رای قضایی شماره 9309970270201465

رای قضایی شماره 9309970270201465

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970270201465


شماره دادنامه قطعی:
9309970270201465

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/04

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ایجاد هیاهو و سروصدا در مکان محصور

پیام رای:
ایجاد هیاهو و سروصدای نامتعارف در مکان محصور از موارد اخلال در نظم عمومی محسوب نمی شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ع. آزاد به صدور قرار قبولی کفالت دایر بر 1- اخلال در نظم عمومی از طریق هیاهو و حرکات غیرمتعارف 2- توهین به مامور دولت در حین انجام وظیفه 3- افترا طبق کیفرخواست به تاریخ 02/07/1393 با نگرش در اوراق پرونده نظر به شهادت شهود دادگاه بزه های انتسابی به متهم را محرز دانسته و مستندا به ماده 134 قانون مجازات اسلامی 1392 و مواد 609 و 618 و 697 قانون مجازات اسلامی 1375 حکم به محکومیت متهم در خصوص اتهام ردیف اول به تحمل یک سال حبس تعزیری و تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری در خصوص اتهام ردیف دوم تحمل شش ماه حبس تعزیری و در خصوص اتهام ردیف سوم به تحمل یک سال حبس تعزیری صادر و اعلام می نماید. بدیهی است صرفا یک از مجازات های اشد قابل اجراست. دادگاه با عنایت به وضع خاص متهم (جوان بودن) و پیش بینی اصلاح مرتکب و فقدان سابقه کیفری مستندا به ماده 46 و 54 قانون مجازات اسلامی اجرای تمام مجازات ها را به مدت یک سال تعلیق می نماید که چنانچه متهم در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره وی اجرا می شود. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه 1031 دادگاه عمومی جزایی تهران- شرف بیانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ع. از دادنامه شماره 600733 مورخ 02/09/1393 صادره از شعبه 1031 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن مشارالیه به اتهام 1- اخلال در نظم عمومی از طریق هیاهو و حرکات غیرمتعارف 2- توهین به مامور دولت در حین انجام وظیفه 3- افترا موضوع شکایت نماینده حقوقی صداوسیما به تحمل مجازات محکوم شده و مجازات مذکور برای مدت یک سال تعلیق شده است. در مورد اخلال در نظم عمومی و افترا وارد به نظر می رسد زیرا در مورد اخلال در نظم عمومی به فرض اثبات ایشان در محلی محصور اقدام به اعتراض و سروصدا کرده است و این مورد از موارد اخلال در نظم عمومی نیست و اما در مورد افترا نه مفتری علیه مشخص است و نه الفاظی که استفاده شده است. بنابراین تحقق بزه افترا مشخص و اثبات نشده است و اما در مورد اهانت به مامور در حین انجام وظیفه تجدیدنظرخواهی وارد نیست و با توجه به صورت جلسه اولیه زمان وقوع بزه و اظهارات شهود در محضر دادگاه جرم ثابت است و خللی بر دادنامه در این مورد نیست بنابراین دادنامه در مورد بزه های اخلال در نظم عمومی و افترا مستندا به تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب نقض و با استعانت از اصل 37 قانون اساسی رای بر برایت تجدیدنظرخواه صادر می گردد. و اما در مورد اهانت به مامور دادنامه ایرادی ندارد و مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای به تایید دادنامه معترض عنه در این قسمت صادر می گردد. این رای قطعی است.
شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
مجید ناصری نژاد - احمد فاتحی

قاضی:
علی شرف بیانی , ناصری نژاد , فاتحی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 609 ـ جنایتی که موجب سست و فلج شدن هریک از لب ها گردد به گونه ای که با خنده و مانند آن از دندان ها کنار نرود موجب دو سوم دیه یک لب و از بین بردن هر یک از لب های سست و فلج شده موجب یک سوم دیه آن است.

مشاهده ماده 609 قانون مجازات اسلامی

ماده 618 ـ هرگاه دندان های اصلی دائمی از بیست و هشت عدد کمتر باشد به همان نسبت از دیه کامل کاهش مییابد خواه خلقتا کمتر باشد یا در اثر عارضه ای کم شده باشد.

مشاهده ماده 618 قانون مجازات اسلامی

ماده 697 ـ از بین بردن صوت به طور کامل به گونه ای که شخص نتواند صدایش را آشکار کند دیه کامل دارد گرچه بتواند با اخفات و آهسته صدایش را برساند.

مشاهده ماده 697 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 54 ـ هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود پس از قطعیت حکم اخیر دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می کند. دادگاه به هنگام صدور قرار تعلیق به طور صریح به محکوم اعلام می کند که اگر در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم فوق شود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره وی اجراء می شود.

مشاهده ماده 54 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM