رای قضایی شماره 9409970224300224

رای قضایی شماره 9409970224300224

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970224300224


شماره دادنامه قطعی:
9409970224300224

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/15

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
حدود رد دادرس

پیام رای:
امتناع از رسیدگی درمواردی است که دادرس سابقا در موضوع دعوای اقامه شده به عنوان دادرس داور کارشناس یا گواه اظهارنظر کرده باشد و صرف تحقیقات قبلی توسط وی اظهارنظر ماهوی محسوب نشده و از جهات رد دادرس محسوب نمی شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ح. ب. 52 ساله اهل اسلامشهر با صدور قرار قبولی کفالت دایر بر بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی نسبت به آقای م. گ. موضوع کیفر خواست به شماره 417 مورخ 1393/07/19 دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فیروزکوه این دادگاه با عنایت به گزارش مرجع انتظامی و شکایت شاکی و نظریه افسر کاردان فنی تصادفات و اقرار صریح متهم در دادسرا و گواهی پزشکی قانونی بزهکاری وی را محرز دانسته و مستندا به مواد 448 و 449 و 462 و 488 و 569 و 709 از قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و ماده 717 از قانون مرقوم مصوب 1375 و با رعایت بند یک از ماده 3 از قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین از لحاظ جنبه عمومی جرم حکم به محکومیت نامبرده به پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و ازحیث جنبه خصوصی جرم حکم به محکومیت مشارالیه از بابت دو جراحت در قدام ساق پای چپ جمعا به میزان دو درصد دیه کامل و از بابت جراحت خلف زانوی چپ به میزان یک درصد دیه کامل و از بابت جراحت قسمت داخلی و خارجی ران چپ به میزان یک و نیم درصد دیه کامل و از بابت جراحت التیام یافته پیشانی (حارصه) به میزان دو درصد دیه کامل و از بابت جراحت التیام یافته خلف دست چپ به میزان یک درصد دیه کامل و از بابت ساییدگی پهلوی چپ به میزان نیم درصد دیه کامل و از بابت جراحت انگشت سوم دست چپ به میزان یک صدم از یک سوم از یک دهم دیه کامل و از بابت کبودی پهلوی چپ به میزان یک و نیم هزارم دیه کامل و از بابت خرد شدگی ثلث فوقانی استخوان ران چپ که بدون عیب التیام یافته است به میزان چهار پنجم از یک سوم از یک دوم دیه کامل و از بابت ارش آسیب به نسج نرم ران چپ ناشی از شکستگی باز استخوانی و تعبیه ابزار ارتوپدی خارجی جمعا به میزان شش درصد دیه کامل انسان و از بابت ساییدگی خلف ساعد چپ به میزان نیم درصد دیه کامل و از بابت جراحت قدام مچ پای راست به میزان یک درصد دیه کامل واز بابت دو عدد جراحت قسمت قدامی تحتانی ساق چپ جمعا به میزان دو درصد دیه کامل صادر و اعلام می دارد که بایستی ظرف مهلت دو سال قمری از وقوع حادثه توسط راننده مقصر پرداخت گردد. رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران خواهد بود.
دفتر شعبه 101 جزایی دادگستری شهرستان فیروزکوه - عبدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده دادستان عمومی و انقلاب فیروزکوه به طرفیت آقایان م. گ. و ح. ب. ازدادنامه شماره 400789-1393/8/28 شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان فیروزکوه در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه مذکور آقای ح. ب. به اتهام ایرادصدمه بدنی غیرعمدی ناشی از بی احتیاطی درامر رانندگی نسبت به آقای م. گ. حسب مواد استنادی دردادنامه محکوم به پرداخت دیه و از بابت جنبه عمومی جرم به پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده است اینک دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فیروزکوه به دلیل اینکه ریاست شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان فیروزکوه به عنوان دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب فیروزکوه در این پرونده مبادرت به تحقیقات نموده و از طرفین پرونده تحقیق نموده و مبادرت به تفهیم اتهام و صدور قرارتامین کیفری برای متهم پرونده نموده است موارد را از مصادیق اظهارنظر قضایی دانسته و به جهت عدم صلاحیت شخصی ایشان مورد را از مصادیق امتناع از رسیدگی ریاست شعبه 101 مذکور دانسته و به دادنامه صادره اعتراض نموده است ولی باتوجه به محتویات پرونده نظربه اینکه به موجب بند دال از ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی درصورتی که دادرس سابقا در موضوع دعوی اقامه شده به عنوان دادرس یا داور یا کارشناس یا گواه اظهارنظر کرده باشد را از مصادیق امتناع از رسیدگی اعلام نموده است درحالیکه دراین پرونده دادرسی دادگاه صرفا مبادرت به تحقیقات نموده و هیچ اظهارنظری در پرونده ننموده است و اظهارنظر نهایی توسط همکار دیگر قضایی صورت گرفته است لذا به نظر این دادگاه ازمصادیق امتناع از رسیدگی نمی باشد و ایرادی به دادنامه وارد نیست و اعتراض موجهی ازسوی تجدیدنظرخواه نسبت به دادنامه مذکور به عمل نیامده است و دادگاه ضمن رد اعتراض تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته را مستدا به بند الف ازماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری تایید می نماید این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 43 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
سید ابو الحسن قاسمی - محمد حسین عبداللهی

قاضی:
رمضان عبدی , سیدابوالحسن قاسمی , محمد حسین عبدالهی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 448 ـ دیه مقدر مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس عضو یا منفعت یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد مقرر شده است.

مشاهده ماده 448 قانون مجازات اسلامی

ماده 449 ـ ارش دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند. مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود.

مشاهده ماده 449 قانون مجازات اسلامی

ماده 462 ـ دیه جنایت عمدی و شبه عمدی برعهده خود مرتکب است.

مشاهده ماده 462 قانون مجازات اسلامی

ماده 488 ـ مهلت پرداخت دیه از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد: الف ـ در عمد موجب دیه ظرف یک سال قمری ب ـ در شبه عمد ظرف دو سال قمری پ ـ در خطای محض ظرف سه سال قمری تبصره ـ هرگاه پرداخت کننده در بین مهلت های مقرر نسبت به پرداخت تمام یا قسمتی از دیه اقدام نماید محکوم له مکلف به قبول آن است.

مشاهده ماده 488 قانون مجازات اسلامی

ماده 569 ـ دیه شکستن ترک برداشتن و خرد شدن استخوان هر عضو دارای دیه مقدر به شرح زیر است: الف ـ دیه شکستن استخوان هر عضو یک پنجم دیه آن عضو و اگر بدون عیب درمان شود چهار پنجم دیه شکستن آن است. ب ـ دیه خرد شدن استخوان هر عضو یک سوم دیه آن عضو و اگر بدون عیب درمان شود چهار پنجم دیه خرد شدن آن استخوان است. پ ـ دیه ترک برداشتن استخوان هر عضو چهار پنجم دیه شکستن آن عضو است. ت ـ دیه جراحتی که به استخوان نفوذ کند بدون آنکه موجب شکستگی آن گردد و نیز دیه موضحه آن یک چهارم دیه شکستگی آن عضو است.

مشاهده ماده 569 قانون مجازات اسلامی

ماده 709 ـ جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است: الف ـ حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود یک صدم دیه کامل ب ـ دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد دو صدم دیه کامل پ ـ متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد سه صدم دیه کامل ت ـ سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد چهار صدم دیه کامل ث ـ موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند پنج صدم دیه کامل ج ـ هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند ده صدم دیه کامل چ ـ منقله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد پانزده صدم دیه کامل ح ـ مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد یک سوم دیه کامل خ ـ دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند که علاوه بر دیه مامومه موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد. تبصره 1 ـ جراحات گوش بینی لب زبان و داخل دهان در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است در حکم جراحات سر و صورت است. تبصره 2 ـ ملاک دیه در جراحت های مذکور مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد. تبصره 3 ـ جنایت بر گونه در صورتی که داخل دهان را نمایان نسازد موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت اثر و عیب فاحشی در صورت باقی بماند علاوه بر آن یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود. تبصره 4 ـ هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام اثری از خود بر جای بگذارد علاوه بر دیه موضحه یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند علاوه بر دیه جنایت یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت شکافی در صورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.

مشاهده ماده 709 قانون مجازات اسلامی

ماده 91 - دادرس در موارد زیر باید از رسیدگی امتناع نموده و طرفین دعوا نیز می توانند او را رد کنند. الف - قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین دادرس با یکی از اصحاب دعوا وجود داشته باشد. ب - دادرس قیم یا مخدوم یکی از طرفین باشد و یا یکی از طرفین مباشر یا متکفل امور دادرس یا همسر او باشد. ج - دادرس یا همسر یا فرزند او وارث یکی از اصحاب دعوا باشد. د - دادرس سابقا در موضوع دعوای اقامه شده به عنوان دادرس یا داور یا کارشناس یا گواه اظهارنظر کرده باشد. ه- بین دادرس و یکی از طرفین و یا همسر یا فرزند او دعوای حقوقی یا جزایی مطرح باشد و یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور حکم قطعی دو سال نگذشته باشد. و - دادرس یا همسر یا فرزند او دارای نفع شخصی در موضوع مطروح باشند.

مشاهده ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM