رای قضایی شماره 9309970224101613

رای قضایی شماره 9309970224101613

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224101613


شماره دادنامه قطعی:
9309970224101613

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/11

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تصرف عدوانی در راستای تخریب

پیام رای:
تصرف عدوانی به عنوان مقدمه بزه تخریب مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص شکایت الف. علیه س. دایر بر آمریت در تصرف عدوانی و تخریب عمدی ملک مشاعی شاکی؛ دادگاه با توجه به اوراق پرونده و شکایت بی شایبه شاکی و گزارش مامورین و نظریه کارشناس اولیه هییت سه نفری و ملاحظه تصاویر و مستندات ابرازی شاکی و دفاعیات بلا وجه متهم و اظهارات مدیر شرکت ساختمانی و راه سازی الف. (پیمانکار شهرداری منطقه دو تهران) و ملاحظه قرارداد فی مابین شهرداری و پیمانکار و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزه انتسابی ثابت و محرز تشخیص مستندا به مواد 677 و 690 قانون مجازات اسلامی و ماده 159 قانون مجازات اسلامی 1392 متهم موصوف را با رعایت ماده 134 قانون مذکور (تعدد جرم) به تحمل سه سال حبس و در خصوص آمریت در تخریب عمدی به تحمل یک سال حبس و رفع تصرف عدوانی در خصوص آمریت در تصرف عدوانی ملک محکوم می نماید و به استناد ماده 134 قانون مذکور مجازات اشد قابل اجرا است. رای صادره حضوری است و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1032 دادگاه عمومی جزایی تهران- روحانی فر

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای س. با وکالت آقای م. نسبت به دادنامه شماره 00476-27/05/1393 صادره از شعبه 1032 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام آمریت در تصرف عدوانی و تخریب عمدی ملک مشاعی موضوع شکایت آقای الف. مستندا به مواد 677 و 690 قانون مجازات اسلامی و ماده 159 قانون مجازات اسلامی 1392 با رعایت ماده 134 قانون مذکور به تحمل سه سال حبس و در خصوص آمریت در تخریب عمدی به تحمل یک سال حبس و رفع تصرف عدوانی به شرح دادنامه بدوی محکوم گردیده است؛ علی هذا با عنایت به محتویات پرونده و لایحه تجدیدنظرخواهی و اظهارات طرفین در جلسه مورخ 28/11/1393 این دادگاه و این که بزه تصرف عدوانی مقدمه و لازمه بزه تخریب بوده و هم اکنون نیز ملک مورد ترافع در تصرف تجدیدنظرخواه (شهرداری) نیست لذا در این خصوص بزه تصرف را نمی توان جرم مستقلی قلمداد نمود و مستندا به شق چهار بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 177 همان قانون ضمن نقض این بخش از دادنامه بدوی حکم برایت صادر می گردد. و در خصوص تخریب با توجه به محتویات پرونده نظر به این که بزه منتسبه حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رای محرز بوده و ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابراز و اقامه نشده و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط و توجه به مستندات فاقد اشکال است لیکن با توجه به فقد سابقه کیفری و وضعیت خاص متهم مستحق تخفیف تشخیص و مستندا به تبصره دو ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب حبس مذکور به شش ماه تقلیل و تخفیف می یابد و ضمن رد اعتراض به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته در این خصوص تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
عبدالعلی قنبری - حمیدرضا طایفی

قاضی:
روحانی فر , عبدالعلی قنبری , حمیدرضا طایفی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 159 ـ هرگاه به امر غیرقانونی یکی از مقامات رسمی جرمی واقع شود آمر و مامور به مجازات مقرر در قانون محکوم می شوند لکن ماموری که امر آمر را به علت اشتباه قابل قبول و به تصور اینکه قانونی است اجراء کرده باشد مجازات نمی شود و در دیه و ضمان تابع مقررات مربوطه است.

مشاهده ماده 159 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM