رای قضایی شماره 9409970223500061

رای قضایی شماره 9409970223500061

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970223500061


شماره دادنامه قطعی:
9409970223500061

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/01/26

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
رفع توقیف از ملک به استناد مبایعه نامه عادی

پیام رای:
نقل و انتقال ملک با مبایعه نامه عادی مقرون به واقع و صحیح است و توقیف ملک مذکور در قبال دین فروشنده وجاهت قانونی ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی خواهان ها 1- ی. ف. فرزند ب. 2- خانم ر. خ. فرزند خ. به طرفیت خواندگان 1- ت. ع. فرزند ح. 2- خانم ب. م. فرزند س.خ. به خواسته اعتراض به عملیات اجرایی مواد 46 و 147 قانون اجرای احکام مدنی اعتراض ثالث در پرونده اجرایی کلاسه 9101358 دایره پنجم اجرای ثبت اسناد رسمی تهران و رفع توقیف از پلاک ثبتی شماره.. . بخش 11 تهران بدین توضیح خواهان ها مدعی می باشند شش دانگ یک واحد آپارتمان را از آقای ت. ع. و سایر مالکین خریداری نمودند و حدود نود درصد ثمن معامله را پرداخت کرده اند و در تاریخ 1391/8/4 به تصرفشان درآمده و در تاریخ 1391/11/15 که قرار بوده سند به نامشان منتقل شود در این خصوص اقدامی ننمودند که در تاریخ 1391/8/30 نیز ملک متنازع فیه در قبال مهریه همسر خوانده ردیف اول توقیف گردیده علی ایحال تقاضای رسیدگی و رفع توقیف از ملک متنازع فیه را خواستار شدند که در جلسه مورخ 1393/5/13 خواهان آقای ف. حاضر و از خواندگان نیز خانم ب. م. حاضر و بقیه حاضر نگردیده که خوانده ب. م. دفاعا بیان نموده که چون ملک دارای سند رسمی است و هیچ گونه نقل و انتقال صورت نگرفته بنابراین دعوی به کیفیت فعلی در محکمه قابلیت استماع را نداشته که از نظر دادگاه دفاعیات وی مستند به جهات قانونی نبوده و از نظر دادگاه مردود و غیر مقبول به نظر می رسد زیرا در اسلام نه تنها معامله شفاهی مورد نکوهش قرار نگرفته بلکه قابل پذیرش نیز قرار گرفته چه بسا که در ما نحن فیه معامله بین خواهان ها و خوانده ردیف اول بر اساس قولنامه و مبایعه نامه در بنگاه صورت گرفته که از نظر دادگاه معامله نیز متعاملین مقرون به واقع بوده و توقیف ملک فوق در وضعیت فعلی وجاهت قانونی و شرعی نداشته از آنجایی که خواندگان دیگر پرونده در دادگاه حاضر نشدند و دفاعی در قبال دعوی مطروحه به عمل نیاوردند دادگاه دعوی مطروحه از ناحیه خواهان را مقرون به صحت تشخیص و به استناد مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی حکم به رفع توقیف از پلاک ثبتی شماره.. . بخش.. . تهران صادر و اعلام می نماید. همچنین در خصوص دعوی خواهان به طرفیت دایره پنجم اجرای ثبت اسناد تهران عنایت به اینکه دعوی متوجه ثبت نبوده دادگاه به استناد بند 4 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی خواهان را صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری محسوب و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 47 دادگاه حقوقی تهران - شهمرادی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ب. م. به طرفیت تجدیدنظرخواندگان نسبت به دادنامه شماره 421 مورخ 1393/5/18 صادره از شعبه 47 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به رفع توقیف از پلاک ثبتی مورد نزاع صادر شده است دادگاه با توجه به محتویات پرونده تجدیدنظرخواهی را وارد نمی داند زیرا دادنامه تجدیدنظرخواسته بر اساس محتویات پرونده و وفق مقررات قانونی صادر شده و تجدیدنظرخواه اعتراض موجهی که نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید طرح ننموده است لذا مستندا به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 35 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
مسعود اقتصادی - احمدرضا حسین خانی

قاضی:
مسعوداقتصادی , حسینخانی , سهراب شهمرادی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 46 ـ اگر محکوم به عین معین بوده و تلف شده و یا به آن دسترسی نباشد قیمت آن با تراضی طرفین و در صورت عدم تراضی به وسیله دادگاه تعیین و طبق مقررات این قانون از محکوم علیه وصول می شود و هر گاه محکوم به قابل تقویم نباشد محکوم له می تواند دعوی خسارت اقامه نماید.

مشاهده ماده 46 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 147 ـ شکایت شخص ثالث در تمام مراحل بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی و پرداخت هزینه دادرسی رسیدگی می شود. مفاد شکایت به طرفین ابلاغ می شود و دادگاه به دلائل شخص ثالث و طرفین دعوی به هر نحو و در هر محل که لازم بداند رسیدگی می کند و در صورتی که دلائل شکایت را قوی یافت قرار توقیف عملیات اجرایی را تا تعیین تکلیف نهایی شکایت صادر می نماید. در این صورت اگر مال مورد اعتراض منقول باشد دادگاه می تواند با اخذ تامین مقتضی دستور رفع توقیف و تحویل مال را به معترض بدهد. به شکایت شخص ثالث بعد از فروش اموال توقیف شده نیز به ترتیب فوق رسیدگی خواهد شد. تبصره ـ محکوم له می تواند مال دیگری را از اموال محکوم علیه به جای مال مورد اعتراض معرفی نماید. در این صورت آن مال توقیف و از مال مورد اعتراض رفع توقیف می شود و رسیدگی به شکایت شخص ثالث نیز موقوف می گردد.

مشاهده ماده 147 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 146 ـ هر گاه نسبت به مال منقول یا غیرمنقول یا وجه نقد توقیف شده شخص ثالث اظهار حقی نماید اگر ادعای مزبور مستند به حکم قطعی یا سند رسمی باشد که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف است. توقیف رفع می شود در غیر این صورت عملیات اجرایی تعقیب می گردد و مدعی حق برای جلوگیری از عملیات اجرایی و اثبات ادعای خود می تواند به دادگاه شکایت کند.

مشاهده ماده 146 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM