رای قضایی شماره 9209970222601937

رای قضایی شماره 9209970222601937

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222601937


شماره دادنامه قطعی:
9209970222601937

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/11/15

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تاثیر اعتیاد پدر بر واگذاری حضانت کودک به مادر

پیام رای:
اعتیاد به شیشه ازجمله مواردی است که سبب واگذاری حضانت فرزند به مادر می گردد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست خانم ز.ع. فرزند س. به طرفیت آقای الف.ش. فرزند م. به خواسته صدور حکم طلاق با توجه به اعتیاد زوج و عسر و حرج خواهان در تشریح خواسته خویش چنین اظهار داشته است شش سال است که به عقد دایم خوانده درآمده است حاصل زندگی مشترک دو فرزند دختر می باشد. شوهرش سه سال است که اعتیاد شدید به مواد مخدر از نوع شیشه دارد. شوهرش بعد از ازدواج که به سربازی رفت به دلیل اعتیادش شش سال قادر به انجام سربازی نشد. از وضع موجود خسته شد و در عسر و حرج قرارگرفته در قبال طلاق از دویست و شصت وچهار عدد مهریه ما فی القباله یک صد عدد آن را به شوهرش بذل می نماید. در این پرونده ادعای مالی دیگری ندارد. دادگاه ضمن احراز علقه زوجیت دایم بین طرفین به موجب تصویر مصدق سند نکاحیه به شماره 4560 صادره از دفتر رسمی ثبت ازدواج شماره.. . حوزه ثبت قرچک با عنایت به دادخواست تقدیمی خواهان و با توجه به مودای گواهی گواهان تعرفه شده از ناحیه خواهان و با عنایت به تحقیقات به عمل آمده توسط مرجع انتظامی که جملگی حاکی از عدم احساس مسیولیت خوانده در قبال وظایف مربوط به خانواده ناشی از اعتیاد شدید وی به مواد مخدر می باشد. و با توجه به اینکه خوانده علی رغم ابلاغ واقعی در جلسه دادرسی حاضر نگردیده و لایحه دفاعیه ای نیز ارسال نداشته است. از طرفی تلاش دادگاه و داوران در حصول سازش و اصلاح ذات البین موثر در مقام نبوده و زوجه همچنان اصرار بر طلاق دارد. لذا با احراز عسر و حرج زوجه خواسته وی را وارد دانسته و به استناد ماده 1130 قانون مدنی و قاعده فقهی لاضرر و لاضرار فی الاسلام و اینکه شارع حکیم تکلیف بما لا یطاق نمی فرماید. خوانده را به مطلقه نمودن خواهان ملزم و محکوم می نماید. طرفین می توانند با حضور دریکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق پس از اجرای صیغه طلاق واقعه مزبور را به ثبت برسانند. نوع طلاق با توجه به اینکه زوجه یک صد عدد سکه طلا از مهریه ما فی القباله اش را در قبال طلاق به شوهرش بذل نموده است خلع می باشد. رعایت وجود شرایط صحت اجرای صیغه طلاق حسب مورد به عهده مجری صیغه خواهد بود. به استناد ماده 33 قانون حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی مدت اعتبار حکم شش ماه پس از ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی می باشد. حسب گواهی پزشکی قانونی به شماره 10143/م/16/1 زوجه فاقد حمل می باشد. به استناد تبصره ذیل همان ماده در صورت امتناع زوج از حضور دریکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق به سردفتر مربوطه نمایندگی در اجرای صیغه تفویض می گردد. عده این طلاق سه طهر است. حضانت فرزندان مشترک به اسامی ن. متولد 30/2/1388 و ن. متولد 17/10/ 1389 با توجه به سن آنان و عدم صلاحیت خواند ه به خواهان سپرده می شود. حق ملاقات با آنان هر دو هفته یک بار از غروب روز پنج شنبه تا غروب روز جمعه محفوظ می باشد. خواهان اظهار داشته است که در این پرونده نسبت به نفقه فرزندان مشترک و همچنین در خصوص حقوق خودش ادعای مالی ندارد. لذا دادگاه با تکلیفی مواجه نمی باشد. رای صادره حضوری محسوب و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی درمحاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی قرچک ـ مهدوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای الف.ش. به طرفیت ز.ع. نسبت به دادنامه شماره 500854-30/7/92 شعبه 3 دادگاه عمومی شهر قرچک مبنی بر صدور قرار رد دادخواست تجدیدنظرخواهی صادر گردیده است و از این حیث مورد اعتراض تجدیدنظرخواه واقع شده است موجه تشخیص داده نمی شود زیرا با توجه به محتویات پرونده و لایحه اعتراضیه و نیز از ناحیه معترض عنه ایراد و اشکالی که موجبات نقض دادنامه صادره ایجاب نماید به عمل نیامده است لذا ضمن رد درخواست تجدیدنظرخواهی رای صادره به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی تایید می گردد این رای به لحاظ ماده 365 همان قانون قطعی است.
رییس شعبه 26 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
احمدی ـ نجفی رسا

قاضی:
احمدی , مهدوی , نجفی رسا

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 33ـ مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه پس از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است. هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود سر دفتر به زوجین ابلاغ می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوج ابلاغ می گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می آید. تبصره ـ دادگاه صادر کننده حکم طلاق باید در رای صادر شده بر نمایندگی سردفتر در اجرای صیغه طلاق در صورت امتناع زوج تصریح کند.

مشاهده ماده 33 قانون حمایت از خانواده

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM