رای قضایی شماره 9409970222600293

رای قضایی شماره 9409970222600293

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970222600293


شماره دادنامه قطعی:
9409970222600293

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/29

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مصادیق عسر و حرج در دعوای طلاق

پیام رای:
مفارقت جسمانی و طرح دعاوی متعدد زوجین علیه یکدیگر در گذشته و بذل کلیه حقوق مالی توسط زوجه دلالت بر عسر و حرج زوجه دارد؛ بنابراین دعوای طلاق به استناد عسر و حرج پذیرفته می شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی خانم الف. ح.ز.ن. با وکالت بعدی خانم ژ. ه. به طرفیت آقای ی. م. الف. با وکالت آقا ی ع. ج.ت. و به خواسته صدور حکم طلاق با توجه به محتویات پرونده نظر به اینکه از سوی خواهان دلیل یا دلایلی که موجب تحقق عسر و حرج و یا شروط ضمن عقد گردد ارایه نشده است و مدارک و مستندات ارایه شده از سوی وی در حدی نمی باشد که تحقق عسر و حرج و یا شروط ضمن عقد را برای دادگاه محرز و مسلم نماید و مستندات اخذ شده در خصوص سوابق محکومیت زوج نیز به نحوی نمی باشد که خللی بر اساس زندگی مشترک وارد آورده باشد و از طرفی زوجه تا زمان صدور حکم مستندی که حکایت از رد الزام به تمکین زوجه باشد ارایه ننموده و در لایحه تقدیمی به دادگاه عنوان نموده است که هنوز نسبت به آن مبادرت به تجدیدنظرخواهی ننموده است علیهذا دادگاه در وصف مذکور و موجود در پرونده دعوی خواهان را بلا دلیل و غیر وارد تشخیص و مستندا به مواد 197 قانون اآیین دادرسی مدنی و 1257 قانون مدنی حکم بر بی حقی خواهان در دعوی مطروحه صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در محاکم استان تهران می باشد.
رییس شعبه 234 حقوقی تهران - پنداشته پور

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم الف. ح. با وکالت خانم ژ. ه. به طرفیت آقای ی. م. با وکالت آقای ع. ف. از دادنامه شماره 931515-1393/9/23 صادره از شعبه محترم 236 دادگاه عمومی حقوقی خانواده یک تهران که به موجب آن دعوی طلاق زوجه یاد شده حکم به بی حقی وی صادر شده است در توجه به اوراق و محتویات پرونده اظهارات و مدافعات طرفین در جلسه مورخ 1394/2/22 این دادگاه نظر به اینکه از سه سال پیش زوجین به دلیل اختلافات موجوده مفارقت جسمانی دارند و دعاوی و شکایتهای متعدد در محاکم کیفری و حقوقی علیه یکدیگر کرده اند اگر چه زوج در اجرای حکم نفقه معوقه زوجه را تادیه نموده است لکن زمینه ادامه زندگی مشترک بین آن ها مختل گردیده است و غیر ممکن و بعید به نظر می رسد و مشارالیها اعلام داشته از زوج کراهت دارد و قادر به ادامه زندگی مشترک با وی نیست و به همین دلیل اعلام داشته کلیه حقوق مالی خود اعم از مهریه نفقه و اجرت المثل و غیره را در قبال طلاق مشارالیه بذل می نماید که این موضوع حکایت از صحت ادعا و عسر و حرج وی دارد و به نظر دادگاه خواسته موجه است و رای صادره از دادگاه محترم بدوی درخور نقض است. علیهذا استنادا به صدر ماده 358 از قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379/1/21 و مواد 1143-1144-1145-1146-1284 از قانون مدنی و مواد 26-33-31 و تبصره ماده 33 از قانون حمایت از خانواده حکم الزام زوج به طلاق زوجه با بذل مهریه و سایر حقوق مالی ناشی از زوجیت در قبال طلاق از نوع خلع نوبت اول و قبول بذل و توکیل غیر از طرف مشارالیه در صورت امتناع و اجراء صیغه طلاق و ثبت آن در یکی از دفاتر رسمی طلاق صادر و اعلام می نماید. تجدیدنظرخواه از تاریخ اجراء طلاق به مقدار سه طهر عده خواهد داشت و دفترخانه از طرف دادگاه مجاز به اجراء صیغه طلاق می باشد و زوجین فاقد فرزند مشترک هستند ادعای بارداری نشده در زمان اجراء طلاق ارایه گواهی تست بارداری در دفترخانه لازم است. اعتبار این حکم از تاریخ ابلاغ و قطعیت دادنامه به مدت شش ماه می باشد. رای دادگاه حضوری بوده و به موجب مواد 368- 397 از قانون فوق الذکر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوانعالی کشور می باشد.
مستشاران شعبه 26 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
مهدی روحانی - قربانعلی میرزایی

قاضی:
پنداشته پور , قربانعلی میرزائی , روحانی مریان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1143 - طلاق بر دو قسم است: بائن و رجعی.

مشاهده ماده 1143 قانون مدنی

ماده 1144 - در طلاق بائن برای شوهر حق رجوع نیست.

مشاهده ماده 1144 قانون مدنی

ماده 1145 - در موارد ذیل طلاق بائن است: 1 - طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود؛ 2 - طلاق یائسه؛ 3 - طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد؛ 4 - سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه ی رجوع باشد یا در نتیجه ی نکاح جدید.

مشاهده ماده 1145 قانون مدنی

ماده 1146 - طلاق خلع آن است که زن به واسطه ی کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد اعم از این که مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.

مشاهده ماده 1146 قانون مدنی

ماده 1284 - سند عبارت است از هر نوشته که در مقام دعوی یا دفاع قابل استناد باشد.

مشاهده ماده 1284 قانون مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 33ـ مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه پس از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است. هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود سر دفتر به زوجین ابلاغ می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوج ابلاغ می گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می آید. تبصره ـ دادگاه صادر کننده حکم طلاق باید در رای صادر شده بر نمایندگی سردفتر در اجرای صیغه طلاق در صورت امتناع زوج تصریح کند.

مشاهده ماده 33 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM