رای قضایی شماره 9209970222400738

رای قضایی شماره 9209970222400738

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222400738


شماره دادنامه قطعی:
9209970222400738

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/05/07

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
درخواست طلاق به دلیل سوء معاشرت زوج

پیام رای:
صرف یکبار محکومیت زوج به ایراد ضرب زوجه مبین سوء معاشرت مستمر زوج به نحوی که ادامه زندگی مشترک را برای زوجه تحمل ناپذیر و توام با عسر وحرج سازد تلقی نمی شود.

رای دادگاه بدوی
درخصوص دادخواست خانم م.خ. با وکالت آقای ح.ن. به طرفیت آقای ش.ش. به خواسته طلاق به شرح دادخواست تقدیمی. با بررسی محتویات پرونده و فتوکپی مصدق سند نکاحیه پیوست پرونده رابطه زوجیت اصحاب دعوی محرز است. ملاحظه می گردد که وکیل خواهان طی دادخواست تقدیمی و جلسه رسیدگی ادعا نموده است که زوج سوء معاشرت داشته و زندگی برای زوجه قابل تحمل نیست و به دادنامه شماره 1645 از شعبه 1153 کیفری تهران و دادگاه تجدیدنظر استناد نموده است. خوانده با حضور در دادگاه مخالفت خود را با طلاق اعلام نموده است و اظهار داشته است اشتباهاتی در زندگی نموده ام و کتک کاری اشتباهی بود که مرتکب شدم. نظریه داوران و پزشکی قانونی پیوست پرونده است. زوجین فاقد فرزند مشترک هستند جهیزیه در تصرف زوجه است نسبت به مهریه رای جداگانه صادر شده است. دادگاه با توجه به مراتب مذکور دعوی خواهان را احراز نموده و مستندا به مواد 1129 و 1130 از قانون مدنی و بندهای 8 2 و 9 از شرایط ضمن عقد نکاح رای به عدم امکان سازش له خواهان و علیه خوانده صادر می نماید. نوع طلاق خلعی است و زوجه ربع سکه از کل مهریه خود را در قبال طلاق به زوج بذل می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 262 دادگاه خانواده 2 تهران ـ تیموری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای ش.ش. به طرفیت خانم م.خ. با وکالت ح.ن. نسبت به دادنامه شماره 01076 مورخ 11/7/91 شعبه محترم 262 دادگاه عمومی تهران در پرونده کلاسه 0529 مبنی بر صدور حکم اجازه طلاق به زوجه وارد است. زیرا با توجه به محتویات پرونده و ملاحظه لوایح طرفین رای صادره دادگاه بدوی مطابق مقررات مربوطه صادر نگردیده است. زیرا اولاـ زوجه انگیزه و دلیل اصلی خود را در مورد خواسته طلاق سوء معاشرت زوج و اعتیاد وی به مواد مخدر اعلام نموده است و ادعای خود را در مورد سوء معاشرت مستند به یک مورد محکومیت زوج به ایراد ضرب نسبت به خوداعلام کرده. در صورتی که مستفاد از بند دوم از شروط ضمن عقد نکاح همان طور که در رای صراحتا ذکر نموده است سوء معاشرت مستمر زوج نسبت به زوجه در فرآیند زندگی مشترک می باشد به طوری که دوام زندگی مشترک را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید؛ لذا یک مورد محکومیت زوج به ایراد ضرب نسبت به زوجه نمی تواند از مصدایق تخلف زوج از بند دوم از شروط ضمن عقد نکاح عسروحرج زوجه تلقی شود. ثانیاـ بر حسب ارایه طریق شعبه 8 دیوان عالی کشور در موردتحقیق بیشتر در مورد ادعای زوجه نسبت به اعتیاد زوج به مواد مخدر با توجه به اقدامات معمول در جهت احراز موضوع اعتیاد زوج نه تنها دلیل تحصیل نگردید بلکه وکیل زوجه ضمن اعلام اینکه در مورد مذکور دلیلی در اختیار ندارم از عداد دلایل آن را خارج نموده است. ثالثاـ نظر به اینکه خواهان طلاق دلیل دیگری که بتوان با متمسک قرار دادن آن موجبات طلاق را فراهم آورد ابراز ننموده است لذا با عنایت به مراتب فوق به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی رای صادره دادگاه بدوی را نقض کرده و به استناد ماده 1257 قانون مدنی حکم به رد دعوی خواهان طلاق صادر می نماید. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
رییس شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
مرادی ـ روحانی

قاضی:
تیموری , مرادی , روحانی مریان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1129 - در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

مشاهده ماده 1129 قانون مدنی

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 1257 - هرکس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد اثبات امر برعهده او است.

مشاهده ماده 1257 قانون مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM