رای قضایی شماره 9209970269700853

رای قضایی شماره 9209970269700853

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269700853


شماره دادنامه قطعی:
9209970269700853

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مبلغ رد مال بر اساس کیفرخواست

پیام رای:
دادگاه در مقام رد مال نمی تواند به بیش از مبلغ مذکور در کیفرخواست حکم صادر کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ت.الف. فرزند ب. با وکالت آقای م.ح. دایر به سرقت 30 میلیون تومان وجه موضوع شکایت خانم ن.م. فرزند م.؛ نظر به محتویات پرونده شکایت شاکی گزارش مرجع انتظامی نظریه کارشناس با توجه به شهادت اولیه متهم در مراحل تحقیقات مقدماتی کیفرخواست صادره از طرف دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 2 تهران و انکار بلاوجه در محکمه مویدا به سایر قراین و امارات منعکسه در پرونده بزهکاری ایشان محرز و مسلم بوده عمل مجرمانه شان منطبق است با مواد 656 و 677 قانون مجازات اسلامی لذا محکمه با رعایت ماده 18 قانون مجازات اسلامی و بند پنجم ماده 22 قانون مجازات اسلامی متهم موصوف را به تحمل سه ماه و یک روز حبس و رد مال و تحمل 30 ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید. رای صادره حضوری است و ظرف بیست روز قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
به موجب دادنامه شماره 701190 مورخ 1391/11/29 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1167 تهران آقای ت.الف. فرزند ب. به دلیل سرقت مبلغ سیصد میلیون ریال (30 میلیون تومان) موضوع شکایت خانم ن.م. به استناد مواد 22 و 656 و 667 قانون مجازات اسلامی به تحمل سه ماه و یک روز حبس و 30 ضربه شلاق و رد مال محکوم شده است. خانم ن.م. شاکی محترم بدوی اعتراض کرده اند و بیان می دارند در رای بدوی از روی سهو قلم میزان رد مال سیصد میلیون ریال قید شده است در حالی که در صورت جلسه تنظیمی در دادگاه بدوی قرار شده بود متهم یک میلیارد ریال به وی پرداخت کند تا رضایت وی اخذ شود ضمنا خانم م. تقاضای تشدید مجازات متهم را نموده اند. از سوی دیگر محکوم علیه بدوی آقای ت.الف. اعتراض نموده و بیان داشته اند مرتکب سرقت نشده اند و از اختیاراتی که در محل کار داشته اند سوء استفاده نکرده اند. این دادگاه با مطالعه تمام اوراق پرونده و لوایح اعتراض اولا اعتراض محکوم علیه بدوی آقای ت.الف. را وارد تشخیص می دهد. زیرا محتویات پرونده متضمن دلیلی نیست که ثابت نماید مشارالیه مرتکب سرقت شده است و از اقرار وی در مرجع انتظامی که بدو تشکیل پرونده صورت پذیرفته است اقناع وجدان بر بزهکاری او پدید نمی آید. علی هذا نظر به این که صدور حکم محکومیت کیفری نیازمند یقین قضایی است و بر اساس حدس و احتمال نمی توان افراد را مجرم تلقی نمود و در معرض تحمل مجازات قرارداد به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه رای برایت آقای ت.الف. صادر می گردد. ثانیا: اعتراض خانم ن.م. وارد تشخیص داده نمی شود زیرا وقتی قرار مجرمیت و کیفرخواست در مورد سرقت به میزان سیصد میلیون ریال صادر و تنظیم شده است و نسبت به مازاد بر این مبلغ قرار منع تعقیب صادر شده است دادگاه محترم بدوی نمی توانسته اند در مقام رد مال به بیش از مبلغ مذکور در کیفرخواست حکم بدهند. ضمنا تقاضای تشدید مجازات خانم م. نیز قابل اجابت نیست زیرا وقتی به شرح فوق بی گناهی آقای ت.الف. برای این دادگاه ثابت شده است موجبی برای تشدید مجازات وجود نخواهد داشت لذا مستنبط از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای بر رد اعتراض خانم ن.م. صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
علی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد

قاضی:
حسینی , ناصری نژاد , محمدعلی زاده اشکلک

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 656 ـ شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود موجب نصف دیه کامل است.

مشاهده ماده 656 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 18 ـ تعزیر مجازاتی است که مشمول عنوان حد قصاص یا دیه نیست و به موجب قانون در موارد ارتکاب محرمات شرع ـ ی یا نقض مقررات حکومتی تعیین و اعمال می گردد. نوع مقدار کیفیت اجراء و مقررات مربوط به تخفیف تعلیق سقوط و سایر احکام تعزیر به موجب قانون تعیین می شود. دادگاه در صدور حکم تعزیری با رعایت مقررات قانونی موارد زیر را مورد توجه قرار می دهد: الف ـ انگیزه مرتکب و وضعیت ذهنی و روانی وی حین ارتکاب جرم ب ـ شیوه ارتکاب جرم گستره نقض وظیفه و نتایج زیانبار آن پ ـ اقدامات مرتکب پس از ارتکاب جرم ت ـ سوابق و وضعیت فردی خانوادگی و اجتماعی مرتکب و تاثیر تعزیر بر وی

مشاهده ماده 18 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 667 ـ قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای ملحق به مرد موجب دیه کامل است. قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای مشکل یا ملحق به زن موجب ارش است.  

مشاهده ماده 667 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM