رای قضایی شماره 9309970221200788

رای قضایی شماره 9309970221200788

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221200788


شماره دادنامه قطعی:
9309970221200788

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/30

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مطالبه توامان وجه التزام عدم تخلیه و اجرت المثل ایام تصرف

پیام رای:
اگر طرفین قرارداد اجاره برای هرروز تاخیر در تخلیه عین مستاجره مبلغ معینی خسارت تعیین کرده باشند مستاجر صرفا مکلف به پرداخت همان خسارت می باشد و محکومیت مضاعف وی به پرداخت اجرت المثل ایام تصرف بعد از انقضاء مدت اجاره فاقد وجاهت قانونی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی آقای م.ح. به طرفیت آقای ح.ص. به خواسته مطالبه اجور معوقه از تاریخ 4/12/90 تا زمان صورت جلسه تخلیه 21/8/91 ماهیانه مبلغ سیصد و هفتاد هزار تومان و مطالبه وجه التزام عدم تخلیه روزانه دویست هزار ریال از 3/10/90 تا زمان تخلیه و تسویه حساب قبوض مصرفی و شارژ به انضمام خسارت تاخیر تادیه از 1/10/91 و خسارات دادرسی و هزینه های مربوطه دادگاه با توجه به دادخواست تقدیمی و اظهارات خواهان در جلسه رسیدگی و ملاحظه فتوکپی مصدق قرارداد اجاره که میزان اجاره بها ماهیانه در آن مبلغ سیصد و هفتاد هزار تومان تعیین شده بود و ایضا توافق شد که درصورت درخواست تخلیه از سوی موجر و امتناع مستاجر از تخلیه روزانه مبلغ بیست هزار تومان از سوی مستاجر پرداخت شود و با عنایت به اینکه خوانده در قبال دعوی مطروحه از سوی خواهان و مستند منسوب به خویش هیچ گونه ایراد و دفاع موثری ارایه نکرده است و دلیل و مدرکی که مشعر بر پرداخت دین یا برایت ذمه وی باشد اقامه نکرده است لذا دادگاه دعوی خواهان را مقرون به صحت تلقی نموده و مستندا به مواد 231 و 490 قانون مدنی و مواد 198 و 519 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ سه میلیون و دویست هزار تومان از بابت اجور معوقه و مبلغ شش میلیون و سیصد هزار تومان از بابت تاخیر تادیه در تخلیه و پرداخت مبلغ دو میلیون ریال از بابت هزینه دادرسی در حق خواهان صادر و اعلام می گردد و در خصوص مطالبه خسارت تاخیر تادیه نظر به اینکه طرفین در ضمن قرارداد مبلغ خسارت تاخیر تادیه در تخلیه را به توافق تعیین نمودند دیگر مطالبه خسارت تاخیر تادیه وجاهتی ندارد و در خصوص خواسته دیگر خواهان مبنی بر تسویه حساب قبوض آب و برق و گاز و شارژ ارایه نداده است لذا دادگاه دعوی خواهان را غیر ثابت تشخیص داده و مستندا به ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به بطلان دعوی خواهان صادر و اعلام می گردد رای صادره حضوری است ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل درخواست تجدیدنظر خواهی در محاکم محترم تجدیدنظر مرکز استان تهران می باشد.
رییس شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی ملارد ـ محمودی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.ص. با وکالت آقایان ح. و م. م. به طرفیت آقای م.ح. نسبت به دادنامه شماره 335 -14/4/93 شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی ملارد که به موجب آن تجدیدنظرخواه به پرداخت مبلغ سه میلیون و دویست هزار تومان از بابت اجور معوقه یک واحد آپارتمان از تاریخ 90/12/4 تا 91/8/21 و مبلغ شش میلیون و سیصد هزار تومان از بابت وجه التزام قراردادی عدم تخلیه از قرار روزانه دویست هزار ریال از 3/10/90 تا 21/8/91 و دو میلیون ریال هزینه دادرسی محکومیت حاصل نموده است. دادگاه نظر به اینکه طرفین به شرح توافق حاصله در قرارداد اجاره برای عدم تخلیه روزانه دویست هزار ریال خسارت تعیین نموده اند به دلالت ماده 230 قانون مدنی مطالبه اجور معوقه یا اجرت المثل بابت مدت زمان تصرف مستاجر بعد از انقضاء دوره اجاره فاقد وجاهت قانونی و محکومیت تجدیدنظرخواه به پرداخت اجور بلاوجه می باشد بنابراین دادگاه به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظر خواسته را نسبت به مبلغ سه میلیون و دویست هزار تومان بابت اجور معوقه را نقض و حکم به بطلان دعوی در این بخش صادر و اعلام می دارد و راجع به وجه التزام نیز تجدیدنظرخواهی موثر در نقض نبوده و باوجود تودیع وجهالودیعه به حساب سپرده موجبی برای تهاتر وجود ندارد و دادنامه در مورد وجه التزام ضمن رد تجدیدنظرخواهی تایید می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 12 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دوبحری ـ قیصری

قاضی:
محمودی , رسول دوبحری , قیصری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 231 - معاملات و عقود فقط درباره ی طرفین متعاملین و قائم مقام قانونی آن ها موثر است مگر در مورد ماده ی 196.

مشاهده ماده 231 قانون مدنی

ماده 490 - مستاجر باید: اولا - در استعمال عین مستاجره به نحو متعارف رفتار کرده و تعدی یا تفریط نکند. ثانیا - عین مستاجره را برای همان مصرفی که در اجاره مقرر شده و در صورت عدم تعیین در منافع مقصوده که از اوضاع و احوال استنباط می شود استعمال نماید. ثالثا– مال الاجاره را در مواعدی که بین طرفین مقرر است تادیه کند و در صورت عدم تعیین موعد نقدا باید بپردازد.

مشاهده ماده 490 قانون مدنی

ماده 230 - اگر در ضمن معامله شرط شده باشد که در صورت تخلف متخلف مبلغی به عنوان خسارت تادیه نماید حاکم نمی تواند او را به بیشتر یا کمتر از آنچه که ملزم شده است محکوم کند.

مشاهده ماده 230 قانون مدنی

ماده 198 - درصورتی که حق یا د ینی برعهده کسی ثابت شد اصل بر بقای آن است مگر این که خلاف آن ثابت شود.

مشاهده ماده 198 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 519 - خسارات دادرسی عبارتست از هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل و هزینه های دیگری که به طور مستقیم مربوط به دادرسی و برای اثبات دعوا یا دفاع لازم بوده است از قبیل حق الزحمه کارشناسی و هزینه تحقیقات محلی.

مشاهده ماده 519 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM