رای قضایی شماره 9309970220500923

رای قضایی شماره 9309970220500923

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220500923


شماره دادنامه قطعی:
9309970220500923

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/27

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نحوه طرح شکایت در بزه تهدید

پیام رای:
ذکر صریح الفاظ تهدیدآمیز در شکوائیه ضروری است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام متهمین 1. غ. 2. ر. دایر به تهدید به ضررهای نفسی نسبت به آقای الف. با عنایت به شکایت شاکی خصوصی و شهادت شهود و کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 18 تهران و دفاعیات بدون دلیل متهمین به نظر بزهکاری شان محرز بوده لذا مستندا به ماده 669 قانون مجازات اسلامی 1375 هریک از متهمین موصوف را به تحمل شش ماه حبس محکوم می نماید. لیکن با توجه به این که متهمین فاقد سابقه موثر کیفری هستند آن ها را مستحق تخفیف دانسته و مستندا به مواد 46 و 52 و 54 قانون مجازات اسلامی 1392 مجازات مذکور را به مدت دو سال معلق می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1153 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ اسدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف. ازیک طرف و آقایان 1- غ. 2- ر. از طرف دیگر نسبت به دادنامه شماره 480 مورخ 06/05/93 صادره از شعبه 1153 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواهان ردیف دوم به اتهام تهدید به تحمل حبس تعلیقی به شرح دادنامه مارالذکر محکوم شده اند؛ دادگاه با توجه به محتویات پرونده نظر به انکار صریح تجدیدنظرخواهان ردیف دوم در تمام مراحل دادرسی و این که شاکی دقیقا نوع تهدید و اقدامات و الفاظ جاری در اثبات جرم تهدید را مشخص و معلوم ننموده و گواهان به صورت کلی بیان نموده اند که آنان تهدید نموده اند ولی نوع اقدام دال بر تهدید یا الفاظ دال بر تهدید را بیان ننموده اند لهذا با کیفیت ذکرشده ارتکاب جرم تهدید از سوی تجدیدنظرخواهان ردیف دوم محل تردید است و موجب اقناع وجدانی و قضایی نمی تواند باشد لهذا ضمن وارد دانستن اعتراض آن ها و نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته مستندا به بند 1 شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل 37 قانون اساسی حکم به برایت آقایان غ. و ر. از اتهام تهدید صادر می گردد و با توجه به برایت صادره اعتراض تجدیدنظرخواه ردیف اول منتفی است. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 5 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
طهماسبی ـ میرحسینی

قاضی:
اسدی , طهماسبی , میر حسینی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 52 ـ هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب جرم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت نشود محکومیت تعلیقی بیاثر می شود.

مشاهده ماده 52 قانون مجازات اسلامی

ماده 54 ـ هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود پس از قطعیت حکم اخیر دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می کند. دادگاه به هنگام صدور قرار تعلیق به طور صریح به محکوم اعلام می کند که اگر در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم فوق شود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره وی اجراء می شود.

مشاهده ماده 54 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM