رای قضایی شماره 9309970220501532

رای قضایی شماره 9309970220501532

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220501532


شماره دادنامه قطعی:
9309970220501532

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/25

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مصداق تدلیس در ازدواج

پیام رای:
تدلیس در ازدواج در مواردی مصداق دارد که عقد بر مبنای آن واقع شده و قبل از ازدواج امکان احراز آن وجود نداشته باشد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- ک. 34 ساله 2- ک.ب. 75 ساله 3- خانم پ. ردیف اول و دوم متواری ردیف سوم آزاد به قید کفالت هر سه دایر بر فریب در ازدواج و ردیف اول علاوه بر آن ترک انفاق که از توجه به قرار مجرمیت و کیفرخواست صادره شکایت شاکی خصوصی احراز رابطه زوجیت دایم گواهی گواهان دفاعیات غیرموجه متهم ردیف سوم مستندات ابرازی از سوی وکیل شاکی آقای ح. و سایر قراین و امارات موجود در پرونده اتهام آن ها ثابت و محرز است لذا هر سه نفر را به اتهام فریب در ازدواج به استناد ماده 647 قانون مجازات اسلامی 1370 متهم ردیف اول را به تحمل دو سال حبس و ردیف های دوم و سوم را به پرداخت دو میلیون ریال برای هریک با رعایت ماده 37 و 38 قانون مجازات اسلامی 1392 به لحاظ و رعایت بند ح ماده 38 قانون مذکور در حق صندوق دولت محکوم می نماید و از باب ترک نفقه متهم ردیف اول را به استناد ماده 53 قانون حمایت خانواده و ارجاع آن به ماده 19 و 134 قانون مجازات اسلامی 1392 به تحمل دو سال حبس محکوم می نماید. رای صادره نسبت به ردیف اول غیابی و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین دادگاه و ظرف دو ماه از تاریخ انقضای مدت واخواهی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر تهران است و نسبت به متهم ردیف دوم غیابی و ظرف ده روز قابل واخواهی در همین دادگاه و نسبت به ردیف سوم حضوری و ظرف 20 روز قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر تهران است.
رییس شعبه 1080 دادگاه عمومی جزایی تهران- ناظم
رای واخواهی
در خصوص واخواهی آقای ک. و ک.ب. 75 ساله نسبت به دادنامه غیابی به شماره 9309972166300958 مورخ 23/06/1393 صادره از همین دادگاه؛ از توجه به اظهارات واخواهان به شرح صورت جلسه مورخ 07/10/1393 تنظیمی در دادگاه اساسا دلیلی که موجب فسخ دادنامه باشد ارایه ننموده اند لذا ضمن رد واخواهی دادنامه معترض عنه تایید می گردد. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر تهران است.
رییس شعبه 1080 دادگاه عمومی جزایی تهران- ناظم

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. به وکالت از خانم پ. نسبت به دادنامه شماره 958 مورخ 23/06/1393 و تجدیدنظرخواهی آقای م. به وکالت از آقای ک.ب. نسبت به دادنامه واخواهی شده شماره 1729 مورخ 08/10/1393 اصداری از شعبه 1080 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواهان به اتهام فریب در ازدواج با اعمال تخفیف به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده اند؛ دادگاه با توجه به محتویات پرونده و مطالب عنوان شده در لوایح تجدیدنظرخواهی و انکار تجدیدنظرخواهان و از طرفی در عقدنامه شغل متهم اصلی پرونده به نام آقای ک.ب. آزاد قید شده است و در بنچاق سند نکاحیه که تصویر برابر با اصل شده آن به شرح صفحه 182 ضمیمه پرونده است میزان تحصیلات زوج آقای ک.ب. دیپلم قید شده است و این که شاکی و وکیل وی مدعی هستند که زوج دارای همسری دیگر در آمریکا است هیچ مدرک قانع کننده ای بر این امر وجود ندارد و مهم تر این که برفرض قبول ادعاهای زوجه به فریب در ازدواج لکن با این مقدار مستندات ارایه شده از سوی شاکی نمی توان به یقین رسید که اراده زوجه هنگام عقد ازدواج بر این اموری بوده که خود مدعی آن است به عبارت دیگر عقد آن ها بر مبنای تحصیلات عالی و تمکن مالی بالای زوج استوار شده است تا نتیجه گرفت که پدر و مادر زوج به همراه خود زوج موجب فریب زوجه شده اند چه این که بعضی از امور قبل از ازدواج قابلیت بررسی و احراز را داشته اند لهذا ضمن وارد دانستن اعتراض آن ها و نقض دادنامه در موارد منتسب به تجدیدنظرخواهان مستندا به اصل برایت و بند 1 شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری حکم به برایت خانم پ. و آقای ک.ب. از اتهام انتسابی فریب در ازدواج صادر می گردد. رای صادره قطعی است.
شعبه 5 دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رییس و مستشار
صادق علی طهماسبی - مرتضی کیاستی

قاضی:
ناظم , طهماسبی , کیاستی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 53 ـ هرکس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می شود. تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجه ای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است.

مشاهده ماده 53 قانون حمایت از خانواده

ماده 647 ـ دیه شکستن ستون فقرات به ترتیب ذیل است: الف ـ شکستن ستون فقرات در صورتی که اصلا درمان نشود و یا بعد از علاج به صورت خمیده درآید موجب دیه کامل است. ب ـ شکستن ستون فقرات که بیعیب درمان شود ولی موجب از بین رفتن یکی از منافع گردد مانند اینکه مجنی علیه توان راه رفتن یا نشستن نداشته باشد و یا توان جنسی یا کنترل ادرار وی از بین برود موجب دیه کامل است. پ ـ شکستن ستون فقرات که درمان نشود و موجب عوارضی از قبیل موارد مندرج در بند (ب) شود علاوه بر دیه کامل شکستگی ستون فقرات موجب دیه یا ارش هر یک از عوارض حاصله نیز است. ت ـ شکستن ستون فقرات که بدون عیب درمان شود موجب یک دهم دیه کامل است. ث ـ شکستن ستون فقرات که موجب فلج و بیحس شدن پاها گردد علاوه بر دیه ستون فقرات موجب دو سوم دیه برای فلج دو پا نیز است. تبصره 1 ـ مراد از شکستن ستون فقرات شکستن یک یا چند مهره از مهره های ستون فقرات به جز مهره های گردن و استخوان دنبالچه می باشد. تبصره 2 ـ جنایتی که سبب خمیدگی پشت شود بدون آنکه موجب شکستن ستون فقرات گردد در صورتی که خمیدگی درمان نشود موجب دیه کامل و در صورتی که بدون عیب درمان شود دیه آن یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 647 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 19 ـ مجازات های تعزیری به هشت درجه تقسیم می شود: درجه 1 ـ حبس بیش از بیست و پنج سال ـ جزای نقدی بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال ـ مصادره کل اموال ـ انحلال شخص حقوقی درجه 2 ـ حبس بیش از پانزده تا بیست و پنج سال ـ جزای نقدی بیش از پانصد و پنجاه میلیون (550.000.000) ریال تا یک میلیارد (1.000.000.000) ریال درجه 3 ـ حبس بیش از ده تا پانزده سال ـ جزای نقدی بیش از سیصد و شصت میلیون (360.000.000) ریال تا پانصد و پنجاه میلیون (550.000.000) ریال درجه 4 ـ حبس بیش از پنج تا ده سال ـ جزای نقدی بیش از یکصد و هشتاد میلیون (180.000.000) ریال تا سیصد و شصت میلیون (360.000.000) ریال ـ انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی درجه 5 ـ حبس بیش از دو تا پنج سال ـ جزای نقدی بیش از هشتاد میلیون (80.000.000) ریال تا یکصد و هشتاد میلیون (180.000.000)ریال ـ محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از پنج تا پانزده سال ـ ممنوعیت دائم از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی ـ ممنوعیت دائم از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی درجه 6 ـ حبس بیش از شش ماه تا دو سال ـ جزای نقدی بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال ـ شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرایم منافی عفت ـ محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال ـ انتشار حکم قطعی در رسانه ها ـ ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال ـ ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال ـ ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال درجه 7 ـ حبس از نود و یک روز تا شش ماه ـ جزای نقدی بیش از ده میلیون (10.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال ـ شلاق از یازده تا سی ضربه ـ محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه درجه 8 ـ حبس تا سه ماه ـ جزای نقدی تا ده میلیون (10.000.000) ریال ـ شلاق تا ده ضربه تبصره 1 ـ موارد محرومیت از حقوق اجتماعی همان است که در مجازات های تبعی ذکر شده است. تبصره 2 ـ مجازاتی که حداقل آن منطبق بر یکی از درجات فوق و حداکثر آن منطبق با درجه بالاتر باشد از درجه بالاتر محسوب می شود. تبصره 3 ـ در صورت تعدد مجازات ها مجازات شدیدتر و درصورت عدم امکان تشخیص مجازات شدیدتر مجازات حبس ملاک است. همچنین اگر مجازاتی با هیچ یک از بندهای هشت گانه این ماده مطابقت نداشته باشد مجازات درجه هفت محسوب می شود. تبصره 4 ـ مقررات این ماده و تبصره های آن تنها جهت تعیین درجه مجازات است و تاثیری در میزان حداقل و حداکثر مجازات های مقرر در قوانین جاری ندارد. تبصره 5 ـ ضبط اشیاء و اموالی که در ارتکاب جرم به کار رفته یا مقصود از آن به کارگیری در ارتکاب جرم بوده است از شمول این ماده و بند (ب) ماده (20) خارج و در مورد آنها برابر ماده (215) این قانون عمل خواهد شد. در هر مورد که حکم به مصادره اموال صادر می شود باید هزینه های متعارف زندگی محکوم و افراد تحت تکفل او مستثنی شود.

مشاهده ماده 19 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM