبت به ختنه گاه دیه کامل و در مقدار بیشتر ارش ثابت است. تبصره 3 ـ هرگاه قسمتی از ختنه گاه را شخصی و قسمت دیگر از ختنه گاه را شخص دیگری قطع کند هر یک به نسبت مساحتی که از ختنه گاه قطع کرده اند ضامن می باشند و چنانچه شخصی قسمتی از ختنه گاه را قطع کند و دیگری باقیمانده ختنه گاه را به انضمام تمام یا قسمتی از اندام تناسلی قطع کند نسبت به جنایت اول دیه به مقدار مساحت قطع شده از ختنه گاه و نسبت به جنایت دوم بقیه دیه و ارش مقدار زائد قطع شده از اندام تناسلی ثابت است.

مشاهده ماده 662 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 217 ـ به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در صورت وجود دلایل کافی یکی از قرارهای تامین زیر را صادر می کند: الف ـ التزام به حضور با قول شرف ب ـ التزام به حضور با تعیین وجه التزام پ ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با قول شرف ت ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با تعیین وجه التزام ث ـ التزام به معرفی نوبه‏ای خود بهصورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضایی یا انتظامی با تعیین وجه التزام ج ـ التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام با موافقت متهم و پس از اخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط چ ـ التزام به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده با موافقت متهم با تعیین وجه التزام از طریق نظارت با تجهیزات الکترونیکی یا بدون نظارت با این تجهیزات ح ـ اخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله خ ـ اخذ وثیقه اعم از وجه نقد ضمانت‏نامه بانکی مال منقول یا غیرمنقول د ـ بازداشت موقت با رعایت شرایط مقرر قانونی تبصره 1 ـ در صورت امتناع متهم از پذیرش قرار تامین مندرج در بند (الف) قرار التزام به حضور با تعیین وجه التزام صادر و در صورت امتناع از پذیرش قرارهای مندرج در بندهای (ب) (پ) (ت) و (ث) قرار کفالت صادر می شود. تبصره 2 ـ در مورد بندهای (پ) و (ت) خروج از حوزه قضایی با اجازه قاضی ممکن است. تبصره 3 ـ در جرایم غیرعمدی در صورتی که به تشخیص مقام قضایی تضمین حقوق بزه دیده به طریق دیگر امکان‏پذیر باشد صدور قرار کفالت و وثیقه جایز نیست.

مشاهده ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM