رای قضایی شماره 9309970906100674

رای قضایی شماره 9309970906100674

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970906100674


شماره دادنامه قطعی:
9309970906100674

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/07

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
فرجام خواهی توسط کارآموز وکالت

پیام رای:
کارآموزان وکالت نمی توانند در مرحله فرجام خواهی مداخله کنند و بنابراین چنانچه درخواست فرجام خواهی توسط ایشان اقامه شود قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را ندارد.

رای خلاصه جریان پرونده
چنین است که خانم ز.ر. فرزند ن. دادخواستی به طرفیت آقای ع.ح. با وکالت غ.ر. به خواسته صدور حکم طلاق به انضمام دلایل و مدارک پیوستی به لحاظ عدم پرداخت نفقه و ضرب و شتم وی در ملاء عام و غیرقابل تحمل شدن ادامه زندگی به دادگاه های عمومی شیراز تقدیم و به شعبه نوزدهم دادگاه عمومی خانواده ارجاع گردیده است. شعبه مذکور با اصدار دادنامه شماره 9309970704300337 مورخ 1393/2/12 به جهت عدم موفقیت داوران در ایجاد صلح و سازش و احراز عسر و حرج خواهان برای ادامه زندگی مشترک به استناد مادتین 1130 و 1129 قانون مدنی و مواد 39 - 24 قانون حمایت خانواده مصوب 1391/12/1 حکم به مطلقه نمودن خواهان توسط خوانده را صادر می نماید. رای صادره مورد اعتراض خوانده واقع و پرونده به شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان فارس ارجاع و آن شعبه با صدور دادنامه شماره 9309977121800726 مورخ 1393/6/19 ضمن رد تجدیدنظرخواهی خوانده با حذف و اصلاح قسمتی از دادنامه بدوی را تایید می نماید خوانده با وکالت آقای ح.ک. که کارآموز وکالت است فرجام خواهی نموده و مستشار شعبه با درج این مطلب ذیل دادخواست فرجام خواهی که وفق تبصره 3 ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری کارآموزان حق وکالت در دعاوی که مرجع تجدیدنظر از احکام آن دیوان عالی کشور است ندارند و در موضوع طلاق تجدیدنظرخواهی آن در صلاحیت دادگاه تجدیدنظر می باشد نه دیوان عالی کشور دستور ارسال پرونده به دیوان عالی کشور را صادر کرده و پرونده به دیوان عالی کشور ارسال گردیده و به این شعبه ارجاع گردیده است.
هییت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرایت گزارش آقای اکبری عضو ممیز و اوراق پرونده مشاوره نموده چنین رای می دهد:

رای شعبه دیوان عالی کشور
منظور مقنن از تصویب قسمت اخیر تبصره 3 ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه دادگستری مصوب 1376/1/17 مبنی بر اینکه: «کارآموزان وکالت قبل از اخذ پروانه وکالت حق وکالت در دعاوی که مرجع تجدیدنظر از احکام آن ها دیوان عالی کشور می باشد را ندارند.» رعایت اهمیت و شان و جایگاه والای دیوان عالی کشور و به تبع آن اهمیت مواردی است که در آن مرجع عالی رسیدگی می شود و مرحله فرجام خواهی درواقع به لحاظ اهمیت موضوع و لزوم دقت بیشتر در آن از نظر اصول دادرسی در مرتبه ای بالاتر از مرحله تجدیدنظرخواهی است. بنابراین چون دادخواست فرجام خواهی فرجام خواه توسط کارآموز وکالت تقدیم گردیده و ایشان وفق مفهوم و مستفاد از تبصره 3 ماده 6 قانون مذکور در فوق فاقد سمت جهت طرح اعتراض فرجامی بوده است لذا سمت وی طبق بند سوم از ماده 381 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی احراز نگردید و پرونده با وصف موجود قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را ندارد. پرونده اعاده می گردد تا دادگاه محترم به وظیفه قانونی خود عمل نماید.
اعضای معاون شعبه اول دیوان عالی کشور
حیاتی - اکبری

قاضی:
عنایت حیاتی , اکبری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 39ـ در کلیه موارد قطعی و قابل اجراء بودن گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق باید از سوی دادگاه صادرکننده رای نخستین گواهی و همزمان به دفتر رسمی ازدواج و طلاق ارائه شود.

مشاهده ماده 39 قانون حمایت از خانواده

ماده 24ـ ثبت طلاق و سایر موارد انحلال نکاح و نیز اعلام بطلان نکاح یا طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق حسب مورد پس از صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم مربوط از سوی دادگاه مجاز است.

مشاهده ماده 24 قانون حمایت از خانواده

ماده 6 ـ بر اساس بند چهار اصل چهل و سوم و بند شش اصل دوم و اصول نوزدهم بیستم و بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اجبار افراد به کار معین و بهره کشی از دیگری ممنوع و مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ نژاد زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود و همه افراد اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و هر کس حق دارد شغلی را که به آن مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند.

مشاهده ماده 6 قانون کار

ماده 6 ـ وکلا نمی توانند در غیر از محلی که برای آنجا پروانه وکالت دریافت کرده اند دفتر وکالت تاسیس نمایند و همچنین نمی توانند عملا فعالیت وکالتی خود را در محل دیگری متمرکز نمایند. تخلف از این حکم مستوجب مجازات انتظامی درجه 3 در نوبت اول و درجه 4 در نوبت دوم و درجه 5 در نوبت سوم خواهد بود. به این تخلف در دادسرا و دادگاه انتظامی کانونی رسیدگی خواهد شد که تخلف در حوزه آن انجام شده است. در صورت عدم توجه و رسیدگی کانون اخیر کانون متبوع وکیل مزبور نیز حق رسیدگی خواهد داشت. تبصره 1 ـ ادامه وکالت در پرونده هایی که قبل از تصویب این ماده مطرح گردیده و همچنین با اجازه کانون وکلای متبوع وکالت از خویشاوندان تا درجه سوم از شمول این ماده مستثنی است. در صورتی که حوزه اخیر تابع کانون وکلای دیگری باشد اجازه کانون مزبور نیز لازم است. تبصره 2 ـ محدوده حوزه هر کانون به پیشنهاد وزیر دادگستری و تصویب رییس قوه قضاییه مشخص خواهد شد. تبصره 3 ـ کارآموزان وکالت در دوران کارآموزی باید حسن اخلاق و حسن رفتار داشته باشند چنانچه به تشخیص کمیسیون کارآموزی خلاف آن احراز شود با تایید رییس کانون و رای دادگاه انتظامی کانون پروانه کارآموزی آنان ابطال خواهد شد. کارآموزان وکالت قبل از اخذ پروانه وکالت حق وکالت در دعاویی که مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوان عالی کشور می باشد را ندارند. تبصره 4 ـ کسانی که دارای رتبه قضایی بوده اند به مدت سه سال در آخرین محل خدمت خود حق وکالت نخواهند داشت. متخلف از این مقرره به ترتیب تکرار مستوجب مجازاتهای درجه 3 الی 6 خواهد بود.

مشاهده ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری

ماده 381 - به دادخواست فرجامی باید برگهای زیر پیوست شود: 1 - رونوشت یا تصویر مصدق حکم یا قراری که از آن فرجام خواسته می شود. 2 - لایحه متضمن اعتراضات فرجامی. 3 - وکالتنامه وکیل یا مدرک مثبت سمت تقدیم کننده دادخواست فرجامی درصورتی که خود فرجام خواه دادخواست را نداده باشد.

مشاهده ماده 381 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM