رای قضایی شماره 9209970224101324

رای قضایی شماره 9209970224101324

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970224101324


شماره دادنامه قطعی:
9209970224101324

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/11

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
توهین حین ارتکاب منازعه

پیام رای:
توهین حین ارتکاب منازعه مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- ب.الف. 2- الف.الف. 3- پ.ص. دایر به مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به خانم ها م. و م.ز. و توهین و شرکت در منازعه دسته جمعی 4- م.ز. 5- م.ز. هر دو نفر ردیف های چهارم و پنجم دایر به مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به خانم الف.الف. و توهین و شرکت در نزاع دسته جمعی؛ دادگاه نظر به محتویات پرونده و شکایت شکات به نحو تقابل از همدیگر و گزارش مرجع انتظامی و نظریات پزشکی قانونی و اظهارات شهود و مطلعین و کیفرخواست صادره از طرف دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 2 تهران و انکار بلاوجه متهمین در محکمه اتهامشان محرز است و عمل مجرمانه ایشان منطبق است با مواد 393 و 449 و 447 و 488 و 709 و 714 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و مواد 608 و 615 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) لذا با رعایت مواد 134 و 10 و بند ث ماده 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و نیز ماده 125 قانون مرقوم هر یک از متهمین ردیف های اول و دوم و سوم (ب.الف. و الف.الف. و پ.ص.) را از بابت حارصه های پیشانی زیر چشم گوشه داخلی چشم چپ بازوی چپ جمعا به پرداخت سه و نیم درصد دیه کامله از بابت کبودی های بازوی چپ و مچ دست چپ دو عدد کبودی ساعد راست و دو عدد کبودی بازوی راست جمعا به پرداخت نه هزارم دیه کامله به نحو مشارکت هر کدام یک سوم کل دیه جهت پرداخت به خانم م.ز. ظرف یک سال با انتخاب نوع دیه از ناحیه محکوم علیهم و نیز از بابت کبودی های بازوی چپ آرنج چپ دو ناحیه کبودی بازوی راست کبودی سمت راست گردن کبودی ران چپ و کتف راست جمعا به پرداخت ده و نیم هزارم دیه ظرف یک سال با انتخاب نوع دیه از ناحیه محکوم علیهم جهت پرداخت به خانم م.ز. و نیز متهمین ردیف های چهارم و پنجم (م. و م.ز.) را به پرداخت دو نیم درصد دیه کامله از بابت حارصه های پشت دست راست و بازوی راست و بازوی چپ بالای آرنج چپ و بالای ساعد راست و به پرداخت نیم درصد دیه کامله از بابت تورم پشت دست راست و نیز به پرداخت یک و نیم هزارم دیه کامله از بابت کبودی ساعد چپ به نحو مشارکت و المناصفه ظرف یک سال و در حق خانم الف.الف. و همه آنها را از بابت توهین به پرداخت 50 هزار تومان از بابت توهین و هر یک از آنها را با رعایت بند دوم ماده سوم قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین با لحاظ تخفیف حسب تبصره ذیل ماده 134 قانون مجازات اسلامی 1370 به پرداخت یک میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس محکوم می نماید. النهایه اجرای احکام فقط مجازات اشد را اعمال و اجرا می کند. رای صادره حضوری است و ظرف بیست روز در غیر مورد دیه قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده خانم پ.ص. و ب.الف. و الف.الف. به طرفیت خانم ها م. و م.ز. از دادنامه 70759-26/8/91 شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نمودند که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواهان از جهت توهین و مشارکت در ایراد صدمه بدنی عمدی و مشارکت در نزاع عده ای با یکدیگر به پرداخت دیات صدمات وارده به صورت مشارکت متساوی به خانم م.ز. و همچنین به پرداخت دیات صدمات وارده به صورت مشارکت متساوی به خانم م.ز. و همچنین هر یک از بابت توهین به جزای نقدی مقرر و همچنین بابت جرم مشارکت در نزاع عده ای با یکدیگر حسب مواد استنادی هر یک به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم گردیدند. حال با توجه به اظهارات خانم م.ز. و خانم م.ر. و شکواییه این افراد از تجدیدنظرخواهان و اظهارات تجدیدنظرخواهان و نظریه های پزشکی قانونی راجع به دو طرف حکایت از درگیری و ایراد صدمات بدنی عمدی فیمابین خانم ها و آقای ب.الف. فوق الذکر دارد و مصدومیت برای خانم ها ایجاد شده است و اظهارات افراد حاضر در محل جرم ارتکابی افراد فوق الذکر از جمله تجدیدنظرخواهان مشارکت در ایراد صدمات بدنی عمدی به یکدیگر و توام با توهین به موجب مشارکت در نزاع عده ای با یکدیگر محرز می باشد و جرم توهین از ملازمات نزاع عده ای با یکدیگر می باشد و جرم مستقل تلقی نمی گردد و رای راجع به توهین طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری نسبت به تجدیدنظرخواهان و تجدیدنظرخواندگان نقض و طبق ماده 177 مذکور مجموعا تبریه می گردند و بر احراز ایراد صدمات بدنی به صورت مشترک توسط تجدیدنظرخواهان و پرداخت دیات صدمات وارده هر یک از نسبت به سهم مادی در شرکت و تعیین مجازات از جهت جنبه عمومی جرم برای هر یک از تجدیدنظرخواهان حسب مواد استنادی ایرادی وارد نمی باشد و طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید می گردد. رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
حسینی , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 393 ـ در قصاص عضو علاوه بر شرایط عمومی قصاص شرایط زیر با تفصیلی که در این قانون بیان می شود باید رعایت شود : الف ـ محل عضو مورد قصاص با مورد جنایت یکی باشد. ب ـ قصاص با مقدار جنایت مساوی باشد. پ ـ خوف تلف مرتکب یا صدمه بر عضو دیگر نباشد. ت ـ قصاص عضو سالم در مقابل عضو ناسالم نباشد. ث ـ قصاص عضو اصلی در مقابل عضو غیراصلی نباشد. ج ـ قصاص عضو کامل در مقابل عضو ناقص نباشد. تبصره ـ درصورتی که مجرم دست راست نداشته باشد دست چپ او و چنانچه دست چپ هم نداشته باشد پای او قصاص می شود.

مشاهده ماده 393 قانون مجازات اسلامی

ماده 449 ـ ارش دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند. مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود.

مشاهده ماده 449 قانون مجازات اسلامی

ماده 447 ـ در کلیه مواردی که در این کتاب به کتاب پنجم «تعزیرات» ارجاع داده شده است در خصوص قتل عمدی مطابق ماده (612) آن قانون و در سایر جنایات عمدی مطابق ماده (614) و تبصره آن عمل می شود.

مشاهده ماده 447 قانون مجازات اسلامی

ماده 488 ـ مهلت پرداخت دیه از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد: الف ـ در عمد موجب دیه ظرف یک سال قمری ب ـ در شبه عمد ظرف دو سال قمری پ ـ در خطای محض ظرف سه سال قمری تبصره ـ هرگاه پرداخت کننده در بین مهلت های مقرر نسبت به پرداخت تمام یا قسمتی از دیه اقدام نماید محکوم له مکلف به قبول آن است.

مشاهده ماده 488 قانون مجازات اسلامی

ماده 709 ـ جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است: الف ـ حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود یک صدم دیه کامل ب ـ دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد دو صدم دیه کامل پ ـ متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد سه صدم دیه کامل ت ـ سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد چهار صدم دیه کامل ث ـ موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند پنج صدم دیه کامل ج ـ هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند ده صدم دیه کامل چ ـ منقله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد پانزده صدم دیه کامل ح ـ مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد یک سوم دیه کامل خ ـ دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند که علاوه بر دیه مامومه موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد. تبصره 1 ـ جراحات گوش بینی لب زبان و داخل دهان در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است در حکم جراحات سر و صورت است. تبصره 2 ـ ملاک دیه در جراحت های مذکور مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد. تبصره 3 ـ جنایت بر گونه در صورتی که داخل دهان را نمایان نسازد موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت اثر و عیب فاحشی در صورت باقی بماند علاوه بر آن یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود. تبصره 4 ـ هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام اثری از خود بر جای بگذارد علاوه بر دیه موضحه یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند علاوه بر دیه جنایت یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت شکافی در صورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.

مشاهده ماده 709 قانون مجازات اسلامی

ماده 714 ـ دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود به شرح ذیل است: الف ـ سیاه شدن پوست صورت شش هزارم کبود شدن آن سه هزارم و سرخ شدن آن یک و نیم هزارم دیه کامل ب ـ تغییر رنگ پوست سایر اعضاء حسب مورد نصف مقادیر مذکور در بند (الف) تبصره 1 ـ در حکم مذکور فرقی بین اینکه عضو دارای دیه مقدر باشد یا نباشد نیست. همچنین فرقی بین تغییر رنگ تمام یا قسمتی از عضو و نیز بقاء یا زوال اثر آن نمیباشد. تبصره 2 ـ در تغییر رنگ پوست سر ارش ثابت است.

مشاهده ماده 714 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 615 ـ هرگاه قسمتی از زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده است قطع شود به میزان نسبت مساحت قطع شده دیه پرداخت می شود لکن اگر بعدا معلوم شود که کودک لال بوده است دو سوم آن مسترد می گردد و چنانچه معلوم شود که گویا بوده است در صورتی که دیه حروف از بین رفته از دیه نسبت گویایی از بین رفته بیشتر باشد مابه التفاوت آن باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 615 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM