رای قضایی شماره 9109970224201585

رای قضایی شماره 9109970224201585

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970224201585


شماره دادنامه قطعی:
9109970224201585

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/02

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعتبار گواهی پزشکی قانونی در اثبات اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی

پیام رای:
صرف وجود گواهی پزشکی قانونی برای اثبات توجه اتهام ایراد صدمه ی بدنی کافی نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ف. با وکالت م. دایر به ایراد ضرب و جرح عمدی و تهدید نسبت به آقای س.ت. با وکالت خانم م.ت. نظر به محتویات پرونده شکایت شاکی نظریه پزشکی قانونی گزارش مرجع انتظامی اظهارات و گواهی گواهان کیفرخواست صادره از طرف دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 تهران و عدم حضور متهم در محکمه اتهامشان محرز و مسلم بوده عمل مجرمانه اشان منطبق است با مواد 271 و 277 و تبصره 2 ماده 269 و ماده 669 قانون مجازات اسلامی لذا محکمه به تجویز حاصله از ماده 217 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و رعایت مواد 18 و 47 قانون مجازات اسلامی و به استناد مواد 484 و 367 و480 قانون مجازات اسلامی متهم موصوف را از بابت کبودی ناحیه خارجی چشم چپ به پرداخت سه هزارم دیه کامله از بابت کبودی مخاط دهان در سمت چپ به پرداخت سه هزارم دیه کامله از بابت تورم گونه چپ به پرداخت نیم درصد دیه کامله از بابت ارش خونریزی از بینی به پرداخت سه هزارم دیه کامله ظرف یک سال با انتخاب نوع دیه از ناحیه محکوم علیه جهت پرداخت به شاکی محکوم می نماید. دادگاه همچنین متهم موصوف را از بابت جنبه عمومی جرم به لحاظ بیم ارتکاب مجدد از ناحیه مرتکب یا دیگران با رعایت بند پنجم ماده 22 قانون مجازات اسلامی و رعایت فقدان سابقه کیفری به پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و همچنین از بابت تهدید به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم می نماید. رای صادره حضوری است ظرف بیست روز قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در غیر مورد دیه در مرجع تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ف. با وکالت آقای م. نسبت به دادنامه شماره 829- 28/8/91 صادره از شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن مشارالیه در رابطه با اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی و تهدید موضوع شکایت آقای س.ت. به پرداخت دیه در حق مصدوم و پرداخت جزای نقدی در حق صندوق دولت از باب جنبه عمومی موضوع ایراد ضرب و جرح عمدی و دو میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس در حق صندوق دولت در مورد بزه تهدید محکوم گردیده است. دادگاه با بررسی محتویات پرونده و مداقه در اوراق آن و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی که عمده اعتراض ایشان عبارتست از اینکه موکل در روز مورد ادعا در آن محل نبوده و دادگاه بدون دلیل اقدام به صدور رای نموده است و مسایل دیگر که مطالعه شده توجها به اینکه به صرف وجود گواهی پزشکی قانونی که جزء اماره است و دلیل محسوب نمی گردد و شهود تعرفه شده از جانب شاکی هیچ کدام عینا مشاهداتی نداشته اند بلکه شنیده ها و گفته ها را بیان کرده اند با وصف مذکور تجدیدنظرخواهی را وارد تشخیص و مستندا به شق 1 بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته به لحاظ عدم شرعی و قانونی بر وقوع بزه از جانب تجدیدنظرخوانده و به استناد به اصل 37 قانون آیین دادرسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 177 حکم به برایت متهم پرونده صادر و اعلام می گردد رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 42 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
راثی نصیری ـ حیات مقدم

قاضی:
حسینی , خلیل حیات مقدم , عبدالله راثی نصیری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 18 ـ تعزیر مجازاتی است که مشمول عنوان حد قصاص یا دیه نیست و به موجب قانون در موارد ارتکاب محرمات شرع ـ ی یا نقض مقررات حکومتی تعیین و اعمال می گردد. نوع مقدار کیفیت اجراء و مقررات مربوط به تخفیف تعلیق سقوط و سایر احکام تعزیر به موجب قانون تعیین می شود. دادگاه در صدور حکم تعزیری با رعایت مقررات قانونی موارد زیر را مورد توجه قرار می دهد: الف ـ انگیزه مرتکب و وضعیت ذهنی و روانی وی حین ارتکاب جرم ب ـ شیوه ارتکاب جرم گستره نقض وظیفه و نتایج زیانبار آن پ ـ اقدامات مرتکب پس از ارتکاب جرم ت ـ سوابق و وضعیت فردی خانوادگی و اجتماعی مرتکب و تاثیر تعزیر بر وی

مشاهده ماده 18 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 484 ـ در موارد وقوع قتل و عدم شناسایی قاتل که با تحقق لوث نوبت به قسامه مدعی علیه برسد و او اقامه قسامه کند دیه از بیت المال پرداخت می شود و در غیر موارد لوث چنانچه نوبت به سوگند متهم برسد و طبق مقررات بر عدم انجام قتل سوگند بخورد دیه از بیت المال پرداخت می شود.

مشاهده ماده 484 قانون مجازات اسلامی

ماده 367 ـ در ماده (366) این قانون اگر اولیای هر دو مجنی علیه خواهان قصاص باشند و دو مجنی علیه از نظر دیه یکسان نباشند و دیه مرتکبان بیش از دیه مجنی علیهم باشد مانند اینکه هر دو قاتل مرد باشند و یکی از دو مقتول زن باشد خواهان قصاص از سوی زن باید نصف دیه کامل را بپردازد که در این صورت به سبب مشخص نبودن مرتکب قتل زن فاضل دیه مذکور میان مرتکبان به نسبت مساوی تقسیم می شود. تبصره ـ دیه موضوع این ماده طبق این قانون و قبل از قصاص به مستحق پرداخت می شود.

مشاهده ماده 367 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM