رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1389/02/25

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تشخیص دادگاه صادرکننده رای قطعی برای تعیین مرجع صالح در اعاده دادرسی

پیام رای:
هرگاه رای دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر مورد تایید قرار بگیرد دادگاه صادرکننده حکم قطعی همین دادگاه تجدیدنظر است لذا در فرض پذیرش اعاده دادرسی مرجع صالح برای رسیدگی دادگاه هم‎عرض دادگاه تجدیدنظر می‎باشد.

رای دادگاه بدوی
درخصوص اتهام آقای ه. فرزند ب. دارای پیشینه محکومیت کیفری دایر به اختلاس مبلغ -/000/935/10 ریال از وجوه ب.م. موضوع کیفرخواست شماره 8810432132300034-23/12/89 اصداری از دادسرای کارکنان دولت دادگاه با عنایت به جمیع اوراق و محتویات پرونده گزارش ب.م. تحقیقات معموله توسط دادسرای کارکنان دولت اقرار صریح و مقرون به واقع متهم قرار مجرمیت و کیفرخواست صادره و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزهکاری مشارالیه محرز و مسلم بوده مستندا به ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری و رعایت تبصره 3 ماده فوق و بند 5 و 6 ماده 22 قانون مجازات اسلامی به جهت جوانی و استرداد وجوه ناشی از اختلاس قبل از صدور کیفرخواست حکم به محکومیت مشارالیه به تحمل سه سال حبس تعزیری صادر نموده که تحمل حبس وی را به مدت دو سال به تعلیق می نماید تا چنانچه در مدت تعلیق مرتکب جرایمی که مجازات آن در ماده 25 قانون مجازات اسلامی مقرر شده نگردیده محکومیت حبس از سجل کیفری وی حذف و انفصال از خدمات دولتی به مدت پنج سال صادر و اعلام می دارد [و] در ضمن از پرداخت جزای نقدی معاف می نماید. رای دادگاه حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1057 دادگاه جزایی تهران ویژه کارکنان دولت - حیدری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای ه. به موجب دادنامه شماره 00079 مورخ 25/2/89 صادره از شعبه 1057 دادگاه عمومی جزایی تهران به اتهام اختلاس 000/935/10 ریال از وجوه ب.م. و با لحاظ استرداد وجوه ناشی از اختلاس قبل از صدور کیفرخواست به سه سال حبس تعلیقی و 5 سال انفصال از خدمات دولتی محکوم و از پرداخت جزای نقدی معاف شده است محکوم علیه به رای صادره اعتراض نموده و شعبه 20 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به شرح دادنامه شماره 00599 مورخ 12/4/89 با رد اعتراض دادنامه موصوف را تایید کرده است متعاقبا مشارالیه تقاضای اعاده دادرسی نموده و شعبه 20 دیوان عالی کشور به موجب دادنامه شماره 237/20 مورخ 17/3/90 اعاده دادرسی را تجویز سپس پرونده جهت رسیدگی مجدد به این شعبه به عنوان دادگاه هم عرض ارجاع گردیده است دادگاه با توجه به محتویات پرونده خصوصا رای شماره 379/21/هب مورخ 26/2/90 هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری و برگ 21 پرونده برداشت غیرقانونی محکوم علیه از وجوه ب. مربوط به قبل از خصوصی شدن آن می باشد لذا آراء فوق الذکر از مرجع بدوی و تجدیدنظر صحیحا صادر گردیده و دفاع موثری که نقض آنها را ایجاب نماید از ناحیه مشارالیه به عمل نیامده است صرفا مدت انفصال از خدمات دولتی را با توجه به وضع اجتماعی نامبرده و از طرفی اجازه حاصل از بند 2 ماده 22 اصلاحی مصوب 81 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب به یک-سال تقلیل نهایتا ضمن رد درخواست دادنامه مورد اعاده دادرسی را با رعایت ماده 276 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 78 به کیفیت مرقوم تایید می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 9 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
موسوی - ظاهری

قاضی:
حیدری , موسوی , ظاهری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 25 ـ محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند: الف ـ هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی ب ـ سه سال در محکومیت به قطع عضو قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد نفی بلد و حبس تا درجه چهار پ ـ دو سال در محکومیت به شلاق حدی قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج تبصره 1 ـ در غیر موارد فوق مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود لکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات تبصره 2 ـ در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می شود. تبصره 3 ـ در عفو و آزادی مشروط اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می گردد.

مشاهده ماده 25 قانون مجازات اسلامی

ماده 5 ـ هر یک از کارمندان و کارکنان ادارات و سازمانها یا شوراها و یا شهرداری ها و موسسات و شرکتهای دولتی و یا وابسته به دولت و یا نهادهای انقلابی و دیوان محاسبات و موسساتی که به کمک مستمر دولت اداره می شوند و یا دارندگان پایه قضائی و بطور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و مامورین به خدمات عمومی از رسمی یا غیررسمی وجوه یا مطالبات یا حواله ها یا سهام و اسناد و اوراق بهادار و یا سایر اموال متعلق به هر یک از سازمانها و موسسات فوق الذکر و یا اشخاص را که بر حسب وظیفه به آنها سپرده شده است بنفع خود یا دیگری برداشت و تصاحب نماید مختلس محسوب و بترتیب زیر مجازات خواهد شد. تبصره 1 ـ در صورتیکه میزان اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و شش ماه تا سه سال انفصال موقت و هر گاه بیش از این مبلغ باشد به دو تا ده سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی و در هر مورد علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم می شود. تبصره 2 ـ چنانچه عمل اختلاس توام با جعل سند و نظایر آن باشد در صورتیکه میزان اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به 2 تا 5 سال حبس و یک تا 5 سال انفصال موقت و هر گاه بیش از این مبلغ باشد به 7 تا ده سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی و در هر دو مورد علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم می شود. تبصره 3 ـ هر گاه مرتکب اختلاس قبل از صدور کیفر خواست تمام وجه یا مال مورد اختلاس را مسترد نماید دادگاه او را از تمام یا قسمتی از جزای نقدی معاف می نماید و اجراء مجازات حبس را معلق ولی حکم انفصال درباره او اجراء خواهد شد. تبصره 4 ـ حداقل نصاب مبالغ مذکور در جرائم اختلاس از حیث تعیین مجازات یا صلاحیت محاکم اعم از اینست که جرم دفعتا واحده یا به دفعات واقع شده و جمع مبلغ مورد اختلاس بالغ بر نصاب مزبور باشد. تبصره 5 ـ هر گاه میزان اختلاس زائد بر صد هزار ریال باشد در صورت وجود دلایل کافی صدور قرار بازداشت موقت به مدت یک ماه الزامی است و این قرار در هیچ یک از مراحل رسیدگی قابل تبدیل نخواهد بود. همچنین وزیر دستگاه می تواند پس از پایان مدت بازداشت موقت کارمند را تا پایان رسیدگی و تعیین تکلیف نهائی وی از خدمت تعلیق کند. به ایام تعلیق مذکور در هیچ حالت هیچگونه حقوق و مزایایی تعلق نخواهد گرفت. تبصره 6 ـ در کلیه موارد مذکور در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه مکلف به رعایت مقررات تبصره یک ماده یک از لحاظ حداقل حبس و نیز بنا به مورد حداقل انفصال موقت و یا انفصال دائم خواهد بود.

مشاهده ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

ماده 276 ـ در صورت نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه بازپرس مکلف است متهم را احضار و موضوع اتهام را به او تفهیم کند و با اخذ آخرین دفاع و تامین مناسب از وی پرونده را به دادگاه ارسال نماید.

مشاهده ماده 276 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM