رای قضایی شماره 9109970222700846

رای قضایی شماره 9109970222700846

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970222700846


شماره دادنامه قطعی:
9109970222700846

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/09

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
عدم تحقق افترا به صرف صدور قرار منع تعقیب

پیام رای:
صرف صدور قرار منع تعقیب متهم از بزه مجوز تحقق بزه افترا نیست زیراپذیرش این امر موجب انسداد باب شکایت و تظلم خواهی خواهد بود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص شکایت ژ. فرزند د. با وکالت آقای م. علیه همسرش الف. فرزند ج. با وکالت آقای ت. دایر بر فحاشی و افتراء و ترک نفقه و ایراد ضرب عمدی دادگاه با توجه به اوراق پرونده و شکایت بی شایبه شاکی وگزارش مامورین و گواهی پزشکی قانونی و شهادت شهود در مرحله تحقیق و دفاعیات متهم و سایر دلایل و قراین موجود در پرونده بزه انتسابی را ثابت و محرز تشخیص ومستندا به مواد 608 و 642 و 697 و 614 قانون مجازات اسلامی متهم موصوف را به پرداخت پانصد هزار ریال جزای نقدی در خصوص فحاشی و پرداخت سه دینار بابت دو عدد کبودی بازوی چپ و شانه چپ و تحمل چهار ماه حبس در خصوص ترک نفقه و تحمل چهار ماه حبس و ده ضربه شلاق در خصوص افتراء محکوم می نماید. رای صادره حضوری است و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1032 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ قوچانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در مورد تجدیدنظرخواهی الف. نسبت به دادنامه شماره 1344-20/12/90 صادره از شعبه 1032 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن حکم بر محکومیت تجدیدنظرخواه به پانصد هزار ریال جزای نقدی به اتهام فحاشی و پرداخت دیه به اتهام ایراد ضرب عمدی و چهار ماه حبس تعزیری به اتهام ترک انفاق و چهار ماه حبس و ده ضربه شلاق به اتهام افتراء صادرگردیده در مورد تجدیدنظرخواهی مطروحه در آن قسمت که تجدیدنظرخواه به اتهام بزه افترا محکومیت یافته است با توجه به این که صرف صدور قرار منع تعقیب متهم از بزه موضوع ماده 637 قانون مجازات اسلامی مجوز تحقق بزه افترا و طرح شکایت نیست زیرا اولا پذیرش این امر موجب انسداد باب شکایت و تظلم خواهی خواهد بود. ثانیا در مانحن فیه طرح شکایت و گزارش در راستای ماده فوق الذکر می تواند ناشی ازطرز تلقی و اشتباه وی باشد لذا اعتراض در این قسمت موجه تلقی و مستندا به بند 4 شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری حکم بر نقض رای بدوی و برایت متهم صادر می گردد. در سایر موارد نظر به این که از سوی تجدیدنظرخواه ایرادی موثر بر نقض رای ارایه نگردیده است از نظر قانونی نیز اشکالی به نظر نرسید ضمن این که در قسمت محکومیت به چهار ماه حبس موضوع بزه ترک انفاق نظر به این که اختلاف طرفین ناشی از روابط خانوادگی آنان است جهت حفظ بنیان و حرمت خانواده مجازات جزای نقدی مناسب تر به نظر می رسد؛ لذا مستندا به تبصره 2 ماده 22 قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن تخفیف مجازات حبس به سی میلیون ریال جزای نقدی مستندا به شق الف از ماده 257 قانون فوق الذکر حکم بر تایید و استواری دادنامه تجدیدنظرخواسته صادر می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 27 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رجاء ـ استیری

قاضی:
قوچانی , حسین رجاء , حسن استیری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 642 ـ بریدن یا از بین بردن هر بند انگشت غیر شست موجب یک سوم دیه آن انگشت و هر بند انگشت شست موجب نصف دیه شست است.

مشاهده ماده 642 قانون مجازات اسلامی

ماده 697 ـ از بین بردن صوت به طور کامل به گونه ای که شخص نتواند صدایش را آشکار کند دیه کامل دارد گرچه بتواند با اخفات و آهسته صدایش را برساند.

مشاهده ماده 697 قانون مجازات اسلامی

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 637 ـ قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که به هر علت دارای انگشت نمیباشد موجب ارش است. تبصره ـ در قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که کمتر از پنج انگشت دارد علاوه بر دیه آن انگشتان نسبتی از ارش کف دست نیز ثابت است بدین ترتیب که اگر مچ دست دارای یک انگشت باشد علاوه بر دیه یک انگشت چهار پنجم ارش کف دست و اگر دارای دو انگشت باشد علاوه بر دیه دو انگشت سه پنجم ارش کف دست و اگر دارای سه انگشت باشد علاوه بر دیه سه انگشت دو پنجم ارش کف دست و اگر دارای چهار انگشت باشد علاوه بر دیه چهار انگشت یک پنجم ارش کف دست نیز پرداخت می شود.

مشاهده ماده 637 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM