نظریه مشورتی شماره 7/95/1697

نظریه مشورتی شماره 7/95/1697

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/95/1697


شماره نظریه:
7/95/1697

شماره پرونده:
95-182-1109

تاریخ نظریه:
1395/07/19

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اولا-  با توجه به اینکه شرکت­های تجاری تاسیس­شده از سوی نهادهای عمومی غیردولتی نظیر سازمان تامین اجنماعی دارای شخصیت حقوقی مستقل از نهادهای یادشده می­باشند بنابراین و با لحاظ مواد 2 3 و 4 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 و اصلاحات و الحاقات بعدی که   شرکت­های یادشده موسسه یا شرکت دولتی یا نهاد عمومی غیردولتی تلقی نمی­شوند بنابراین کارکنان شرکت­های یادشده (فوق­الذکر) از شمول مقررات ماده 598 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 (تعزیرات) خارج می­باشند. ثانیا-  با توجه به پاسخ سوال فوق پاسخ به این قسمت از سوال منتفی به نظر می­رسد./ش ﻫ

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 598 ـ دیه پاره کردن بینی در صورتی که سبب از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود یک سوم دیه کامل و اگر بهبود یابد یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 598 قانون مجازات اسلامی

ماده 2- موسسه دولتی: واحد سازمانی مشخصی است که به موجب قانون ایجاد شده یا می شود و با داشتن استقلال حقوقی بخشی از وظایف و اموری را که بر عهده یکی از قوای سه گانه و سایر مراجع قانونی می باشد انجام می دهد. کلیه سازمان هایی که در قانون اساسی نام برده شده است در حکم موسسه دولتی شناخته می شود.

مشاهده ماده 2 قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده 3- موسسه یا نهاد عمومی غیردولتی: واحد سازمانی مشخصی است که دارای استقلال حقوقی است و با تصویب مجلس شورای اسلامی ایجاد شده یا می شود و بیش از پنجاه درصد (50%) بودجه سالانه آن از محل منابع غیردولتی تامین گردد وعهده دار وظایف و خدماتی است که جنبه عمومی دارد.

مشاهده ماده 3 قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده 4- شرکت دولتی: بنگاه اقتصادی است که به موجب قانون برای انجام قسمتی از تصدی های دولت به موجب سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری جزو وظایف دولت محسوب می گردد ایجاد و بیش از پنجاه درصد (50%) سرمایه و سهام آن متعلق به دولت می باشد. هر شرکت تجاری که از طریق سرمایه گذاری وزارتخانه ها موسسات دولتی و شرکت های دولتی منفردا یا مشترکا ایجاد شده مادام که بیش از پنجاه درصد (50%) سهام آنها منفردا یا مشترکا متعلق به واحدهای سازمانی فوق الذکر باشد شرکت دولتی است. تبصره 1- تشکیل شرکت های دولتی تحت هریک از عناوین فوق الذکر صرفا با تصویب مجلس شورای اسلامی مجاز است همچنین تبدیل شرکت هایی که سهام شرکت های دولتی در آنها کمتر از پنجاه درصد (50%) است با افزایش سرمایه به شرکت دولتی ممنوع است. تبصره 2- شرکت هایی که به حکم قانون یا دادگاه صالح ملی و یا مصادره شده و شرکت دولتی شناخته شده یا می شوند شرکت دولتی تلقی می گردند. تبصره 3- احکام «شرکت های دولتی» که در این قانون ذکر شده بر کلیه شرکت هایی که شمول قوانین و مقررات عمومی بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است نیز اعمال خواهد شد.

مشاهده ماده 4 قانون مدیریت خدمات کشوری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM