رای قضایی شماره 9309970224101294

رای قضایی شماره 9309970224101294

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224101294


شماره دادنامه قطعی:
9309970224101294

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/14

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط تحقق بزه مداخله در اموال مسروقه

پیام رای:
شرط تحقق بزه مداخله در اموال مسروقه احراز اطلاع متهم از مسروقه بودن مال خریداری شده است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- م. 2- ع. 3- م.ط. دایر بر ردیف اول مشارکت در سرقت ضبط و پخش خودرو (بیست ودو فقره) همراه با مشارکت در تخریب درب خودرو (هفت فقره) ردیف دوم دایر بر مباشرت در سرقت یک دستگاه خودرو پراید و مشارکت در سرقت ضبط و پخش خودرو (بیست ودو فقره) همراه با مشارکت در تخریب درب خودرو (هفت فقره) و ردیف سوم دایر بر تحصیل ده دستگاه ضبط و پخش مسروقه؛ با توجه به محتویات پرونده شکایت شاکی 1- م. 2- ح. 3- ب. 4- م.ش. 5 - الف. 6- م.م. 7- م.ش. 8- ه. 9- ی. 10- ل. 11- ز. 12- م.ش. 13- م.ض. 14- س. 15 - الف.ی. 16- ج. 17 - الف.ش. 18 - ب.ع. 19- و. 20- ع. 21- خ. 22- الف.الف. 23- م.ع. به این شرح که شاکی ردیف اول از متهم ردیف دوم به اتهام مباشرت در سرقت اتومبیل و شکات ردیف اول تا هشتم از متهمین ردیف اول و دوم به اتهام مشارکت در سرقت ضبط و پخش و تخریب اتومبیل و شکات ردیف نهم تا بیست و سوم از متهمین ردیف اول و دوم به اتهام مشارکت در سرقت ضبط و بخش اتومبیل شکایت نموده اند. با توجه به محتویات پرونده گزارش مرجع انتظامی اظهارات و اقاریر متهمین و دفاعیات بلا وجه ایشان در خصوص انتساب فقط ده فقره سرقت به آن ها و با توجه به کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 12 تهران و قراین و امارات موجود بزهکاری ایشان محرز و مسلم است لیکن مشاهده می شود که شکات ردیف سوم و تا هشتم طبق لوایح موجود از شکایت خود منصرف و اعلام گذشت خود را اعلام داشته اند لذا راجع به اتهام ردیف اول و دوم مبنی بر تخریب اتومبیل این شکات با توجه به اعلام گذشت شکایت و قابل گذشت بودن موضوع وفق مواد 100 و 104 قانون مجازات اسلامی قرار موقوفی تعقیب صادر می گردد. اما در خصوص اتهام دیگر ایشان بر ارتکاب سرقت های متعدد و نیز مشارکت در تخریب ماشین موضوع شکایت ردیف اول بزهکاری ایشان را محرز دانسته و با توجه به اعلام گذشت تعدادی از شکات و فقد سابقه محکومیت کیفری موثر و جوانی متهمین و اظهار ندامت ایشان آن ها را مستحق تخفیف دانسته و در خصوص متهمین ردیف سوم هم با احراز بزه منتسب به وی و با توجه به جوانی و اظهار ندامت وی و استحقاق تخفیف مستندا به مواد 661-662-677 قانون مجازات اسلامی 1375 و مواد 37 و 38 و 134 و تبصره 3 ماده 134 از قانون مجازات اسلامی متهم ردیف اول را از بابت سرقت به تحمل بیست ودو فقره پانزده ماه حبس تعزیری و سی وپنج ضربه شلاق و رد اموال در حق شکات ردیف نهم تا بیست و سوم از بابت تخریب به تحمل بیست ودو ماه حبس تعزیری محکوم می نماید و متهم ردیف دوم را از بابت سرقت به تحمل بیست وسه فقره پانزده ماه حبس تعزیری و سی وپنج ضربه شلاق و رد مال در حق شکات ردیف یکم و ردیف نهم تا بیست و سوم و از بابت مشارکت در تخریب به تحمل بیست ودو ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. بدیهی است که در مقام اجرا فقط مجازات اشد اجرا خواهد شد اما متهم ردیف سوم را از بابت اتهام خرید مال مسروقه به تحمل 91 روز ]حبس[ تعزیری و سی وپنج ضربه شلاق محکوم می نماید. کلیه حبس ها با احتساب ایام بازداشت قبلی محاسبه خواهد شد. حکم صادره حضوری محسوب و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1024 دادگاه عمومی جزایی تهران- شکاری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای م.ط. (محکوم علیه) به طرفیت شکات مذکور در دادنامه 400689 مورخ 30/07/1393 از دادنامه مذکور شعبه 1024 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواه از جهت خرید مال مسروقه به مجازات مقرره در دادنامه فوق الذکر حسب مواد استنادی قانونی در آن محکوم گردیده است. حال با توجه به اظهارات تجدیدنظرخواه اظهارات سارق و فروشنده اموال مسروقه در مواجهه با تجدیدنظرخواه و رد اموال مسروقه توسط تجدیدنظرخواه حکایت از این دارد که فروشنده اموال مسروقه اعلام کرده است که تجدیدنظرخواه نمی دانسته که اموال مسروقه است و تجدیدنظرخواه هم در تمام مراحل تحقیقات منکر علم به مسروقه بودن اموال شده است و پس از اطلاع از مسروقه بودن در مرجع انتظامی حاضر شده اموال مال باختگان را مسترد دارد و مسترد گردیده است و شکات هم اعلام رضایت کردند با این ترتیب بزه ارتکابی خرید اموال مسروقه با علم و اطلاع محرز نیست و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تبریه می گردد و رای قطعی است.
شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
عبدالعلی قنبری - حمیدرضا طایفی

قاضی:
مجید شکاری , حمیدرضا طایفی , عبدالعلی قنبری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 100 ـ در جرایم تعزیری قابل گذشت گذشت شاکی یا مدعی خصوصی حسب مورد موجب موقوفی تعقیب یا موقوفی اجرای مجازات است. تبصره 1 ـ جرایم قابل گذشت جرایمی می باشند که شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و اجرای مجازات منوط به شکایت شاکی و عدم گذشت وی است. تبصره 2 ـ جرایم غیر قابل گذشت جرایمی می باشند که شکایت شاکی و گذشت وی در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آنها و اجرای مجازات تاثیری ندارد. تبصره 3 ـ مقررات راجع به گذشت شاکی در مورد مجازات های قصاص نفس و عضو حدقذف و حدسرقت همان است که در کتاب دوم «حدود» و سوم «قصاص» این قانون ذکر شده است. گذشت شاکی در سایر حدود تاثیری در سقوط و تخفیف مجازات ندارد.

مشاهده ماده 100 قانون مجازات اسلامی

ماده 104 ـ علاوه بر جرایم تعزیری مندرج در کتاب دیات و فصل حد قذف این قانون و جرایمی که به موجب قوانین خاص قابل گذشت می باشند جرایم مندرج در قسمت اخیر ماده (596) و مواد (608) (622) (632) (633) (642) (648) (668) (669) (676) (677) (679) (682) (684) (685) (690) (692) (694) (697) (698) (699) و (700) از کتاب پنجم «تعزیرات» نیز قابل گذشت محسوب میشوند.

مشاهده ماده 104 قانون مجازات اسلامی

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 662 ـ قطع و از بین بردن اندام تناسلی مرد تا ختنه گاه و یا بیشتر از آن موجب دیه کامل است و در کمتر از ختنه گاه به نسبت ختنه گاه محاسبه و به همان نسبت دیه پرداخت می شود. تبصره 1 ـ در این حکم تفاوتی بین اندام کودک جوان پیر عقیم و شخصی که دارای بیضه سالم یا معیوب یا فاقد بیضه است وجود ندارد. تبصره 2 ـ هرگاه با یک ضربه تا ختنه گاه از بین برود و سپس مرتکب یا شخص دیگری باقیمانده یا قسمتی دیگر از اندام تناسلی را از بین ببرد نسبت به ختنه گاه دیه کامل و در مقدار بیشتر ارش ثابت است. تبصره 3 ـ هرگاه قسمتی از ختنه گاه را شخصی و قسمت دیگر از ختنه گاه را شخص دیگری قطع کند هر یک به نسبت مساحتی که از ختنه گاه قطع کرده اند ضامن می باشند و چنانچه شخصی قسمتی از ختنه گاه را قطع کند و دیگری باقیمانده ختنه گاه را به انضمام تمام یا قسمتی از اندام تناسلی قطع کند نسبت به جنایت اول دیه به مقدار مساحت قطع شده از ختنه گاه و نسبت به جنایت دوم بقیه دیه و ارش مقدار زائد قطع شده از اندام تناسلی ثابت است.

مشاهده ماده 662 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM